Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Győzelem! Győzelem! Győzelem!

| 2014. 05. 10. | 23:35:02
<p>Sikerrel avatta fel a stadionját a debreceni gárda! Megszenvedett érte!</p>
Győzelem! Győzelem! Győzelem!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másfél  órával a kezdés előtt már hömpölygött a tömeg. No nem a Nagyerdőn, hanem a Simonyi elején! Ekkorát régen szakítottak a kocsmárosok, ha valakik, akkor ők biztosan nem ellenezték a stadionépítést. A Nagyerdőhöz közeledve már varázslatos hangulat fogadta az embert, a piros-fehér forgatagban nők és gyerekek tették még szebbé a látványt.

Bent már hangolt a B-közép, az is fergeteges volt! Egyetlen szépséghibája szorult a képbe, az újpestiek negyedik töltötték mag a vendégszektor, így az üresen tátongott, miközben sok debreceni lemaradt a sporttörténelmi derbiről.

Miután a húszezer főnyi közönség megemlékezett az építkezés során elhunyt munkásról - a Liverpool himnusza, a You Will Never Walk Alone szólt a tiszteletükre -, útjára indul a labda! Még előtte felcsendült egy másik angolszász remek, a Star Wars főcímzenéje, ami szép és jó, csak nem értettük, mit keres az egyébként szenzációs John Williams és a csillagközi invázió a Nagyerdőn?

A csodálatos miliő érdekes módon a DVSC-re bénítólag hatott , az első tíz percben Novakovicsnak kétszer is nagyot kellett védenie, az Újpest magabiztosabban játszott. Húsz perc elteltével is csak annyit tudtunk feljegyezni, hogy a Loki keresi a játék ritmusát, Novakovicsnak pedig a 22. percben újabb bravúrt kellett bemutatnia Tshi lövése után.

A 27. percben „fedlrobbant” a stadion! Korhut tört be a tizenhatosra a bal oldalon, a lilák kapusa rosszul mozdult ki, a labda róla Kulcsár elé pörgött, aki elegánsan a kapuba emelt (1-0).

A 37. percig tartott az örömünk, ekkor egy buta védelmi hiba miatt Chema Antón  adhatott be balról, a labda a kapu előtt ólálkodó Vasziljevicset találta meg, aki öt méterről egyenlített (1-0). A játék képe alapján nem érdemtelenül találtak be a lilák, ezt el kell ismernünk. Az első félidőben csalódást keltően focizott a DVSC, ezen nincs mit szépíteni.


Varga József sem volt maradéktalanul elégedett az első félidőben látottakkal, a jövőjével kapcsolatban azt mondta, hogy szívesen maradna Angliában

Fél perc telhetett el a második félidőből, amikor ismét nagyot dobbant a szívünk! Bal oldali akció végén Bódi adott középre, a berobbanó lokistákat Chema Antón megelőzte, de a fejéről a labda a kapuba pattant (2-1). Öngól! Erre az újpesti drukkerek kis híján felgyújtották a szektorukat.

Azt hittük, a vezető gól nyugtatólag hat a csapatra. Tévedtünk. A DVSC védekezésre kényszerült, a lilák csak jöttek, és jöttek. A közönség tűkön ült, sokan az égiekhez fohászkodtak egy újabb Loki-gólért. Ahhoz azonban támadni kellett volna...

Közben a Loki elveszítette egy pengés játékosát, Mihelicet, mégpedig sérülés miatt, de az utolsó negyedórára a felépülő Bouadla érkezett, s adott reményt a debreceni tábornak. A 80. percre már lerágtuk az összes körmünket, de Vadnai megkönyörült rajtunk! Egy szöglet után röviden szabadítottak fel az újpestiek, a védekező középpályás 17 méterről kilőtte a bal sarkot (3-1). Ezzel eldőlt, a DVSC rendkívül nehéz mérkőzésen gyűrte le a szívós Újpestet, és győzelemmel avatta fel a stadiont.

Látunk majd sokkal focit is, ne legyen kétségünk! A 20 ezer nézőnek nem volt, a végén egymásra talált a csapat és a közönség, zúgott a Szép volt, fiúk!

Labdarúgó NB I., 28. forduló:
DVSC-Újpest 3-1 (1-1)
Debrecen, 20 000 néző. Vezette: Erdős (Bozó, Király)
DVSC: Novakovics – Mészáros, Máté, Brkovics, Korhut – Mihelic (Vadnai 54.), Zsidai, Szakály, Bódi (Bouadla 74.) – Kulcsár (Seydi 87.), Sidibe
Újpest: Dimitrovics – Ngawa, Litauszki, Juanan, Anton – Proesmans (Szatniszavljevics 70.), Balogh B. – Tshibuabua (Simon 60.), Vasziljevics, Szuljics - Kabát
Gól: 1-0 Kulcsár (27.), 1-1 Vasziljevics (37.), 2-1 Anton (öngól, 46.), 3-1 Vadnai (85.)
Sárga lap: Mészáros (24.), Ngawa (36.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bővítik az ipari területet Bárándon
Bővítik az ipari területet Bárándon
Műhely, út és parkoló is épül.
Hirdetés
Hirdetés
Az országos döntőben bizonyíthatnak a hatvanis diákok
Az országos döntőben bizonyíthatnak a hatvanis diákok
Sajnos két kulcsjátékosukat is nélkülözniük kell.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.