Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mától kötelező a klub- vagy futballkártya használata

| 2014. 09. 15. | 17:20:54
A debreceniek esetében speciális szabályok is érvényben vannak.
Mától kötelező a klub- vagy futballkártya használata
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfőtől - néhány kivételtől eltekintve - kizárólag klub- vagy futballkártyával lehet jegyet venni a labdarúgó OTP Bank Liga, a Magyar Kupa és a magyar férfi válogatott mérkőzéseire. A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint ezzel a sporttörvényben foglaltaknak megfelelően megvalósul a névre szóló jegykiadás és a beléptetésnél a személyazonosság ellenőrzése, mivel a kártya, melyet a jegyvásárláskor és a belépéskor is kötelező használni, tartalmazza a tulajdonos - jogszabály szerint előírt - adatait, azaz a nevét, a születési helyét és idejét, valamint fényképét.

A kártya használata nem szükséges meccsbelépéshez a bérletesek, a külföldi állampolgárok, a 14 éven aluli gyermekek és a hivatalos személyek esetében. Előbbiekre azért nem vonatkozik a kártya kötelező használata, mert a bérletvásárláskor már megadták a szükséges adatokat, így a bérlet érvényességi ideje alatt a hazai mérkőzések látogatásához nem kell klubkártyát kiváltaniuk. Az idegenbeli és a válogatott mérkőzésekhez viszont a bérlettel rendelkező szurkolóknak is szükségük van valamelyik kártyára.

A klubkártya az egyesületekhez kötődik, mindegyik egyedi kártyát állít ki, mellyel az összes mérkőzés látogatható, azaz nemcsak az adott klub találkozói. Szeptember 15-ig kötelezően ingyenes volt, s a klubok döntik el, hétfőtől mennyibe kerül. A Budapest Honvédnál például 1000 forint lesz az ára.

A klubkártya egy speciális fajtája a futballkártya, melyet az MLSZ bocsát ki azoknak, akik nem kötődnek egyetlen csapathoz sem, illetve leginkább válogatott mérkőzéseket tekintenének meg. A futballkártyával szintén az összes meccs látogatható.

Az MLSZ hangsúlyozza, "minden esetben a szervező klub dönti el biztonsági és egyéb előírások és elvek alapján, hogy a más klubok kártyájával, illetve a futballkártyával rendelkező szurkolókat melyik szektorban helyezi el".

Négy csapat esetében speciális szabályok is érvényben vannak. A Ferencvárosnál a hazai szurkolóknak a klubkártya kiváltásához és a stadionba lépéshez vénaszkenneres regisztrációra is szükségük van. A vendégdrukkerek és a futballkártya tulajdonosok vénaszkenneres regisztráció nélkül bemehetnek a mérkőzésre, az FTC dönti el, mely szektorokban helyezi el őket. Az FTC és a Debreceni VSC klubkártyája a központi rendszertől független, ezek integrálása folyamatban van. A két rendszer összekapcsolásáig a két együttes klubkártyája nem alkalmas más csapatok mérkőzéseire jegyvásárláshoz, így a ferencvárosi és a debreceni drukkerek futballkártyával vagy saját klubkártyájukkal a két érintett klub által megjelölt módon és helyszínen juthatnak jegyekhez.

A Videoton FC a hamarosan kezdődő stadionfejlesztési munkálatok miatt haladékot kapott a klubkártya bevezetésére vonatkozóan, ahogy az Újpest is - elsősorban az FTC elleni találkozóra való tekintettel - február 23-ig. A lila-fehér klub azt is bejelentette, hogy a klubkártya kiváltása november 16-ig ingyenes marad.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Soha nem is rendelkeztek az értékesítésre kínált termékekkel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Akkumulátorgyár-ellenességével kampányol a Civil Fórum Józsán
A közlekedési és a vásárlási nehézségeket is emlegetik.
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Támogatott tartalom
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.