Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyert a Loki, de az idegeink kis híján tönkrementek

| 2010. 02. 26. | 21:49:36
Debrecen - Idegtépő csatában győzött a DVSC a Soproni Liga tavaszi nyitányán. Szép focit nem láttunk, de annak is hallatlanul örültünk, hogy a végén a szívvel-lélekkel küzdő debreceniek fordítani tudtak.
Nyert a Loki, de az idegeink kis híján tönkrementek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy huszáros Loki-rohammal indult a keleti végek nagy derbije, új emberünk, Yannick viharzott el a bal szélen, olyan jól centerezett Coulibalyhoz, hogy a helyzetet nehezebb volt kihagyni, mint berúgni, mégis kimaradt, vagy fogalmazzunk inkább úgy - fő a pozitív szemlélet! - , hogy a francia lövését bravúrral védte a Diósgyőr portása.

A Loki mezőnyfölényben játszott, de ami ennél fontosabb: nagy harci kedvvel! Szépen építgették az akciókat a debreceniek, s amikor hiba csúszott a játékba – sajnos elég gyakran -, akkor mentségül felhoztuk az „idény eleji formát”. A Diósgyőr két „debrecenivel”, Bajzáttal és Brnoviccsal próbált zavarni, és bizony figyelni kellett rájuk, mert a vendégcsapat olykor ígéretesen tört ki a „bunkerből”.

Yannickot Coulibaly megfosztotta a második gólpasszától is, miután senkitől sem zavartatva telibe találta a kapust. Bosszúságunkra némi gyógyírt jelentett az a megállapítás, hogy Yannick jó vetél volt. S hogy a meccs ne legyen debreceni szempontból „egyszerű”, egy potyával vezetést szerzett a Diósgyőr. A 43. percben Bognár beadni akart jobbról, a labda Laczkó lábán úgy változtatott irányt, hogy Polekszicset becsapva a Loki kapujában kötött ki (0-1). Erre mondtuk vigasztalásul: innen szép a győzelem!

A 0-1-re Herczeg Andrásnak az volt a válasza a szünetben, hogy Bodnár helyett az elnyűhetetlen Dombit hozta be. A Loki-mester terve két perc alatt dugába dőlt, mert Bombázó megsérült, és cserét kért. Szakály jött helyette.

Amikor Brnovics lövéséhez hatalams Polekszics-bravúr kellett, megállt bennünk az ütő. A Loki nagy rohamai elmaradtak, akadtak ugyan lehetőségei a hazai együttesnek – például Rudolf szép szabaddrúgása, amit védett a litván portás -, de nem igazán volt átütőerő az akciókban. Úgy éreztük, repül az idő. Negyedórával a vége előtt már füttyszó jelezte az elégedetlenséget, mert szó sem volt arról, hogy a Loki uralta a játékot.

A 80. percben végre megtört a jég: Czvitkovics jobb oldali szöglete után Laczkó védhetetlenül fejelt - Malinauskas érintésével - a bal felső sarokba (1-1)! Kisvártatva Czvitkovics a gólpassz után gólt is jegyezhetett volna, de ziccerben hibázott. Egy perc múlva Ramos vágta előre a labdát - fogjuk rá, hogy tudatosan -, mégpedig úgy, hogy a helyzetkihagyó bajnok Coulibalyt váltó Feczesin lódulhatott meg, a támadást követte Rudolf, aki remek ütemben kapta is a labdát, és közelről a kapuba helyezett (2-1). Kis híján felrobbant a Nagyerdő, az orbitális feszültség levezetéseként tört ki minden lokistából az ováció.

Az idegeink majdnem tönkrementek, de kárpótlásul Mijadinoszki megajándékozott bennünket még egy góllal, amikor egy beadás után szerencsésen pattant hozzá a labda, és feltette az i-re a pontot (3-1).

Tény: a DVSC nem játszott jól, de amikor az ötödik bajnoki címet ünnepeljük, akkor erre senki nem fog emlékezni!

Soproni Liga 16. forduló
DVSC-TEVA – Diósgyőr 3-1 (0-1)
Debrecen, 6000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Albert)
DVSC: Polekszics – Bodnár (Dombi 46., Szakály 50.), Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J., Ramos, Yannick – Rudolf, Coulibaly (Feczesin 62.)
DVTK: Malinauskas – Bognár, Gal, Supic, Zámbó – Dobos (Menougong 56.), Vukadinovic, Lippai, Roszel (Sadjo 72.) – Bajzát, Brnovics (Somorjai 79.)
Gól: Bognár (43.), Laczkó (80.), Rudolf (83.), Mijadinoszki (90.)
Sárga lap: Dobos (23.), Vukadinovics (47.), Bognár (52.), Menougong (73.), Ramos (74.), Sadjo (89.)

Mesterszemmel

Herczeg András:
- Nem tudtuk játszani azt, amit akartunk, mert annyit hibáztunk, amennyit egyébként közel sem szoktunk. Hiába voltak nagy helyzeteink, nem tudtunk folyamatos futballt bemutatni. A végén már szívvel-lélekkel küzdöttek a fiúk, és ez meghozta az eredményt.
Tornyi: Barnabás: - Megérdemelt győzelmet aratott a Debrecen, mert a végén bedaráltuk önmagunkat. Addig jól játszottunk, a második félidőben sokáig uraltuk is a meccset. Ki kell elemeznünk a hibákat, hogy a következő topcsapat ellen már pontot is szerezzünk.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Következik az utolsó, debreceni szempontból érdektelen forduló
Következik az utolsó, debreceni szempontból érdektelen forduló
A DVSC ötödiknél se rosszabb, se jobb nem lehet.
Gazdaság
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Hajdúhadházi cég végzi a munkát.
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.