Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb Loki-győzelem a Bajnokok Ligájában!

| 2014. 07. 30. | 00:10:50
A második félidei jó játékának köszönhetően megszerezte a hőn áhított győzelmet a debreceni gárda,de kegyetlenül nehéz dolga lesz a visszavágón. 
Újabb Loki-győzelem a Bajnokok Ligájában!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy ilyen jelentőségű mérkőzés megérdemelt volna 20 ezer embert a Nagyerdei Stadion lelátóin, de közel sem volt ennyi, mi valamivel több mint fél házat saccoltunk, még a B-közép is foghíjas volt. Hirtelen nem tudtuk eldönteni, hogy a Loki vagy a fehérorosz BATE nem elég vonzó. Tulajdonképpen mindegy, a kilátogató lokisták előtt le a kalappal.

Az első „meleg” helyzet sajnos a debreceni kapu előtt adódott. Sőt, a második és a harmadik is. De még a negyedik is. A BATE nem állt be védekezni, hanem bátran támadott, a DVSC az első percekben megszeppent társaság benyomását keltette, és csak kereste a labdát, de nem nagyon találta. Meg is jegyezte az egyik drukker a sajtóterasz közelében, hogy a debreceni csapat olyan, mint egy állcsúcson ütött, megrendült bokszoló, aki csak kóvályog a szorítóban.

Boksznyelven szólva 20 perc elteltével „tisztult ki” a DVSC, és Sidibe fölé szálló fejese után feljegyeztük az első debreceni helyzetet! Rögtön tűzbe jöttünk!

A BATE azonban nem esett kétségbe, és folytatta, amit elkezdett, azaz uralta a meccset. Hiába skandálta a debreceni B-közép, hogy „Lőjetek egy gólt”, a Lokinak erre az első félidőben kevés sansza volt. A DVSC játékából két, a futballban rendkívül fontos tényezőt hiányzott: az ötlet és a sebesség. A félidő hajrájában két ígéretes, de elhalt akció mégis reménnyel töltötte el a nagyérdemű, hogy a második félidőben lehet még keresnivalónk!

Szünet után megint a BATE kezdett futballozni, de az első Loki-akció végén Sidibének köszönhetően tizenegyeshez jutott a DVSC! A szenegálit a BATE kapusa buktatta egy szöglet utáni kavarodás közben, és sértettként méltóképpen büntetett azzal, hogy védhetetlenül helyezett a bal alsóba (1-0).

Ennyi kellett ahhoz, hogy önbizalom szálljon a fiúkba! Kisvártatva Szakály löketénél védett hatalmasat Csernik portás. A meglehetősen enervált Volas helyére Seydi állt be, reményt adva arra, hogy jókor lesz jó helyen egy debreceni kontra végén. Merthogy a bekapott gól után a fehérorosz bajnok rákapcsolt, ezzel ugyanakkor „felkínálta” az ellenakció lehetőségét a debreceni gárda számára.

Kiderült, felállt fal ellen a BATE sem „világbajnok”, de azzal, hogy gyakran a debreceni térfélen járatta a labdát, komoly fejtörést okozott a hazaiaknak a pályán és a lelátón egyaránt. A Loki próbált kitörni, és többször csak centik hiányoztak ahhoz, hogy meglendüljön Seydi vagy Sidibe. Előbbi a hosszabbításban kettőre növelhette volna az előnyt, de elpuskázta a ziccerét.

A második félidei jó játékának köszönhetően egszerezte a hőn áhított győzelmet a debreceni gárda,de kegyetlenül nehéz dolga lesz a visszavágón.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
DVSC-BATE Boriszov (fehérorosz) 1-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 14 000 néző. Vezette: Marciniak (Sokolniczki, Listkiewicz)
DVSC: Novakovics – Jovanovics, Máté, Mészáros, Korhut – Mihelic (Bódi 32.), Varga J., Zsidai, Szakály (Bouadla 80.) – Volas (Seydi 62.), Sidibe
BATE: Csernyik – M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov – A. Volodko (Karnicki 81.), Olehnovics, Gordejcsuk (Krivetc 61.), Alekszijevics (Pavlov 59.) – Rogyionov, Szihnyevics
Gól: 1-0 Sidibe (11-esből, 56.)
Sárga lap: Sidibe (51.), Bódi (82.)

Fotók itt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
A kétoldalú konzultációkat folytatni fogják.
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Több helyi látogató, erősebb kötödés a városhoz.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.