Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy kaland volt, de sikerélmények nélkül

| 2009. 12. 09. | 23:36:32
A jobbtól kikapni nem szégyen, de két potyagólt kapni nagyon bosszantó. A DVSC idegenben is "benyelt" egy négyest a Lyontól, és ahogy az várható volt, pont nélkül zárta a BL-kalandot.
Nagy kaland volt, de sikerélmények nélkül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lyon-rohamokra felkészülve öltünk le meccset nézni, ehhez képest örömmel töltött el, hogy a francia sztárcsapat semmivel sem volt jobb. Nemhogy fölényt nem tudott kiharcolni a hazai gárda, de még helyzetbe sem tudott kerülni több mint húsz percen keresztül. Aztán a Loki - szűkítve a kört: Varga és Pantics - ajándékba adott egy gólt a csoportelsőségért küzdő Lyonnak.

Addig kizárólag a Lokinak voltak lehetőségei. Előbb, a 13. percben Mijadinoszki bombája ment nem sokkal fölé, majd két perccel később Czvitokovics távoli szabdrúgása okozott riadalmat a Stade Gerland közönségének, az Olympique portása azonban résen volt, és megmentette a góltól a csapatát.

A 25. percben teljesen kiegyenlített játékot láthattunk, ám ekkor Varga Govout hozta a játékba a Loki tizenhatosának előterében, a francia exválogatott gyatra lövését Pantics csak kiütni tudta, Gomis pedig a legjobbkor érkezett, és 6 méterről a kapuba gurított (1-0). Govou egyébként akkorát rúgott a földbe, hogy sérülés miatt a gól után cserét kellett kérnie.

Jött a Loki-tragikomédia második felvonása: a félidő végén Pjanic rosszul sikerült szabadrúgása után a labda Bastost találta meg a DVSC tizenhatosán belül, ő pedig megköszönte a lehetőséget, hogy teljesen egyedül hagyták, és kilőtte a bal alsót (2-0).

Szünet után rögtön Pantics bravúrja kellett, hogy megússzunk egy Gomis-akciót gól nélkül, de nem sokáig állt az eredményjelzőn a még tisztességesnek mondható 2-0, mert Bastos beadására Pjanic érkezett, és ezúttal már nem volt esély a hárításra (59. perc: 3-0).

Semmi jót nem ígért, hogy a lyoniaknak csak ezt követően jött meg a játékkedvük, és az pedig kifejezetten aggasztott, hogy Gomis helyére beállt Lisandro Lopez, a több mint harmincmillió euróért szerződtetett gólzsák. A Loki „minőségi” cseréi: Kiss Zoli Ramos, Feczesin Szakály és Bernáth Bodnár helyett.

A 76. percben Cissokho 18 méterről lőtte ki a jobb alsót (4-0), és ezzel beállította a Loki negatív rekordját, ezt megelőzően ugyanis a Ferencváros és a Dinamo Kijev kapott 19 gólt a csoportkörben. A hajrát sikerült kibekkelni, mi több: a fiúk becsülettel küzdöttek, de a szépítő gólra nem volt esélyük. A DVSC azzal együtt is történelmet írt, hogy azt a hőn áhított pontocskát nem tudta megszerezni.

Bajnokok Ligája csoportkör, 6. forduló
Olympique Lyon – DVSC 4-0 (2-0)
Lyon, 37000 néző. Vezette: Meyer (Kadach, Glindemann – németek)
Lyon: Lloris - Révelliére, Cris, Boumsong, Cissokho - Makoun (Kallström 73.) – Govou (Pjanics 29.), Gonalons, Delgado, Bastos – Gomis (Lisandro 66.)
DVSC: Pantics – Bodnár (Bernáth 52.), Mészáros, Mijadinoszki, Laczkó - Czvitkovics, Szélesi, Ramos (Kiss Z. 57.), Varga J., Szakály (Feczesin 75.) - Coulibaly
Gól: Gomis (25.), Bastos (44.), Pjanics (59.), Cissokho (77.)
Sárga lap: Ramos (39.)

Mesterszemmel

Herczeg András: -  Úgy érzem, hogy jól játszott a csapat az első félidőben, mégis kaptunk két gólt, mindkettőt nagy védelmi hibából. A második félidőben már kidomborodott a Lyon nagyobb tudása. Ezen a szinten egy elpasszolt labdáért súlyos árat kell fizetni. Ez a tanulság.Sajnos tudomásul kell venni, hogy azok a csapatok, melyekkel játszottunk a Bajnokok Ligájában, sokkal komolyabb játékerőt képviselnek. Ezzel együtt nagyszerű érzés volt itt lenni, örökre feledhetetlen élményekkel gazdagodtunk.

A csoport másik meccsén:
Liverpool (angol) - Fiorentina (olasz) 1-2 (1-0)
Anfield Road, 40 ezer néző, vezette: Skomina (szlovén)
Liverpool: Cavalieri - Darby, Agger, Skrtel, Insua - Aquilani (Pacheco, 76.), Mascherano (Fábio Aurélio, 86.), Dossena - Benajun, Gerrard - Kuyt (Fernando Torres, 65.).
Fiorentina: Frey - Comotto, Natali, Kröldrup, Pasqual - Santana (Marchionni, 71.), Jörgensen, Donadel, Montolivo, De Silvestri (Castillo, 83.) - Gilardino.
gól: Benajun (43.), illetve Jörgensen (63.), Gilardino (92.)

A csoport végeredménye:
1. Fiorentina 15 pont
2. Lyon 13
3. Liverpool 7
4. Debrecen 0

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bíróság elé áll a Hajdúdorogi Főegyházmegye volt áldozópapja
Bíróság elé áll a Hajdúdorogi Főegyházmegye volt áldozópapja
A Debreceni Törvényszéken tartanak előkészítő ülést.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.