Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kairóban a magyar hősök

| 2009. 10. 11. | 20:59:11
Minden idegszálukkal a Ghána elleni világbajnoki elődöntőre készülnek a magyar U20-as labdarúgó-válogatott tagjai. Sérült nincs, eltiltott van.
Kairóban a magyar hősök
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szombati pihenőnap után vasárnap már a keddi Ghána elleni világbajnoki elődöntőre (16.30, m2, Eurosport) hangolódnak csapatunk tagjai Egyiptomban. Egervári Sándor és Kenyeres Imre DVD-felvételek alapján elemezte az afrikai együttes játékát, és a tapasztalatok tükrében alakítják majd ki a mieink taktikáját. Biztos, hogy a magyar válogatott taktikus, türelmes játékkal rukkol majd elő.

Érthetően megnövekedett az érdeklődés az együttes iránt, délelőtt rengeteg interjú-felkérés érkezett a helyi, valamint a helyszínen tartózkodó magyar újságírók részéről. A keret tagjai ebből a szempontból is profiknak mutatkoztak, a fiatalok hosszasan állták a sajtó kérdéseit.



Gulácsiék alaposan felkészülnek a ghánaiakból

A folytatásban közel egyórás megbeszélés következett, amelynek elsődleges témája a ghánai válogatott játékának bemutatása volt. Elsősorban a Dél-Korea elleni mérkőzés (3-2) tanulságait elemezte ki a stáb Kenyeres Imre vezetésével, de szerepeltek jelenetek a csoportmeccsekről is. 

– A ghánai labdarúgók nagyszerű egyéni képességekkel rendelkeznek, erősek, gyorsak – mondta el az mlsz.hu-nak az értekezlet után a másodedző, aki Olaszország ellen Egervári Sándor kiállítása után főszerepbe került. – Az igazi fegyverük abban rejlik, hogy villámgyors kontratámadásokat vezetnek, csatáraik nemcsak gyorsak, hanem jól képzettek is, és nagyszerűen élnek a helyzeteikkel. Éppen ezért számunkra ismét nagyon fontos lesz a stabilitás megőrzése, a csapategység és a türelem. Nem szabad lehetőségeket adni ellenfelünk számára a kontrákra, taktikusan, jól szervezetetten kell végigfutballoznunk a kilencven percet.

Bár két hosszabbítással végződő találkozó van a magyar csapat mögött, jó hír, hogy komolyabb sérüléssel senki sem bajlódik. Az eltiltott Koman Vladimir, Takács Péter és Szekeres Adrián mellett egyedül Simon Ádám játékáért kell némileg aggódnunk, mert a védekező középpályás fájlalja a lábát. Ami az eltiltásokat illeti, a FIFA délutánra ígért végleges tájékoztatást a kiállított Egervári Sándor és Szekeres Adrián ügyében.



Egervári száműzetése

Miután a döntőbejutásért rendezendő keddi mérkőzés 16 óra 30 perckor kerül megrendezésre, és mivel Kairóban igazi meleg, 32 fok fogadta a csapatot, vasárnap ebben az időben vezényelt edzést a játékosoknak Egervári Sándor,. aki vélhetően nem ülhet le a játékosai mellé a Ghána elleni mérkőzésen, mert az olaszok ellen negyeddöntőben a lelátóras száműzte a bíró.

Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint a magyar csapat menedzsere a FIFA illetékeseivel egyeztetett Egervári Sándor eltiltása kapcsán. Szóban azt a tájékoztatást kapták a magyar csapat vezetői, hogy sportszerűtlenséget nem tapasztaltak, ezért minden bizonnyal az ilyenkor automatikusan járó egy meccsre szóló büntetést róják ki. Az ügynek még nincs vége, a magyar küldöttség arra kérte a FIFA elöljáróit, hogy nézzék meg a mérkőzés felvételeit, és az alapján döntsenek. Ha marad az egymeccses eltiltás, akkor Egervári csak a találkozó előtt és a szünetben szólhat a játékosokhoz, ám a kispadra nem ülhet le.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Sarki fény tűnhet fel az égbolton
Sarki fény tűnhet fel az égbolton
Geomágneses viharra adtak ki figyelmeztetést.
Nys türelmes támadása sárga trikót ért a Kékestetőn, Dina a legjobb magyar
Nys türelmes támadása sárga trikót ért a Kékestetőn, Dina a legjobb magyar
Következik a Tour de Hongrie legnehezebben kiszámítható végkimenetelű szakasza.
Gazdaság
Debrecen bevásárolna a környezetet ellenőrző rendszeréhez
A Zöld Kódexben kijelölték az irányt.
A benzin olcsóbb, a dízel drágább, mint a szomszédoknál
Magyar Ásványolaj Szövetség tájékoztatója.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Támogatott tartalom
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.