Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Köszönjük, Gulácsi!

| 2009. 10. 07. | 10:14:20
A magyar válogatott nem játszott jobban ellenfelénél, de a büntetőpárbajban sziporkázó Gulácsi kapusnak köszönhetően mégis bejutott a legjobb nyolc közé az U20-as vb-n!
Köszönjük, Gulácsi!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Remekül kezdte a találkozót a magyar csapat, a 15. percben Kiss hatalmas bombagólt lőtt 30 méterről a jobb felső sarokba. Ezt követően a csehek fölénk kerekedtek, és a 26. percben egy bal oldali beadás után Vosahlik a bal sarokba bólintott. A cseh gól után a mieink beszorultak saját kapujuk elé, az ellenfél sorra vezette a veszélyes akciókat, és nem szólhattunk volna egy szót sem, ha előnnyel vonult volna szünetre. A lehetőségek azonban kimaradtak, a fordulás után pedig a magyar válogatott egy sebességi fokozattal magasabban kezdett játszani, és Németh, Gosztonyi, valamint Koman összjátékai révén többször is ígéretes helyzetbe került. Gól azonban nem született, és a hajrára ismét a csehek kerültek fölénybe, több nagy lehetőséget is elszalasztva. A rendes játékidő végéig újabb gól már nem esett, jöhetett a ráadás.

A hosszabbítást a csehek kezdték jobban, első támadásukból gólt szereztek, ezúttal Rabusic talált a kapuba közelről. A mieink nem estek össze, a 98. percben Koman tanári módon elvégzett szabadrúgását követően a jobb sarokban kötött ki a labda: 2-2. Bár a 120. perc leteltéig a cseheknek több helyzetük (köztük ziccer is) adódott, nem tudták bevenni Gulácsi Péter kapuját, jöhettek a 11-esek. 

Az idegek harcát a mieink bírták jobban, míg Gulácsi három (a képen) cseh lövést is hárított a hatból, addig tőlünk csak ketten hibáztak (Szabó és Németh Krisztián), így végül óriási izgalmak közepette a mieink jutottak be a negyeddöntőbe, ahol az olaszokkal mérkőznek majd meg.

– Elrontottam a tizenegyest, és pokoli rossz érzés volt, hogy hibáztam. Úgy szoktam rúgni a tizenegyest, hogy megvárom, míg a kapus elmegy az egyik oldalra, én pedig behelyezem a másik sarokba a labdát. De a cseh srác csak állt stabilan, nem ment el egyik irányba sem, és ezzel megzavart, ez pedig teljesen blokkolt a rúgás pillanatában, így nem sikerült betalálnom. De nagyon bíztam Gulában, hiszen ezer éve ismerem, és tudom, hogy egészen kivételes tehetségű kapus. Most sem hagyott cserben – summázott Németh Krisztián.

Az AEK Athénban légióskodó csatár még hozzátette: „az olaszok ellen muszáj lesz mutatnom valamit, nem mehetek haza így ezzel a buta tizenegyessel. Az egész csapatnak köszönhető, hogy lesz lehetőségem javítani pénteken."


U20-as vb, nyolcaddöntő:
Magyarország-Csehország 2-2 - tizenegyesekkel 4-3
Alexandria, 9 ezer néző
Magyarország: Gulácsi - Dudás (Balajti, 96.), Szekeres, Szabó J., Présinger - Gosztonyi, Kiss M., Simon Á. (Zámbó, 60.), Koman - Németh, Futács (Simon A., 60.)
Csehország: Vaclik - Celustka, Hosek, Lecjaks, Mazuch - Fabián (Zeman, 85.), Marecek, Moravek, Vacha (Rezník, 101.) - Chramosta (Rabusic, 67.), Vosahlik
gól: Kiss M. (15.), Koman (99.), illetve Vosahlik (26.), Rabusic (92.)

A büntetőpárbaj:

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.