Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mi legyen Rudolf Gergely sorsa?

| 2010. 04. 22. | 12:52:58
Debrecen – Akárki akármit mond (illetve nem mond), áll a bál a Lokinál, Rudolf Gergely körül forr a levegő, vagy legalábbis jéghideg a csönd. A Cívishír próbál rendszert vinni a dolgokba.
Mi legyen Rudolf Gergely sorsa?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ami Rudolf Gergely (és szereplése) mellett szól:

1. Rudi a csapat legjobb (képességű) játékosa, még a vak is látja, hogy amikor nem játszik, egy túró a Loki támadójátéka. Improvizatív készségére és gólérzékenységére akkor is szükség van (lenne), ha történetesen csak fél lába van, avagy erkölcsileg kissé ingoványos. Ahogy Bognár György írta a Nemzeti Sportban, Szélesi, Spitzmüller középső középpályás párossal még meccset se nagyon lehet nyerni, nem hogy bajnokságot.

2. Miután semmi sem fekete vagy fehér, kizárt, hogy akár a februári szerződéses mizériáért, akár a mostani sérült-nem sérült botrányért egyszemélyben Rudolf lenne a felelős. Nem tudni, pontosan mi van a háttérben, a nyilatkozatstoppok mindenesetre arra engednek következtetni, senkinek nem lenne jó, ha mindenki elmondaná a véleményét.

3. Ha már úgy alakult a helyzet, hogy a DVSC a legjobb játékosát egy túróért (irreálisan alacsony összegért) kénytelen elengedni, akkor legalább nyárig rúgja a gólokat és adja a passzokat Debrecen érdekében, hátha mégis sikerül megnyerni a bajnoki címet a minden fronton előtérbe helyezett Videoton ellen. Nem használni egy ilyen futballistát személyes okok miatt olyan luxus, amit a jelenlegi játékoskeretű Loki egyszerűen nem engedhet meg magának.

Ami Rudolf Gergely (és szereplése) ellen szól:

1. A DVSC-ben még cserepadozni is megtiszteltetés kell hogy legyen egy futballista számára, a sértődött primadonnák az Operaházba valók, nem a futballpályára. Azért, mert valaki kicsit jobb, mint a magyar átlag, még nem érezheti feljogosítva magát arra, hogy szembemenjen egy nagy közösség érdekeivel. Rudinak túró a fülébe!

2. Egy botlást meg lehet bocsátani, ám kettőt nem szokás. Terelünk azt átigazolást illetően, majd megsértődünk? Rudolf annak is örüljön, ha kapuba állhat (mondjuk az gáz lenne), nem hogy még ő döntsön, akar vagy nem akar játszani. Ha pedig ő már Olaszországba érzi magát, azonnal menjen is oda: Genovában gyorsan megtudja majd, hogy lesz az elsőből utolsó. Debrecenben valaki volt, Itáliában senki nem lesz: ez az elbocsátó szép üzenet.

3. Milánóban Materazzi majdnem agyonverte kedden a flegmázó Ballotellit, a Loki csapata a hírek szerint jobbban bírja gyűrődést: éppen hogy, de arra szavaztak a játékosok, hogy Rudolf maradjon kerettag. Ez azonban nem menti fel a támadót, Szima Gábor tulajdonosnak és Herczeg András klubmenedzsernek védeni kell a saját érdekeit és a saját tekintélyét, különben egy túrót ér az egész. Nehogy már a farok csóválja a kutyát: Gergelyről már neveztek el naptárt, de futballcsapatot még nem: azt úgy hívják, hogy DVSC, és az elmúlt 108 évben elvolt Rudolf nélkül is.

A konklúzió:

Rudolfra szükség lenne, de nem minden áron. A megbocsátás keresztényi cselekedet, a bosszú és büntetés zsigeri reakció, és hát egy kereszténynek is vannak zsigerei. Vagyis Rudolf eljátszotta a becsületét, a Loki pedig eljátszotta azt, hogy tudja nélkülözni a pályán Rudolfot. Nem tudja, de lehet, hogy mégis ezt kell tennie. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
Vizsgálat indult Magyar Péter ellen
A Szuverenitásvédelmi Hivatal szerint felmerül a gyanú, hogy megpróbálják a törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat.
Hirdetés
Hirdetés
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A mesterséges intelligencia bajnoki címeket jósol a DVSC-nek
A jóslat szerint többször is megtörik a Ferencváros hegemóniája.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!