Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország a foci vb-n!

| 2009. 09. 24. | 10:26:20
Lélekemelő érzés a címet ismételgetni, még akkor is, ha „csak” az U20-as korosztályról van szó. A Ramadánnak vége, jöhet a foci Egyiptomban!
Magyarország a foci vb-n!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 20 éven aluliak világbajnoksága csütörtökön este a házigazda Egyiptom Trinidad és Tobago válogatottjával összecsapásaival kezdődik., és ez lesz az első játéknap egyetlen meccse. Az Egervári Sándor által irányított magyar válogatott vasárnap este, Honduras ellen mutatkozik be a világbajnokságon.

Az U20-as vb-k 1977 óta íródó történetében a magyarok négyszer jutottak ki a döntő tornára, ám egyszer sem sikerült nagyot alkotniuk. Ezúttal azonban a szurkolók nagy reményeket fűznek Németh Krisztiánék szerepléséhez, akik a tavalyi U19-es csehországi kontinensviadalon az elődöntőig jutottak.

Most igazán illusztris társaságba kerültek a mieink, hiszen a mezőnyben hemzsegnek a jobbnál jobb játékosok. Elég, ha csak a németekre gondolunk, akik talán a torna egyik legnagyobb esélyesei. A német utánpótlás egyébként is remek évet prudukált, hiszen mind az U19-és, mind az U21-es korosztályban Európa-bajnok lett. Az U20-as csapatukban sok játékosuk mögött már több évnyi Bundesliga-tapasztalata áll. Európából még a spanyolokat tartják sokan esélyesnek, bár emlékezhetünk rá, hogy az U19-es vb-n a magyaroktól elszenvedett vereség miatt (is) a hispánok nem jutottak az elődöntőbe.

Európából ott lesznek még az olaszok, a csehek és az angolok. Dél-Amerikából meglepetésre Argentína nem jutott ki, de ott lesz Venezuela, Paraguay és Uruguay és természetesen Brazília. Afrikát a házigazda Egyiptomon kívül az U19-es kontinensbajnok Ghána, a döntőben legyőzött Kamerun, továbbá Nigéria és a magyarokkal egy csoportban lévő Dél-Afrika képviseli. A mieink negyedik ellenfele, az Ázsia-bajnok Egyesült Arab Emirátusok válogatottja, az ezüstérmes Üzbegisztán, illetve az ázsiai szövetséghez nemrég csatlakozott Ausztrália és Dél-Korea jutott még ki a Kelet képviseletében.

Észak-Közép-Amerikából az Egyesült Államok mint a CONCACAF-zóna bajnoka lesz ott a vb-n, mellette a magyarok első csoportellenfele, Honduras, valamint Trinidad és Tobago és Costa Rica küzdhet a piramisok földjén. A mezőny az Óceániából  első szereplésére készülő Tahitival teljes.

– Nem állítunk túlzott elvárásokat a válogatott elé, hiszen tudjuk, hogy sok még a munka az első mérkőzés előtt - mondta Kisteleki István. - Abban bízunk, hogy egészséges szellemiségű csapat alakul majd ki, és ha ez így lesz, együttesünk megtalálja helyét a világ futballjában, és később is eredményes lehet. A csoportból való továbbjutást elérhetőnek tartjuk, és ha érvényesülnek játékosaink kvalitásai, igen sikeresen szerepelhetünk a világbajnokságon – mondta Kisteleki István, az MLSZ elnöke.

A csapat a csoportmeccsek során 27-én, vasárnap magyar idő szerint 21.30-kor Honduras, 30-án, szerdán 18.45-kor Dél-Afrika, október 3-án, szombaton ugyanebben az időben pedig az Egyesült Arab Emirátusok ellen lép pályára. A Magyar Televízió mindhárom mérkőzésünket közvetíti.

Az 20 éven aluli válogatott vb-kerete:
Kapusok
: Gulácsi Péter (Liverpool), Megyeri Balázs (Ferencváros), Kovácsik Ádám (Reggina Calcio).
Védők: Debreceni András (Budapest Honvéd), Korcsmár Zsolt (Újpest FC), Szekeres Adrián (MTK Budapest), Szabó János (Paksi FC), Zámbó Bence (Győri ETO FC), Présinger Ádám (Videoton FC).
Középpályások: Dudás Ádám (Győri ETO FC), Tóth Bence (Ferencváros), Takács Péter (Diósgyőri VTK), Koman Vladimir (AS Bari), Simon Ádám (Szombathelyi Haladás), Varga Roland (Brescia Calcio), Kiss Máté (Győri ETO FC).
Csatárok: Németh Krisztián (AEK Athén), Simon András (Cordoba FC), Gosztonyi András (MTK Budapest), Balajti Ádám (Diósgyőri VTK), Futács Márkó (Werder Bremen).

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ez a nap a tűzoltókról fog szólni Hajdúnánáson!
Ez a nap a tűzoltókról fog szólni Hajdúnánáson!
Tűzoltónapra várják az érdeklődőket.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.