Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megvan a Magyar Kupa is, tarolt a Loki!

| 2010. 05. 26. | 22:57:17
Debrecen – A DVSC teljesítette küldetését, véghezvitte a történelmi triplázást: a Ligakupa és a bajnokság után szerdán megnyerte a Magyar Kupát is, miután a döntőben megverte a Zalaegerszeget. + Összefoglaló! + Képgaléria!
Megvan a Magyar Kupa is, tarolt a Loki!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Minden lehetséges versenysorozatot megnyert a Loki Magyarországon, a klub negyedik Magyar Kupa-sikere teljessé tette az idei kollekciót. Nem túl sok néző előtt, de megfelelő hangulatban kezdődött a meccs a Puskás-stadionban: a debreceniek szerencsére jobban kezdtek, mint Kecskeméten, jobban pörögtek a fiúk. A 15. percben például Yannick a bal oldalról „eurós” – a forintot már szeretnénk elfelejteni - labdával hozta helyzetbe Coulibalyt, aki viszont rosszabbik jobb lábával nem találta el jól a labdát.

Próbálkoztak persze az egerszegiek is, Horváth és Rudnevs is tüzelt távolról, veszélyesen, de nem gólt érően. A DVSC viszont hatékony volt: a 24. percben Szakály remekül ugratta ki a balszélen Yannickot, aki pontosan centerezett, Coulibaly pedig közelről már nem hibázott. Viszonylag gyorsan előnyt szerzett a Loki, szép támadás volt! (1-0).

A folytatásban sem volt mese: a 30. percben Coulibaly visszaadta a gólpasszt Janikának, tökéletes kiugratás után a leshatárról (de nem lesről!) elrajtoló Yannick elsőre még Vlaszákba rúgta a labdát, de a visszapattanót 5 centiről bepuszilta! (2-0!)

Ezt követően persze tiszteletreméltóan erősködött a ZTE (mégiscsak kupát akart nyerni a dunántúli gárda is), és a szünetig le is tette a névjegyét: egy remek jobboldali beadás után a hórihorgas Pavicsevics fejelt 8 méterről Verpecz kapujába (2-1). A debreceni szurkolók nem így képzelték a félidőt végét, Yannick megsérült (Rezes állt be helyette), a Zete szépített, de a Loki-tábor hangulata mégsem volt rossz, hiszen kedvenceiknél volt az előny.

A második játékrész DVSC-dominanciával kezdődött, az 53. percben Rezes például beguríthatta volna a labdát az üres kapuba, de kapkodva fölé lőtt, aztán pedig az ügyes fiatal, Bódi rúgott majdnem gólt. Az iram nem volt rossz (persze világbajnoki sem), és a lényeg nem változott: a Debrecennél volt az előny és a kupa.
A 60. perctől kezdve aztán felgyorsultak az események, gyors gólváltást produkáltak a csapatok: a 69. percben Coulibaly Rezes visszapasszából 17-ről lőtt gyönyörű gólt (3-1), ám még mielőtt minden eldőlt volna, Rudnevs 13 méterről a léc alá bombázott, és szépített (3-2).

A hajrában is a bajnokcsapat uralta a mérkőzést (elfogultság nélkül), és bár a ZTE nyilván nem adta fel (még ziccere is volt), minden jó volt, mert a vége jó volt (még ha azt nem is mondhatjuk, hogy sose volt ilyen jó): a Loki a debreceni szurkolók hatalmas örömére 3-2-re nyert, és negyedik ízben is elhódította a Magyar Kupát. Tökéletes befejezés, egy teljes sikert hozó idény végén.
T. Cs. Zs.

DVSC-ZTE 3-2 (2-1).
Puskás-stadion, 6000 néző. Vezette: Vad II István (Ring György, Varga Zsolt).
Debrecen:
Verpecz - Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó - Szakály P., Bódi (Varga, 91.), Szélesi, Czvitkovics (Kiss Z., 82.) - Coulibaly, Yannick (Rezes, 45.). Klubmenedzser: Herczeg András.
Zalaegerszeg: Vlaszák - Kocsárdi (Rajcomar, 77.), Miljatovic, Bogunovics, Máté - Sluka, Horváth A., Kamber, Illés - Rudnevs, Pavicsevics. Edző: Csank János.
Sárga lap: Komlósi (12.), Rezes (71.), illetve Máté (63.), Horváth (71.).
Gólszerzők: Coulibaly (24., 69.), Yannick (30.), illetve Pavicsevics (41.), Rudnevs (70.).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Új európai pártszövetséget alapítottak Orbán Viktorék
Új európai pártszövetséget alapítottak Orbán Viktorék
Az új európai politikai frakció létrejötte, amely meg fogja változtatni az európai politikát - mondta a magyar miniszterelnök.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Apple-botrány: azonnali kártalanításra szólított fel az MNB
A pénzforgalmi szolgáltatók vélhetően számos esetben nem megfelelően kezelték a panaszokat - írják.
Jó hír jött a magyarok egyik kedvenc gyümölcséről
Kiváló termés, hosszú szezon várható.
Vendégmunkások: Nagy Márton szigorúbb hozzáállást ígér
Két-három év múlva lendülhet fel újra az elektromos autók piaca - mondta.
Élet a vadonban? Munka az erdőben?!
Egyre nagyobb az igény a munkaerőre.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
Több száz hajdúsági diák építi karrierjét LEGO-val
A FIRST LEGO League iskolai programban résztvevő több mint 400 gyereknek nemcsak a robotprogramozó és -építő tudása, de a problémamegoldó és csapatmunka képességeik is jelentősen fejlődtek.
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A Richter alapítványának százmilliós támogatásából Hajdú-Biharba is jutott
A természettudományos oktatási infrastruktúrát fejleszthetik.
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget Leslie Mandoki
Augusztus 18-án, 19:00 órától a budapesti Bazilika előtti téren újra felcsendül a zene.