Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zalában szétzúzták a Lokit

| 2010. 03. 27. | 20:26:24
Debrecen – Nyerni kellett volna szombaton este a Lokinak Zalaegerszegen, de esélye sem volt, kitömték, mint egy értékes állatot. A debreceni gárda így visszacsúszott a második helyre.
Zalában szétzúzták a Lokit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan féltették a Lokit a tavasszal veretlen ZTE otthonában tett látogatástól: a mérkőzés elején mindjárt kiderült, hogy jogosan. A kissé bágyadtan kezdő debreceniek ellen a hazaiak már a 12. percben megszerezték vezetést, Illés beadása után az őrizetlenül hagyott Sluka fejelt 10 méterről a DVSC kapujába (1-0). A Herczeg-gárda megzavarodott a bekapott góltól, két perc múlva átlövésből Magasföldi is majdnem bevette Polekszics kapuját, a zalaiak pedig uralták a játékot.

Ezzel együtt Feczesin a 18. minutumban egyenlíthetett volna, ám abszolút ziccerben az elfekvő Vlaszákba lőtte a labdát. A Loki játéka igencsak döcögött az első félórában, sok volt az átadási és az egyéb hiba, így a Zalaegerszegnek nem volt igazán nehéz dolga. Herczeg András érezte is, hogy valamit variálni kell, tehát cserélt: a 30. percben a többször is becsapott és besárgult Ramos helyett Coulibaly lépett pályára.

De ez sem segített: a 33. percben egy újabb fatális védelmi hiba után - senki nem követte Pavicsevicset – a hórihorgas csatár könnyedén fejelhetett 8 méterről a kapu bal oldalába (2-0). Az első félidő hajrájában így már azért kellett izgulni, hogy a szünetig „visszajöjjön a meccsbe”, vagyis szépítsen a Loki. Nos, ez a megélénkült iram közepette nem sikerült, így a pihenő ideje alatt minden debreceni szurkoló tudta, a második játékrészben extra teljesítmény kell ahhoz, hogy a DVSC győzzön vagy legalább pontot szerezzen.

A második félidő elején mezőnyfölénybe is került a hajdúsági alakulat a visszaálló és gyors megugrásokra építő hazaiak ellen, ám helyzetig nem nagyon jutott. Herczeg András ismét cserélt, az indiszponált Szakály helyére a villámléptű Yannickot küldte be, hátha…
De nem, sőt: az 57. percben a ZTE ért el újabb találatot, egy kontra végén Illés a 16-os baloldali csücskétől bombagólt lőtt a rövid felsőbe (3-0). Álomszép dugó volt, ám Polekszicsnek vélhetően a rémálmaiban jön majd elő...

Már-már a teljes összeomlás fenyegetett, amikor a 67. percben szépített a DVSC: Coulibaly verekedett ki magának egy helyzetet szó szerint, aztán pedig 7 méterről a kapuba erőszakolta a labdát (3-1). Húsz perc volt még hátra, és két gólos volt a debreceni hátrány: Húsvét előtti feltámadásban és csodában reménykedtek a Loki drukkerei.
Az utolsó negyedórában aztán valamicskét beszorította ellenfelét a Debrecen (még a labdazsonglőr Vinicius is beállt), ám egy újabb eladott labda után újabb gólt kapott, ezúttal Szalai lőhetett 10 méterről nyugodtan a bal alsóba (4-1).

Ez volt az utolsó említésre méltó momentum a meccsen, amelyen egy jó Zalaegerszeget és egy rossz DVSC-t láthattunk. A hazai győzelem megérdemelt, a piros-fehérek ezúttal rém gyenge napot fogtak ki, játékban és akarásban is egyértelműen keveset nyújtottak. Majdnem hogy nullát…

Mesterszemmel

Csank János: - Jó csapatot vertünk meg, amely kiváló játékosokból áll. Külön nem kellett motiválnom senkit a Loki ellen.

Herczeg András: - A Zalaegerszeg minden tekintetben jobb volt, megérdemelten nyert, sajnos nem voltunk méltó partnerei.

Labdarúgó NB I., 20. forduló.
Zalaegerszeg-Debrecen 4-1 (2-0).
Zalaegerszeg, 4500 néző. Vezette: Solymosi (Lémon, Takács).
ZTE:
Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovics, Miljatovic, Panikvar (Todorovics, 61.) - Sluka, Kamber, Máté, Illés (Szalai, 80.) - Pavicsevics, Magasföldi (Balázs, 55.). Edző: Csank János.
DVSC: Polekszics - Bodnár, Mészáros N., Mijadinoszki, Laczkó (Vinicius, 81.) - Szakály P. (Yannick, 55.), Ramos (Coulibaly, 30.), Varga J., Czvitkovics - Rudolf, Feczesin. Klubmenedzser: Herczeg András.
Gól: Sluka (12.), Pavicsevics (33.), Illés (57.), Szalai (82.), illetve Coulibaly (67.).
Sárga lap: Panikvar (48.), illetve Ramos (6.), Mészáros (25.), Mijadinoszki (67.)..

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Orbán Viktor: Magyarországnak ki kell tartania
Magyarország egyik fél oldalán sem avatkozik be a háborúba - mondta.
Hirdetés
Hirdetés
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Szexuális erőszak a Blaháné utcán: tagad az egyik vádlott
Hencidáról érkezett a két férfi Debrecenbe szórakozni...
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.