Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kassai Viktor, nem szeretünk!

| 2014. 07. 25. | 22:41:49
Kamutizenegyessel egyenlített a Nyíregyháza. A debreceniek azonban magukat is okolhatják.
Kassai Viktor, nem szeretünk!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arra akár mérget is vettünk volna, Kondás Elemér pihentette a legtöbb kulcsemberét a nyíregyházi bajnoki rajton. Ezzel együtt is debreceni győzelmet vártunk, hiszen papíron a Loki második sora is erősebb, mint a legjobb Szpari.

Neki is esett a Nyíregyházának a Loki, és hazaiak az égieknek, no meg Balogh kapusnak köszönhették, hogy 5 perc után nem vezetett 2-0-ra a debreceni gárda. Előbb a Szpari debreceni portása védett nagyot Lázár lövése után, majd Bódi a lécet találta telibe. Tíz perc után jött ki a szorításból a hazai legénység, de továbbra is a DVSC játszott veszélyesebben. A félidő derekán Tisza lábában maradt benne háromszor is a gól, egyszer önálló akció végén került helyzetbe – védett Balogh –, kétszer pedig az igen agilis Seydi hozta ziccerbe, de rosszul célzott. A Nyíregyházának momentumai, felvillanásai sem voltak.

Csak az volt a kérdés, hogy mikor kapitulál a Csábi-csapat!

A 39. percig kellett várnunk erre. Seydi  – Zsidai remek indítása után – már nem bízta Tiszára az ügyet, kíméletlenül varrta be Balogh János kapujába a labdát (0-1). A gól után a nyíregyháziak becsületből mentek előre a félidő végéig, legalább kapott egy kis munkát az addig jobbára „unatkozó” debreceni védelem is.


Debreceni gólöröm - ekkor még azt hittük, sima a meccs...  (MTI-fotó)

A szünet után a lelkesen játszó nyíregyháziak kerültek fölénybe. Ezt azért nem vártuk. A második félidő elején előbb Pekár lőtt fölé nagy helyzetben, majd Polekszicsnek kellett nagyot védenie egy hazai szempontból ígéretes szabadrúgás után. Kondás Elemér érezhette a bajt, mert az 55. percben pályára küldte Szakályt. Tisza az 59. percben lehűthette volna a hazai kedélyeket, de sokadik nagy helyzetét hagyta ki.

Ezután Kondás Elemér elvesztette a reményt, hogy Tisza gólt szerez ezen a mérkőzésen, helyette a egy „játszó” középpályást, Mihelicet küldte pályára. A 67. percben azonban megint az égieknek küldtünk puszit, mert Pákovicz nagy ziccerben bombázott fölé közelről.

A 71. percben Kassai szegődött a nyíregyháziak mellé, megadott egy kamutizenegyest a Szparinak! Zsidai egyértelműen a labdát rúgta el Abdouraman elől, a legmagasabban jegyzett magyar játékvezető azonban „benézte” az esetet. Pekár belőtte a tizenegyest (1-1).

Az utolsó negyedórában a vérszemet kapó hazaiak támadtak többet, Seydinek volt még egy nagy lökete, de fölé szállt a labda, így maradt a döntetlen. A DVSC az első félidőben eldönthette volna a meccset, erre bukott két pontot a bajnoki nyitányon...

Labdarúgó NB I., 1. forduló:
Nyíregyháza-DVSC 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 5000 néző. Vezette: Kassai (Lémon,Király)
Nyíregyháza: Balogh - Szokol, Rubus, Póti, Jánvári – Koller (Pákolicz 60.), Spitzmüller, Pekár, Rezes (Sándor 77.), Huszák (Abdouraman 46.) – Bajzát
DVSC: Polekszics - Lázár, Morozov, Brkovics, Vadnai – Bódi (Szakály 55.), Ludánszki (Damahou 66.), Zsidai, Ferenczi – Tisza (Mihelic 64.), Seydi
Gól: 0-1 Seydi (39.), 1-1 Pekár (11-esből, 73.)
Sárga lap: Ludánszki (59.), Bajzát (68.), Morozov (81.), Lázár (91.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés