Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi legyen Rudolf Gergely sorsa?

| 2010. 04. 22. | 12:52:58
Debrecen – Akárki akármit mond (illetve nem mond), áll a bál a Lokinál, Rudolf Gergely körül forr a levegő, vagy legalábbis jéghideg a csönd. A Cívishír próbál rendszert vinni a dolgokba.
Mi legyen Rudolf Gergely sorsa?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ami Rudolf Gergely (és szereplése) mellett szól:

1. Rudi a csapat legjobb (képességű) játékosa, még a vak is látja, hogy amikor nem játszik, egy túró a Loki támadójátéka. Improvizatív készségére és gólérzékenységére akkor is szükség van (lenne), ha történetesen csak fél lába van, avagy erkölcsileg kissé ingoványos. Ahogy Bognár György írta a Nemzeti Sportban, Szélesi, Spitzmüller középső középpályás párossal még meccset se nagyon lehet nyerni, nem hogy bajnokságot.

2. Miután semmi sem fekete vagy fehér, kizárt, hogy akár a februári szerződéses mizériáért, akár a mostani sérült-nem sérült botrányért egyszemélyben Rudolf lenne a felelős. Nem tudni, pontosan mi van a háttérben, a nyilatkozatstoppok mindenesetre arra engednek következtetni, senkinek nem lenne jó, ha mindenki elmondaná a véleményét.

3. Ha már úgy alakult a helyzet, hogy a DVSC a legjobb játékosát egy túróért (irreálisan alacsony összegért) kénytelen elengedni, akkor legalább nyárig rúgja a gólokat és adja a passzokat Debrecen érdekében, hátha mégis sikerül megnyerni a bajnoki címet a minden fronton előtérbe helyezett Videoton ellen. Nem használni egy ilyen futballistát személyes okok miatt olyan luxus, amit a jelenlegi játékoskeretű Loki egyszerűen nem engedhet meg magának.

Ami Rudolf Gergely (és szereplése) ellen szól:

1. A DVSC-ben még cserepadozni is megtiszteltetés kell hogy legyen egy futballista számára, a sértődött primadonnák az Operaházba valók, nem a futballpályára. Azért, mert valaki kicsit jobb, mint a magyar átlag, még nem érezheti feljogosítva magát arra, hogy szembemenjen egy nagy közösség érdekeivel. Rudinak túró a fülébe!

2. Egy botlást meg lehet bocsátani, ám kettőt nem szokás. Terelünk azt átigazolást illetően, majd megsértődünk? Rudolf annak is örüljön, ha kapuba állhat (mondjuk az gáz lenne), nem hogy még ő döntsön, akar vagy nem akar játszani. Ha pedig ő már Olaszországba érzi magát, azonnal menjen is oda: Genovában gyorsan megtudja majd, hogy lesz az elsőből utolsó. Debrecenben valaki volt, Itáliában senki nem lesz: ez az elbocsátó szép üzenet.

3. Milánóban Materazzi majdnem agyonverte kedden a flegmázó Ballotellit, a Loki csapata a hírek szerint jobbban bírja gyűrődést: éppen hogy, de arra szavaztak a játékosok, hogy Rudolf maradjon kerettag. Ez azonban nem menti fel a támadót, Szima Gábor tulajdonosnak és Herczeg András klubmenedzsernek védeni kell a saját érdekeit és a saját tekintélyét, különben egy túrót ér az egész. Nehogy már a farok csóválja a kutyát: Gergelyről már neveztek el naptárt, de futballcsapatot még nem: azt úgy hívják, hogy DVSC, és az elmúlt 108 évben elvolt Rudolf nélkül is.

A konklúzió:

Rudolfra szükség lenne, de nem minden áron. A megbocsátás keresztényi cselekedet, a bosszú és büntetés zsigeri reakció, és hát egy kereszténynek is vannak zsigerei. Vagyis Rudolf eljátszotta a becsületét, a Loki pedig eljátszotta azt, hogy tudja nélkülözni a pályán Rudolfot. Nem tudja, de lehet, hogy mégis ezt kell tennie. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mentsük meg Benit! Szoboszlai Dominik által is aláírt mezre lehet licitálni
Mentsük meg Benit! Szoboszlai Dominik által is aláírt mezre lehet licitálni
A négyéves debreceni kisfiú izomsorvadásban szenved; 1,3 milliárd forintba kerül az áhított gyógyszer.
Gazdaság
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Babaváró: az első igénylők negyedénél még nem született meg a gyermek
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet.
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány
Az első negyedéves GDP-adat azt jelzi, hogy a gazdaság újra visszatért a növekedési pályára.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.