Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan neveljünk Messiket, és hogyan töltsük meg a stadiont?

| 2014. 01. 29. | 17:33:17
<p>A jó focihoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz, amiből Debrecenben (még) nincs sok – derült ki Pallagon</p>
Hogyan neveljünk Messiket, és hogyan töltsük meg a stadiont?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A barcelonai út apropóján hívták össze a sajtó képviselőit a DVSC és a város elöljárói, de aztán jól kibeszéltük a debreceni labdarúgás reményteljes jövőjét, amihez még pénz nincs, de stadion lesz, tehát a fele már megvan a felemelkedés feltételének. Kósa szerint minden ok megvan az optimizmusra!

Visca el Barça!

Amint arról beszámoltunk, a DVSC delegációja Barcelonába utazik, ahol négy napon keresztül nyer betekintés a világ legsikeresebb utánpótlásnevelő műhelyének munkájába. Szima Gábor, a DVSC elnöke, Kósa Lajos polgármester, Herczeg András akadémia-igazgató, Bács Zoltán egyetemi gazdasági-főigazgató , illetve Lente Lajos, a pallagi utánpótlásedzők első embere alkotja az első debreceni különítményt. Szima Gábor szerint a következő delegációban – merthogy reményei szerint gyümölcsöző lesz a kapcsolat - már több szakember kap helyet. Most még az ismerkedés, a kapcsolat építése a cél – jegyezte meg Kósa Lajos, aki találkozik a katalán metropolisz polgármesterével, akivel szigorúan futballról értekezik majd. A debreceniek egyébként megnézik a Barcelona felnőtt csapatának edzőbázisát, továbbá az utánpótláscentrumot, ahol gyerekmeccseket is megtekintenek. S ha már „véletlenül” éppen otthon játszanak Messiék a hét végén – mégpedig a Valencia ellen –, akkor Kósa Lajosék természetesen ott lesznek a 90 ezer néző között a Camp Nouban.

Magyaros vonás a totális futballban

Miért éppen Barcelona? Herczeg András szerint a DVSC filozófiája is sokpasszos játékra épül, így azoktól akarnak tanulni, akik ezt a legjobban űzik a világon. A pallagi centrum igazgatója a Barcelona játékstílusának magyar vonatkozását emelte ki. Elmondása szerint a katalánok játékának alapjait Johann Cruyff fektette le, a holland zseni pedig egy magyar edzőlegendától, a temesvári születésű Kovács Istvántól tanulta meg a „totális futball” rendszerét a hetvenes évek Ajaxában.

Ebből az útból nem lesz „Florida”, Kósa Lajos leszögezte, hogy a teljes cechet a Debreceni Labdarúgó Akadémia fizeti, de nem az éves költségvetése terhére, hanem külön erre a célra elnyert pályázati pénzből.

Szegény Loki

A barcelonai útnál sokkal nagyobb érdeklődés övezte a DVSC, illetve a stadion jövőjére vonatkozó monológokat. Szima Gábor kifejtette, hogy ha DVSC belátható időn belül nem triplázza meg a költségvetését, akkor üresen tátong majd a nagyerdei aréna. A Loki jelenleg évi 3 millió euróból gazdálkodik, és a klubfőnök számításai szerint 8-10 millióból lehetne nézőcsalogató futballt játszó csapatot építeni. Érdekességként említette meg, hogy a DVSC-t nyáron az Európa Liga selejtezőjéből kiejtő Stromsgödset 9 millióból gazdálkodik, de európai kalandozásaik során százmilliós költségvetésű csapatokkal is találkoztak, tehát ennek tükrében kell megítélni a DVSC nemzetközi szerepléseit. No meg a hazait! Jelenleg ugyanis több NB I-es rivális - például a Videoton, a Győr, a Diósgyőr vagy az Újpest - is többet költhet egy idényben, mint a debreceni gárda, leaglábbis Szima Gábor szerint.

Nincs külföldi messiás

Ötlet van rá, hogy miként tornásszák fel a DVSC költségvetését, de nem közölték. Azt elárulták, hogy sem német milliárdos, sem arab olajsejk, sem ukrán oligarcha nem érdeklődik a Loki iránt, tehát a pletykáknak alapjuk nincs. Krecz Tibor, a Nagyerdei Stadionrekonstrukciós Kft. kommunikációs igazgatója szerint ha valaki meglát a reptéren egy ukránt, akkor nem kell róla azt elterjeszteni, hogy a Lokit jött megvenni.

Némi vita is kialakult Szima Gábor és Kósa Lajos között arról, hogy az új stadionban mennyire kell majd elverni a Pápát. Kósa szerint legalább 6-0-ra, Szima szerint azonban jobb a szoros meccs, mert a közönségnek izgalom, adrenalin kell!

Nem értettek egyet az urak abban sem, hogy az új stadion adta lehetőségek mennyiben dobják meg a DVSC bevételeit. Kósa Lajos évi egymilliárdos forgalmat modellezett, Krecz Tibor még ennél is többet, Szima Gábor azonban a klub szempontjából csak 300 millió plusz bevétellel számol az eddigiekhez képest.

A bérletes jól jár

Egy kérdésben volt teljes egyetértés: aki bérletet vesz, jól jár! A DVSC február 3-án kezdi meg a tavaszi bérletárusítását. Az utolsó két meccsre (az Újpest és a Honvéd) ellenire a bérletek már az új stadionba érvényesek, ráadásul a bérletesek előjogokat is élveznek. Eldönthetik például azt is, hova akarnak ülni!

Jelenleg mintegy 2 ezer bérletest tud felmutatni a DVSC, ezt a számot szeretné Szima Gábor 4-5- ezerre emelni, az új stadion vonzerejének, no meg a csapat eredményes játékának is köszönhetően. Kósa rávágta: 15 ezer bérletes kell, és emlékeztetett, ennél merészebb tervek is megvalósultak már Debrecenben. Példaként említette, amikor az önkormányzat 1999-ben megmentette a csődtől a DVSC-t, majd amikor kialakult a jelenlegi tulajdonosi rendszer, azt a célt tűzték ki, hogy a Loki egyszer BL-meccset játszik a Barcelonával a Nagyerdőn!

Ehhez már csak a bajnokságot kell megnyerni, majd a Bajnokok Ligája-selejtezőt sikeresen megvívni. Hazai pályán! – tette hozzá Kósa.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ezek a debreceni gimnazisták máris vállalkozhatnának családalapításra
Ezek a debreceni gimnazisták máris vállalkozhatnának családalapításra
Fürdették, öltöztették, szerették a csecsemőket.
Gazdaság
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.