Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Győzelem félhomályban

| 2009. 11. 20. | 21:52:28
Budapest - A sírból hozta vissza a meccset a Loki a Bozsik-stadionban, és nagyon fontos három pontot szerzett. A mutatott játékot gyorsan felejtsük el, kedden pedig ide nekünk a Liverpoolt!
Győzelem félhomályban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nagy köd miatt úgy tűnt, mintha félhomályban játszanának a csapatok. A szokatlan körülmények dacára az iram igazán jó volt, mert mindkét fél nagy akarással küzdött, a sok hiba azonban nem tette élvezhetővé az összecsapást. Egy sistergő Leandro-bombán kívül – a labda a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe – nem tudtunk feljegyezni említésre érdemes DVSC-helyzetet az első félidőben. A Loki játszott már rosszul ebben az idényben, de ennyi eladott labdát talán egész ősszel nem láttunk a bajnokcsapattól.

Szomorúsággal töltött el bennünket, hogy a Herczeg-gárda még csak mezőnyfölényt sem tudott kiharcolni, mert a honvédosok is támadó szellemben próbáltak futballozni, más kérdés, hogy nem nagyon sikerült nekik, és két gyengécske Zsolnai-próbálkozáson túl ők sem tudtak mit felmutatni.

Szünet után tisztult a kép, de csak az időjárás vonatkozásában, azaz valamelyest felszállt a köd, így jobban láthattuk a pályán zajló szenvedést. „Ez nem játék!” – állapította meg az 55. percben Herczeg András, amint éppen rászegeződött a kamera, és ennél találóbban mi sem tudtunk volna fogalmazni a DVSC játékát illetően. Azht hittük, ennél már nincs lejjebb. Tévedtünk.

Gondjaink a 68. percben tovább fokozódtak, amikor egy jobb oldali szögletet követően a védelem is kapitulált, és Abraham fejessel megszerezte a Honvéd vezető találatát (68. p.:1-0). Érthetetlen, de ez kellett ahhoz, hogy a Loki komolyan kezdjen támadni. Hat percnyi nyomás után tört meg a fővárosi gárda: Leandro a 16-os jobb oldalról talált be (76. p.: 1-1). A pestiek hevesen reklamáltak, mondván, hogy Rudolf szabálytalansága révén került ziccerbe a brazil, az ismétlésből pedig kiderült, hogy teljesen jogosan.

Bíztunk a jó végjátékban, de kiesett a ritmusból a Loki, és már elkönyveltük a döntetlent, amikor a hosszabbítás első percében Czvitkovics pazar labdával hozta helyzetbe Rudolfot, aki közelről belőtte a három pontot érő találatot (91. perc: 1-2). A DVSC nagyon fontos győzelmet aratott, különösen annak tükrében, hogy a játék képe alapján igazságosabb lett volna a döntetlen. Ettől függetlenül örömmel tölt el, hogy a Hajdúságba került a három pont, és őszintén köszönjük a segítséget Fortunának!

Reméljük, hogy a győzelem lélekben megerősíti a lokistákat, mert a következő ellenfél, a Liverpool már egy sokkal magasabb nívót képvisel.

Soproni Liga, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzésen:
Bp. Honvéd – DVSC-TEVA 1-2 (0-0)
Bozsik-stadion, 500 néző. Vezette: Vad II (Tóth V., Farkas)
Honvéd: Németh – Takács Á. (Bojtor 83.), Vukmir, Benjamin, Diego - Hajdú, Horváth A., Abass, Hrepka (Abraham 58.), Moreira – Zsolnai (Palásthy 71.)
DVSC: Pantics – Bernáth, Mészáros, Komlósi, Fodor - Vinicius (Czvitkovics 46.), Varga J. (Dombi 66.), Katona, Leandro - Rudolf, Dudu (Coulibaly 46.)
Gól: Abraham (68.), Leandro (77.), Rudolf (91.)
Sárga lap: Dudu (42.), Vukmir (60.), Leandro (67.), Bernáth (70.), Benjamin (77.), Czvitkovics (84.)

Az állás:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Elhunyt András Ferenc, a nemzet művésze
Elhunyt András Ferenc, a nemzet művésze
A magyar film világa kiváló alkotót veszített el.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.