Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Itália legjobbja a világ legjobbja ellen

| 2010. 04. 20. | 12:56:30
Olaszország legjobb csapata a világ legjobb csapatával találkozik. Ez sportcsemege a javából! Tavaly szeptemberben egyszer már összefutottak a San Siróban a csapatok, akkor 0–0 született a csoportrandevún.
Itália legjobbja a világ legjobbja ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Finoman szólva sem a szokványos előkészületek jellemzik a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjét: a finálénak is beillő Internazionale-FC Barcelona párharc kedd esti nyitányára Milánóba autóbusszal, s nem légi úton jut el a katalán gárda, amely Itáliába vágyó híveinek hasonló „földhözragadt" megoldást ajánlott. A kettős kényszer nyomán – az izlandi vulkánkitörés repülést megbénító hatása miatt, és mert az európai szövetség (UEFA) ellene volt bármifajta meccshalasztásnak – kényszerült rá a BL-címvédő a csaknem 1000 kilométeres távolság közúti leküzdésére. E tényező azonban nem zökkentette ki nyugalmából az idén megint fináléesélyes spanyol együttest, amely a várakozásokat illetően is földközelben maradt:

„A hosszadalmas utazás dacára sem hivatkozhatunk majd a kellemetlen körülményekre, nekünk így is a lehető legjobbunkat kell nyújtanunk az Inter ellen. Ha úgy vesszük, van annak haszna is, hogy sok órát töltünk el együtt az edzőnkkel, egymással, s biztosak vagyunk benne, hogy a közös buszozás még egységesebbé, az Inter legyőzésére még inkább alkalmassá kovácsol bennünket” – fogalmazott a hétfőre virradó éjszakát már francia földön, Cannes-ban töltő társaság alkalmi szószólójaként a katalánok középpályása, Sergio Busquets.

A két együttes szeptemberben már találkozott egymással a milánói San Siro Stadionban, s az akkori BL-csoportmérkőzésen nem született gól, míg a visszavágón a Barcelona diadalmaskodott 2-0-ra az olaszok szó szerint internacionalista, itáliai futballistát csak elvétve felsorakoztató nemzetközi alakulata felett. Az elmúlt hétvége mindenesetre inkább a keddi házigazdák önbizalmát erősíthette, amennyiben a spanyol bajnokságban éllovas Barcának egy pontra apadt az előnye a Real Madriddal szemben, miután csak 0-0-át játszott a városi rivális kiscsapattal, az Espanyollal, míg az odahaza második Inter 2-0-ra verte az ősi rivális Juventust.

Viszont a látogatók hitét erősítheti, hogy miközben az alapjátékosok közül az Európa-bajnok irányító középpályás, Andrés Iniesta kidőlt ugyan, de felépült, s Pep Guardiola vezetőedző Milánóban már hadba is vetheti a kapura rendkívül veszélyes svéd támadót, Zlatan Ibrahimovicot, aki éppen az olasz bajnoktól érkezett a múlt nyáron Barcelonába. A keddi "visszatéréshez" kapcsolható érdekesség, hogy az Interben meg hasonlóképpen ott lehet a csatársorban a sajátos cserebere részeként a Barcától (korántsem önszántából) átszerződött kameruni Samuel Eto'o.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS:
INTERNAZIONALE–BARCELONA, kedd, 20.45 (tv: TV2)
Milánó, vezeti: Olegário Benquerenca (portugál).
Várható kezdőcsapatok:
INTER: Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Zanetti – Thiago Motta, Cambiasso – Balotelli, Sneijder, Eto'o – Milito. Vezetőedző: José Mourinho.
BARCELONA: Valdés – Alves, Piqué, Puyol, Maxwell – Keita, Xavi, Busquets – Messi, Ibrahimovic, Pedro. Vezetőedző: Josep Guardiola.

A szerdai menü

A német sajtó szerint a Bayern München egyértelmű esélyesként lép pályára szerdán hazai pályán az Olympique Lyon ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, különösen az után, hogy a csapat a hétvégén a Hannover felett aratott 7-0-ás bajnoki sikerrel "melegített" a BL-csatára.

A müncheni alakulat szombati gólfesztiválján kisebb sérülés miatt ugyan lecserélték Franck Ribéryt, ám a francia támadó szerdán már ismét bevethető lesz, és a holland Arjen Robbennel nyerő párost alkothat. A két csapat eddig hatszor találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, s két Bayern-győzelem mellett két lyoni siker és két döntetlen született.

A németek legutóbbi nyolc BL-mérkőzésükből csak egyet nyertek meg francia riválissal szemben, ugyanakkor kellemes emlékeket őriznek a gallokról az egyenes kieséses szakaszból: 1975-ben a Saint-Etienne volt az ellenfelük a Bajnokcsapatok Európa Kupájának elődöntőjében, s az akadályt sikerrel vették, egy évvel később pedig a döntőben szintén a zöld-fehéreket győzték le.

„A németek mindig veszélyesek a nagy mérkőzéseken, ráadásul a negyeddöntőben a Manchester Unitedet győzték le. Ott van nekik Arjen Robben és Franck Ribéry, akiktől tudjuk, mit várhatunk” – nyilatkozta Claude Puel, a Lyon vezetőedzője.

Louis van Gaal, a bajorok holland vezetőedzője arról beszélt, milyen eredménnyel lenne elégedett:
„Egy gól nélküli döntetlen, vagy egy 1–0-s győzelem sokkal többet érne számunkra, mint például egy 2–1-es siker” – fogalmazott van Gaal. – „Lehet, hogy ez viccesen hangzik, mégis így van."

A francia alakulat története második európai kupa-elődöntőjére készül, 1964-ben, a Kupagyőztesek Európa Kupájában a portugál Sporting Lisboával szemben maradt alul. A vendégeknél sérülés miatt hiányozni fog Jean Makoun, Jean-Alain Boumsong és Mathieu Bodmer, a hazaiaknál az eltiltott Mark van Bommel és Holger Badstuber nem játszhat.

A várható kezdőcsapatok:

Bayern München: Butt - Lahm, Demichelis, Van Buyten, Danijen Pranjic - Ribéry, Schweinsteiger, Robben - Müller, Olic, Gomez
Olympique Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Toulalan, Cissokho - Pjanic, Ka:llström, Gonalons - Bastos, Delgado, Lisandro Lopez

A találkozót a Digi Sport közvetíti 20.45-től.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.