Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mérlegen a fociősz

| 2009. 12. 20. | 17:41:57
Debrecen – A DVSC ősszel Európára, a Bajnokok Ligájára figyelt, és hanyagolta a bajnokságot, de erejét jól mutatja, hogy még így is a második helyen telel, mindössze két pont hátránnyal.
Mérlegen a fociősz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Videoton annak köszönheti őszi elsőségét, hogy a DVSC a Bajnokok Ligája oltárán feláldozott néhány meccset, melyen a B –csapattal állt ki, vagy éppen olyan összeállításban léptek pályára a lokisták, ami nem csak nekünk, szurkolóknak, hanem maguknak a játékosoknak is új volt. Ezzel együtt a Videont említhetjük a Soproni Liga kellemes meglepetést okozó csapataként, hiszen helyenkét szépen játékkal is párosult az eredményessége.

Nagy kérdés, hogy a Mezey-gárda lendülete tavasszal is töretlen lesz-e, mert abban egészen biztosak lehetnek Fehérváron, hogy egy, a magyar bajnokikon sokkal motiváltabb debreceni legénységet láthat majd az ország tavasszal. A két csapat versenyfutását befolyásolhatja majd a várható játékosmozgás. Azt tudjuk, hogy a DVSC-nél szép summa van a bankszámlán, de a hírek szerint a hajdani királyi székhely klubjánál is van mit aprítani a tejbe, tehát potens szereplőként léphet fel mindkét gárda az átigazolási piacon.

Bár a Loki nagy riválisai, aggódva szemléltük a keleti végek másik két csapatának a vergődését. Mint ahogyan annak idején Debrecenben sem tudott próféta lenni, Nyíregyházán sem hordozzák a szurkolók a vállukon Szentes Lázárt, akinek irányításával a leggyengébb volt a Szpari a mezőnyben, és ennek megfelelően az utolsó helyen telel. A Diósgyőr bravúros győzelmet aratott a Loki B ellen a nyitányon, de aztán folyamatosan „elfogyott” a csapat, és félidőben kieső helyen áll. Debreceni szempontból nem lenne jó, ha Miskolc és Nyíregyháza elbúcsúzna az NB I-től, már csak a két város közelsége miatt sem.

A bajnokság legnagyobb csalódása a Ferencváros volt. No nem a pályán mutatott játéka miatt, Debrecenben ugyanis a Fradi-zakók általában mosolyt csalnak az arcokra, hanem a zöld-fehér szurkolótábor egyes tagjainak hozzáállása hatott kiábrándítólag. Nem ült össze úgy fegyelmi az MLSZ-ben, hogy a Fradi ne lett volna érintett. Botrányt botrány követett, milliós büntetések és pályabezárások sújtották a klubot. Az Üllői út 129. alatt akkor konszolidálódott a helyzet, amikor Bobby Davison helyére Craig Short ült a kispadra, a csapat pedig nyert három meccset. Tavasszal sem számíthatunk semmi jóra, szerencsére mi már ősszel letudtuk a FTC vendégeskedését, és egy kis tűzijátékkal megúsztuk a kalandot.

Végül a DVSC ősze a számok tükrében:
A DVSC itthon 8-ból 7 meccset megynert, egy vereségét az ominózus Újpest elleni találkozón szenvedte el, amikor négy tizenegyest adott a bíró a csapatoknak egyenlő elősztásban, csak a piros-fehéreknek – egészen pontosan Rudolf Rergelynek – nem sikerült mind a kettő értékesíteni, a liláknak meg igen.
Idegenben már vérszegény a Lokomotív, mely még 50%-os eredménnyel sem dicsekedhet, hiszen a megszerezhető 21 pontból csak 10-re futotta vendégként. A DVSC-nek ráadásul idegenben negatív a gólkülönbsége (11–12), és ezen még az sem szépít, hogy hazai pályán a legtöbb gólt rúgta a mezőnyben (18-at), mert a Videoton például idegenben 22-szer volt eredményes!

A Soproni Liga őszi végeredménye:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Öt utcát érintő fejlesztésre készülnek Újtikoson
Öt utcát érintő fejlesztésre készülnek Újtikoson
Utak újulhatnak meg, ha megtalálják a megfelelő kivitelezőt.
Gazdaság
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.