Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Xavi és Mourinho összeszólalkozott

| 2010. 04. 21. | 17:06:37
Milánó – Xavi, a Barcelona középpályása a milánói stadion öltözőfolyósóján a meccs végén dühödten odaszúrta Mourinhónak, hogy "könnyű nyerni portugál játékvezetővel". + Videó!
Xavi és Mourinho összeszólalkozott
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A címvédő FC Barcelona játékosai és vezetőedzője egyként bíznak abban, hogy a jövő szerdai, spanyolországi visszavágón ledolgozzák a kétgólos hátrányt az Internazionaléval szemben, és bejutnak a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A katalán elitcsapat megszólaltatottjai a kedd esti, milánói 1-3 után csalódottan nyilatkoztak, s többen is a portugál játékvezetőt okolták a vereségért, többek között egy elmaradt tizenegyest és egy olasz lesgólt kérve számon rajta. A bírószidásban élen járt a Barca agytrösztje, az amúgy ezúttal önmagához képest különösen haloványan teljesítő középpályás-irányító Xavi, aki az elődöntőt követően sajtóhírek szerint össze is szólalkozott az olasz együttes portugál vezetőedzőjével, José Mourinhóval az öltözőbe vezető folyosón. A szópárbajt állítólag Xavi kezdte, dühödten odaszúrva Mourinhónak, hogy "könnyű nyerni portugál játékvezetővel".

A mérkőzés góljai:



A tréner a találkozó utáni sajtótájékoztatón az esetről csupán ennyit mondott: "A Barca nem tud veszíteni. Persze ez általában így szokott lenni az olyan nagycsapatoknál, amelyek nem szoktak kikapni, amelyek nem nagyon ismerik a vereség ízét. Én ugyanígy vagyok ezzel... Xavinak amúgy nagy csodálója vagyok, ő a világ egyik legjobb labdarúgója."

Hogy mennyire gondolta mindezt komolyan a viselkedésével, olykor igen provokatív kiszólásaival a futball világát rendre megosztó portugál, nem tudni, mindenesetre leszögezte, hogy "bármi megtörténhet a visszavágón, az esély ötven százalék ide is oda is, se több, se kevesebb". Ellensúlyként azonban rögtön hozzáfűzte: "Ami ma este történt, nem egy álom megvalósulása, hanem maga a valóság. Rászolgáltunk a győzelemre, a csapat halálos elszántsággal, a végsőkig harcolt."

"Gratulálok, de még egy mérkőzés hátra van. Még nem estünk ki, a visszavágón továbbjuthatunk, s ha mégsem, megint gratulálni fogunk az ellenfelünknek" - fogalmazott pikírten Pep Guardiola, a Barca mestere, aki legénységével ősszel, a csoportmeccsek keretében már találkozott az Interrel, s akkor a milánói, gól nélküli döntetlen után a katalán fővárosban 2-0-ra győzött. Szerdán ugyanezt az eredményt már jóval nehezebb lesz produkálni, igaz, éppen mert a világ egyik legjobb együtteséről van szó, nem is lehetetlen. Ám ehhez kétségtelenül sokkal jobb játékra van szükség annál, mint amilyennel a Barca kedd este rukkolt ki a Giuseppe Meazza Stadionban, ahol tőle szokatlanul sok labdavesztést, rontott támadások sorát mutatta be, s alapemberei - Xavi mellett például a világfutball mai első számú sztárja, Lionel Messi, vagy a támadósorba visszatért Zlatan Ibrahimovics is - gyengén futballoztak.
Sevilla-Barcelona - Ibrahimovics

"Nem játszottunk úgy, ahogy szoktunk - ismerte el maga Ibrahimovics is. – Szerencsére a BL-elődöntő két meccsből áll, és ebből egy még hátra van, az pedig odahaza, a Camp Nouban lesz. Még nem veszett el semmi."

Ami tény: amióta – 19 hónapja – Guardiola a Barcelona vezetőedzője, most először kapott ki csapata két góllal. Viszont az is igaz, hogy ennyire enerváltan régen játszott a címvédő, amelynek nyilván nem tett jót az európai légtérzár miatti földi út, a 14 órás buszozás Barcelonából Milánóba.

„Nem vagyok orvos, ennél fogva nem tudom megmondani, hogy az utazás fáradalmai milyen mértékben hatottak ránk” – válaszolta a tréner a fiaskó lehetséges okait firtató újságírói kérdésre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC-nél papíron minden rendben
A DVSC-nél papíron minden rendben
Első körben elfogadták a debreceniek által benyújtott összes dokumentumot.
Hirdetés
Hirdetés
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Nagyszabású fejlesztés Balmazújvároson
Iroda- és csempeházat mutatott be a Kiker Building Kft.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.