Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zalában szétzúzták a Lokit

| 2010. 03. 27. | 20:26:24
Debrecen – Nyerni kellett volna szombaton este a Lokinak Zalaegerszegen, de esélye sem volt, kitömték, mint egy értékes állatot. A debreceni gárda így visszacsúszott a második helyre.
Zalában szétzúzták a Lokit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan féltették a Lokit a tavasszal veretlen ZTE otthonában tett látogatástól: a mérkőzés elején mindjárt kiderült, hogy jogosan. A kissé bágyadtan kezdő debreceniek ellen a hazaiak már a 12. percben megszerezték vezetést, Illés beadása után az őrizetlenül hagyott Sluka fejelt 10 méterről a DVSC kapujába (1-0). A Herczeg-gárda megzavarodott a bekapott góltól, két perc múlva átlövésből Magasföldi is majdnem bevette Polekszics kapuját, a zalaiak pedig uralták a játékot.

Ezzel együtt Feczesin a 18. minutumban egyenlíthetett volna, ám abszolút ziccerben az elfekvő Vlaszákba lőtte a labdát. A Loki játéka igencsak döcögött az első félórában, sok volt az átadási és az egyéb hiba, így a Zalaegerszegnek nem volt igazán nehéz dolga. Herczeg András érezte is, hogy valamit variálni kell, tehát cserélt: a 30. percben a többször is becsapott és besárgult Ramos helyett Coulibaly lépett pályára.

De ez sem segített: a 33. percben egy újabb fatális védelmi hiba után - senki nem követte Pavicsevicset – a hórihorgas csatár könnyedén fejelhetett 8 méterről a kapu bal oldalába (2-0). Az első félidő hajrájában így már azért kellett izgulni, hogy a szünetig „visszajöjjön a meccsbe”, vagyis szépítsen a Loki. Nos, ez a megélénkült iram közepette nem sikerült, így a pihenő ideje alatt minden debreceni szurkoló tudta, a második játékrészben extra teljesítmény kell ahhoz, hogy a DVSC győzzön vagy legalább pontot szerezzen.

A második félidő elején mezőnyfölénybe is került a hajdúsági alakulat a visszaálló és gyors megugrásokra építő hazaiak ellen, ám helyzetig nem nagyon jutott. Herczeg András ismét cserélt, az indiszponált Szakály helyére a villámléptű Yannickot küldte be, hátha…
De nem, sőt: az 57. percben a ZTE ért el újabb találatot, egy kontra végén Illés a 16-os baloldali csücskétől bombagólt lőtt a rövid felsőbe (3-0). Álomszép dugó volt, ám Polekszicsnek vélhetően a rémálmaiban jön majd elő...

Már-már a teljes összeomlás fenyegetett, amikor a 67. percben szépített a DVSC: Coulibaly verekedett ki magának egy helyzetet szó szerint, aztán pedig 7 méterről a kapuba erőszakolta a labdát (3-1). Húsz perc volt még hátra, és két gólos volt a debreceni hátrány: Húsvét előtti feltámadásban és csodában reménykedtek a Loki drukkerei.
Az utolsó negyedórában aztán valamicskét beszorította ellenfelét a Debrecen (még a labdazsonglőr Vinicius is beállt), ám egy újabb eladott labda után újabb gólt kapott, ezúttal Szalai lőhetett 10 méterről nyugodtan a bal alsóba (4-1).

Ez volt az utolsó említésre méltó momentum a meccsen, amelyen egy jó Zalaegerszeget és egy rossz DVSC-t láthattunk. A hazai győzelem megérdemelt, a piros-fehérek ezúttal rém gyenge napot fogtak ki, játékban és akarásban is egyértelműen keveset nyújtottak. Majdnem hogy nullát…

Mesterszemmel

Csank János: - Jó csapatot vertünk meg, amely kiváló játékosokból áll. Külön nem kellett motiválnom senkit a Loki ellen.

Herczeg András: - A Zalaegerszeg minden tekintetben jobb volt, megérdemelten nyert, sajnos nem voltunk méltó partnerei.

Labdarúgó NB I., 20. forduló.
Zalaegerszeg-Debrecen 4-1 (2-0).
Zalaegerszeg, 4500 néző. Vezette: Solymosi (Lémon, Takács).
ZTE:
Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovics, Miljatovic, Panikvar (Todorovics, 61.) - Sluka, Kamber, Máté, Illés (Szalai, 80.) - Pavicsevics, Magasföldi (Balázs, 55.). Edző: Csank János.
DVSC: Polekszics - Bodnár, Mészáros N., Mijadinoszki, Laczkó (Vinicius, 81.) - Szakály P. (Yannick, 55.), Ramos (Coulibaly, 30.), Varga J., Czvitkovics - Rudolf, Feczesin. Klubmenedzser: Herczeg András.
Gól: Sluka (12.), Pavicsevics (33.), Illés (57.), Szalai (82.), illetve Coulibaly (67.).
Sárga lap: Panikvar (48.), illetve Ramos (6.), Mészáros (25.), Mijadinoszki (67.)..

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mentsük meg Benit! Szoboszlai Dominik által is aláírt mezre lehet licitálni
Mentsük meg Benit! Szoboszlai Dominik által is aláírt mezre lehet licitálni
A négyéves debreceni kisfiú izomsorvadásban szenved; 1,3 milliárd forintba kerül az áhított gyógyszer.
Gazdaság
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Babaváró: az első igénylők negyedénél még nem született meg a gyermek
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet.
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Az első negyedéves GDP-adat azt jelzi, hogy a gazdaság újra visszatért a növekedési pályára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.