Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szünet után bedarálta az Újvárost a Loki

| 2014. 11. 08. | 22:45:49
Csak idő kérdése volt, hogy mikor jönnek a debreceni gólok! 
Szünet után bedarálta az Újvárost a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC-Dunaújváros meccset (is) bojkottáló Szívtiprók Ultras Debrecen tagjai nem látták, ahogy a bojkottáltak a találkozó előtt megemlékeztek róluk, és köszöntötték őket a szurkolói csoport megalakulásának 20. évfordulója alkalmából. A lelátó egyébként kongott az ürességtől, ahogy arra sajnos számítani is lehetett a fejlemények ismeretében. A találkozó előtt a Nemzeti Sport újságírója meg is jegyezte, hogy a nagyapja temetésén emelkedettebb volt a hangulat. Később kiderült, hogy SZUD nélkül is van B-közép Debrecenben, Lófej és tucatnyi társa próbált némi meccshangulatot csempészni a debreceni szombat estébe.

Tisza már az első percben ziccerbe került, de közelről telibe találta a dunaújvárosi kapust. Micsoda kezdés lett volna, ha higgadtabb! A 15. percben az eltiltott Kulcsárt helyettesítő Volas kínálta meg Nagy Gergely kapust éles szögből, de a portás megint a helyén volt. A 22. percben Tisza és Jovanovic közös erővel próbálta begyötörni a labdát az újvárosi ötösnél, de jól blokkoltak a vendég védők. Megvoltak tehát a helyzetek, csak a befejezéssel akadtak gondok.

A 41. percben aztán örülhettünk a null-nullnak! A vendégek állva hagyták a debreceni védelmet, az akció végén Petneházi került százszázalékos ziccerbe, de Novakovics óriási bravúrral hárítani tudott. A DVSC játéka nagyot esett vissza a félidő második felében, reméltük, a szünet utáni nagy rohamokra tartalékoltak a fiúk.

A 48. percben Tisza kapott remek labdát a Bóditól a dunaújvárosi tizenhatoson belül, de ettől annyira meglepődött, hogy elügyetlenkedte a nagy lehetőséget. A Loki ment előre becsülettel, egyre nagyobb nyomás nehezedett a vendégekre. A debreceni fölény a 60. percben érett góllá, amikor az addig remekül védő Nagy Gergely alászaladt a labdának egy bal oldali szöglet után Brkovics a hosszú oldalon visszafejelte a pettyest, Máté pedig becsúszva, alig egy méterről a gólvonalon túlra juttatta azt (1-0).

A Loki robogott tovább, az NB I-es újonc ellenfélnek szinte momentumai sem voltak. A 75. percben Tisza növelhette volna az előnyt, de túlszínezte a cseleit, majd fölé durrantott. Kisvártatva Bouadla adott fel egy labdát a kapusnak kecsegtető helyzetből. Csak idő kérdése volt, hogy mikor jön a második gól! A 79. percben jött! Bal oldali szöglet után Brkovics fejesgóllal növelte a hazai előnyt (2-0), beállítva ezzel a végeredményt is.

A helyzetek alapján lehetett volna a duplája, vagy a triplája is, tehát nem volt kérdés a három pont sorsa. Kár, hogy mindezt nagyon kevesen látták, vélhetően azért sem közölték a hivatalos nézőszámot.

Labdarúgó NB I., 14. forduló:
DVSC-Dunaújváros 2-0 (0-0)
Nagyerdei Stadion, 2000 néző. Vezette: Pintér (Albert, Szpisják)
DVSC: Novakovics – Lázár P. (Mihelic 56.), Máté, Brkovics, Korhut - Jovanovic, Varga J., Bouadla (Bereczki 87.), Bódi – Volas, Tisza (Zsidai 84.)
Dunaújváros: Nagy G. – Villám, Farkas, Sárközi, Csehi – Lázár Zs. - Böőr, Nikházi, Petneházi (Thiago 70.), Orosz (Sóron 84.) – Godslove (Perics 80.)
Gól: 1-0 Máté (60.), 2-0 Brkovics (79.)
Sárga lap: Csehi (13.), Varga J. (17.), Bouadla (57.), Sárközi (74.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miskolc az egyetlen nagyváros, ahol biztosan új polgármester lesz
Mégpedig az egyetlen százezer fősnél nagyobb város.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.