Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Győzelem! Győzelem! Győzelem!

| 2014. 05. 10. | 23:35:02
<p>Sikerrel avatta fel a stadionját a debreceni gárda! Megszenvedett érte!</p>
Győzelem! Győzelem! Győzelem!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Másfél  órával a kezdés előtt már hömpölygött a tömeg. No nem a Nagyerdőn, hanem a Simonyi elején! Ekkorát régen szakítottak a kocsmárosok, ha valakik, akkor ők biztosan nem ellenezték a stadionépítést. A Nagyerdőhöz közeledve már varázslatos hangulat fogadta az embert, a piros-fehér forgatagban nők és gyerekek tették még szebbé a látványt.

Bent már hangolt a B-közép, az is fergeteges volt! Egyetlen szépséghibája szorult a képbe, az újpestiek negyedik töltötték mag a vendégszektor, így az üresen tátongott, miközben sok debreceni lemaradt a sporttörténelmi derbiről.

Miután a húszezer főnyi közönség megemlékezett az építkezés során elhunyt munkásról - a Liverpool himnusza, a You Will Never Walk Alone szólt a tiszteletükre -, útjára indul a labda! Még előtte felcsendült egy másik angolszász remek, a Star Wars főcímzenéje, ami szép és jó, csak nem értettük, mit keres az egyébként szenzációs John Williams és a csillagközi invázió a Nagyerdőn?

A csodálatos miliő érdekes módon a DVSC-re bénítólag hatott , az első tíz percben Novakovicsnak kétszer is nagyot kellett védenie, az Újpest magabiztosabban játszott. Húsz perc elteltével is csak annyit tudtunk feljegyezni, hogy a Loki keresi a játék ritmusát, Novakovicsnak pedig a 22. percben újabb bravúrt kellett bemutatnia Tshi lövése után.

A 27. percben „fedlrobbant” a stadion! Korhut tört be a tizenhatosra a bal oldalon, a lilák kapusa rosszul mozdult ki, a labda róla Kulcsár elé pörgött, aki elegánsan a kapuba emelt (1-0).

A 37. percig tartott az örömünk, ekkor egy buta védelmi hiba miatt Chema Antón  adhatott be balról, a labda a kapu előtt ólálkodó Vasziljevicset találta meg, aki öt méterről egyenlített (1-0). A játék képe alapján nem érdemtelenül találtak be a lilák, ezt el kell ismernünk. Az első félidőben csalódást keltően focizott a DVSC, ezen nincs mit szépíteni.


Varga József sem volt maradéktalanul elégedett az első félidőben látottakkal, a jövőjével kapcsolatban azt mondta, hogy szívesen maradna Angliában

Fél perc telhetett el a második félidőből, amikor ismét nagyot dobbant a szívünk! Bal oldali akció végén Bódi adott középre, a berobbanó lokistákat Chema Antón megelőzte, de a fejéről a labda a kapuba pattant (2-1). Öngól! Erre az újpesti drukkerek kis híján felgyújtották a szektorukat.

Azt hittük, a vezető gól nyugtatólag hat a csapatra. Tévedtünk. A DVSC védekezésre kényszerült, a lilák csak jöttek, és jöttek. A közönség tűkön ült, sokan az égiekhez fohászkodtak egy újabb Loki-gólért. Ahhoz azonban támadni kellett volna...

Közben a Loki elveszítette egy pengés játékosát, Mihelicet, mégpedig sérülés miatt, de az utolsó negyedórára a felépülő Bouadla érkezett, s adott reményt a debreceni tábornak. A 80. percre már lerágtuk az összes körmünket, de Vadnai megkönyörült rajtunk! Egy szöglet után röviden szabadítottak fel az újpestiek, a védekező középpályás 17 méterről kilőtte a bal sarkot (3-1). Ezzel eldőlt, a DVSC rendkívül nehéz mérkőzésen gyűrte le a szívós Újpestet, és győzelemmel avatta fel a stadiont.

Látunk majd sokkal focit is, ne legyen kétségünk! A 20 ezer nézőnek nem volt, a végén egymásra talált a csapat és a közönség, zúgott a Szép volt, fiúk!

Labdarúgó NB I., 28. forduló:
DVSC-Újpest 3-1 (1-1)
Debrecen, 20 000 néző. Vezette: Erdős (Bozó, Király)
DVSC: Novakovics – Mészáros, Máté, Brkovics, Korhut – Mihelic (Vadnai 54.), Zsidai, Szakály, Bódi (Bouadla 74.) – Kulcsár (Seydi 87.), Sidibe
Újpest: Dimitrovics – Ngawa, Litauszki, Juanan, Anton – Proesmans (Szatniszavljevics 70.), Balogh B. – Tshibuabua (Simon 60.), Vasziljevics, Szuljics - Kabát
Gól: 1-0 Kulcsár (27.), 1-1 Vasziljevics (37.), 2-1 Anton (öngól, 46.), 3-1 Vadnai (85.)
Sárga lap: Mészáros (24.), Ngawa (36.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
KSH: nőtt a munkanélküliségi ráta
A munkakeresés átlagos időtartama 8,9 hónap volt.
Hirdetés
Hirdetés
Seicentós rablás: enyhébb büntetést akar a szerb testvérpár
Seicentós rablás: enyhébb büntetést akar a szerb testvérpár
A Debreceni Ítélőtáblán tárgyalják az ügyet.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Állásbörze és felnőttképzési expó: több száz munkahelyet kínálnak
Április 26-án zárásig mintegy 30 cég és képzőhely várja a Fórum –1. szintjén az érdeklődőket.
A debreceni ellenzék is megszavazta az új lakásprogramot
Helyi egyedi védelem alatt álló építmények felújítását is segíteni az önkormányzat.
A Bem tér megújítására is pályázik Debrecen
A közgyűlés igent mondott, jöhet a papírmunka.
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.