Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mérlegen a fociősz

| 2009. 12. 20. | 17:41:57
Debrecen – A DVSC ősszel Európára, a Bajnokok Ligájára figyelt, és hanyagolta a bajnokságot, de erejét jól mutatja, hogy még így is a második helyen telel, mindössze két pont hátránnyal.
Mérlegen a fociősz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Videoton annak köszönheti őszi elsőségét, hogy a DVSC a Bajnokok Ligája oltárán feláldozott néhány meccset, melyen a B –csapattal állt ki, vagy éppen olyan összeállításban léptek pályára a lokisták, ami nem csak nekünk, szurkolóknak, hanem maguknak a játékosoknak is új volt. Ezzel együtt a Videont említhetjük a Soproni Liga kellemes meglepetést okozó csapataként, hiszen helyenkét szépen játékkal is párosult az eredményessége.

Nagy kérdés, hogy a Mezey-gárda lendülete tavasszal is töretlen lesz-e, mert abban egészen biztosak lehetnek Fehérváron, hogy egy, a magyar bajnokikon sokkal motiváltabb debreceni legénységet láthat majd az ország tavasszal. A két csapat versenyfutását befolyásolhatja majd a várható játékosmozgás. Azt tudjuk, hogy a DVSC-nél szép summa van a bankszámlán, de a hírek szerint a hajdani királyi székhely klubjánál is van mit aprítani a tejbe, tehát potens szereplőként léphet fel mindkét gárda az átigazolási piacon.

Bár a Loki nagy riválisai, aggódva szemléltük a keleti végek másik két csapatának a vergődését. Mint ahogyan annak idején Debrecenben sem tudott próféta lenni, Nyíregyházán sem hordozzák a szurkolók a vállukon Szentes Lázárt, akinek irányításával a leggyengébb volt a Szpari a mezőnyben, és ennek megfelelően az utolsó helyen telel. A Diósgyőr bravúros győzelmet aratott a Loki B ellen a nyitányon, de aztán folyamatosan „elfogyott” a csapat, és félidőben kieső helyen áll. Debreceni szempontból nem lenne jó, ha Miskolc és Nyíregyháza elbúcsúzna az NB I-től, már csak a két város közelsége miatt sem.

A bajnokság legnagyobb csalódása a Ferencváros volt. No nem a pályán mutatott játéka miatt, Debrecenben ugyanis a Fradi-zakók általában mosolyt csalnak az arcokra, hanem a zöld-fehér szurkolótábor egyes tagjainak hozzáállása hatott kiábrándítólag. Nem ült össze úgy fegyelmi az MLSZ-ben, hogy a Fradi ne lett volna érintett. Botrányt botrány követett, milliós büntetések és pályabezárások sújtották a klubot. Az Üllői út 129. alatt akkor konszolidálódott a helyzet, amikor Bobby Davison helyére Craig Short ült a kispadra, a csapat pedig nyert három meccset. Tavasszal sem számíthatunk semmi jóra, szerencsére mi már ősszel letudtuk a FTC vendégeskedését, és egy kis tűzijátékkal megúsztuk a kalandot.

Végül a DVSC ősze a számok tükrében:
A DVSC itthon 8-ból 7 meccset megynert, egy vereségét az ominózus Újpest elleni találkozón szenvedte el, amikor négy tizenegyest adott a bíró a csapatoknak egyenlő elősztásban, csak a piros-fehéreknek – egészen pontosan Rudolf Rergelynek – nem sikerült mind a kettő értékesíteni, a liláknak meg igen.
Idegenben már vérszegény a Lokomotív, mely még 50%-os eredménnyel sem dicsekedhet, hiszen a megszerezhető 21 pontból csak 10-re futotta vendégként. A DVSC-nek ráadásul idegenben negatív a gólkülönbsége (11–12), és ezen még az sem szépít, hogy hazai pályán a legtöbb gólt rúgta a mezőnyben (18-at), mert a Videoton például idegenben 22-szer volt eredményes!

A Soproni Liga őszi végeredménye:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
A Civaqua-program első nagy víztározója sok lehetőséget rejt magában.
Hirdetés
Hirdetés
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Elkezdődött az izzók kiosztása.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!