Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Van remény? Herczeg András Svédországban van a válogatottal!

| 2010. 09. 03. | 10:39:42
Debrecen – A svédek elleni idegenbeli meccsel (20 óra, Sport 1) pénteken megkezdi az EB-selejtezőket a magyar labdarúgó-válogatott. Elvileg nincs sok esélyünk, de jó ómen, hogy nemzeti csapattal tartott Herczeg András, a Loki sikeredzője is. A kezdőcsapattal frissítve!
Van remény? Herczeg András Svédországban van a válogatottal!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Noha mégcsak most kezdődik a sorozat, nem túlzás kijelenteni, hogy a magyar válogatott péntek este sorsdöntő találkozót játszik Solnában. Mivel Hollandia kimagaslik a selejtezőcsoportból, a pótselejtezőt érő második helyre leginkább a svédországi helyszínen egymásnak feszülő két csapat futhat be - de közülük csak az egyik. Egervári Sándor szövetségi kapitány 20 játékossal szállt fel a repülőgépre, eredeti 23-as keretéből a sérült debreceni Varga József, illetve Szalai Ádám mellett a kapus Bogdán Ádám maradt itthon.

Egervári Sándor péntek délben kijelölte kezdőcsapatát. A tréner kihagyta Huszti Szabolcsot, de a kezdőbe jelölte például azt a Lázár Pált, aki eddig egyetlen egyszer sem szerepelt a felnőtt nemzeti együttesben. A jelenlegi lokista Laczkó kezd, mint ahogy a volt DVSC-s Dzsudzsák és Rudolf is.

Íme, a magyar tizenegy: Király – Lázár, Juhász, Lipták, Laczkó – Vadócz, Elek – Koman, Gera, Dzsudzsák – Rudolf.

Csütörtök este már a mérkőzés helyszínén, Stockholmban edzett a csapat, amellyel elutazott Mezey György, a Videoton, valamint Herczeg András, a DVSC vezetőedzője is. "Az én kérésem volt, hogy a két kolléga is velünk tarthasson” - mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány az MLSZ honlapjának. „A Debrecen és a Videoton adja a legtöbb játékost a keretbe, ezért éppen őket hívtuk meg. Ezzel is jelezni szeretném, hogy a válogatott nem elkülönülő sziget, hanem része a magyar futball családjának, emellett pedig természetesen folyamatosan tartom a kapcsolatot a klubokkal, a kollégákkal az egész országban."

A találkozóknak a házigazdák az esélyesei. Bár a svéd válogatott is lemaradt a világbajnokságról, a masszív U21-es csapatra, és több visszatérő csillagra (így az elmúlt hétvégén a Milanhoz szerződött) Zlatan Ibrahimovicra épülő svéd nemzeti együttes magasabban jegyzett, és nem véletlenül. A két együttes legutóbbi tíz összecsapásán nyolc svéd és mindössze egy magyar diadal, valamint egy döntetlen született, a 2002-ben elért 1-1 óta csak a pénteki házigazdák nyertek; ötből ötször.

Rudolf ígéri

A tréning előtt Egervári Sándor sajtótájékoztatót tartott, amelyen a játékosokat Rudolf Gergely, a Loki volt játékosa, a Genoa jelenlegi légiósa képviselte. A svéd újságírók arra voltak kíváncsiak, hogy a magyar játékosok mit szólnak ahhoz, hogy a skandináv országban nem tartják sokra a csapatot, ráadásul Erik Hamrén szövetségi kapitány szerint sokat szimulálnak a futballisták.

Rudolf a felvetésre elmondta: őt inkább motiválja, ha lebecsülik, míg Egervári Sándor hozzátette, aki látta az angolok elleni találkozót, az nem vádolhatja szimulálással az együttest.

Való igaz, azon a meccsen nem szimuláltak a mieink, de kikaptak. Péntek este viszont inkább szimuláljon a csapat, csak nyerjen...

A magyar keret.
Kapusok:
Király Gábor (1860 München), Fülöp Márton (Ipswich)
Védők: Lázár Pál (Videoton), Szélesi Zoltán (Volosz), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Komlósi Ádám és Laczkó Zsolt (mindkettő DVSC), Vermes Krisztián (Újpest), Vanczák Vilmos (Sion)
Középpályások: Vadócz Krisztián (Osasuna), Elek Ákos (Videoton), Koman Vladimir (Sampdoria), Huszti Szabolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV), Czvitkovics Péter (DVSC)
Csatárok:
Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Dortmund), Rudolf Gergely (Genoa), Priskin Tamás (Ipswich)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megsüllyedt az út a forgalmas debreceni kereszteződésben
Megsüllyedt az út a forgalmas debreceni kereszteződésben
Fokozott óvatossággal közlekedjenek a Füredi úton!
Hirdetés
Hirdetés
3x3: vereséggel kezdtek a férfiak Debrecenben
3x3: vereséggel kezdtek a férfiak Debrecenben
Izraeltől kapott ki a magyar válogatott.
Gazdaság
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Hajdúhadházi cég végzi a munkát.
Debrecenbe érkezik, ami csak gurul!
Enni- és innivalót be lehet vinni a Debrecen Drive-ra.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát