Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fáj, de muszáj kimondani: ez kevés az európai porondhoz!

| 2014. 08. 29. | 00:15:40
Csak reméljük, hogy a magyar bajnoksághoz elég lesz, mert ha nem, akkor mit csinálunk a debreceni stadionnal?
Fáj, de muszáj kimondani: ez kevés az európai porondhoz!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Üresen kongó szektorok előtt léptek pályára a csapatok, a B-közép nihiljét értettük, a többiét nem. Szomorú tény, hogy ez a meccs nem hozta lázba a debreceni futballhíveket, jóindulattal sem állapíthattunk meg fél házat, pedig nagyon kívántuk volna. A debreceni ultrák az egyik déli sarokba kényszerültek, nagyjából csak annyian voltak, mint a svájci hívek, tehát ilyen szempontból  iksz volt az állás a legelején. Egyébként 3-1 oda.

Szakály (jó) játékára nagyon számítottunk, de megsérült egy meccs előtti edzésen, így nem is nevezték, helyette Vadnai játszott bal oldali középpályást. A 11. percben Sidibe csak centiméterekkel maradt le Zsidai passzáról a kapu előtt, ez a támadás is jelezte, hogy a Loki megy előre, akar, küzd, harcol. A 13. percben tizenegyest kiáltottunk, de Sidibét a bíró szerint nem buktatták. Lelke rajta.

Galériáért kattintson a képre

Húsz perc után kiderült, hogy a svájciak nem „bunkerfocizni” jöttek Debrecenben, hanem éppen ellenkezőleg, arra törekedtek, hogy ők birtokolják a labdát, még ha a támadásaikra nem is „pazaroltak” túl sok energiát. Kényelmes előnyük birtokában megtehették…

A 28. percben egy Sidibe löket találta telibe a Young Boys fekete kapusát, de legalább egy szép akció végét láttuk, és ez is erősítette a reményt, hogy van keresnivalónk ezen a meccsen! Sajnos a fiainkat elérte a „sárgulási járvány”, fél óra elteltével két alapember, Zsidai és Korhut is veszélyeztetett helyzetbe kerül, ami visszafogta a Kondás-gárdát. Az első félidő utolsó említésre méltó akcióját Kulcsárnak köszönhetjük, no nem a befejezést, mert az hazaadás volt, de legalább három svájci védőn cselezte át magát.

A második félidőben huszáros debreceni rohamokra számítottunk, mert a remény hal meg utoljára, de ezek elmaradtak, jobbára a mezőnyben zajlott nagy csata, a svájci kapu előtt egyáltalán. Az 58. percben végre sikerült eljutni odáig, de Vadnai szabálytalansága miatt meghiúsult az akció. Az akarat megvolt, dolgozott a szív is, mentek előre a fiúk, csak elvétve jutottak el a berni tizenhatosig. A 62. percben kivételesen sikerült, ám Kulcsár ziccert hibázott fejjel. Vagy Mvogo kapus a helyén volt? Mondhatjuk így is, úgy is.

Galériáért kattintson a képre

A 67. percben Seydivel próbált erősíteni Kondás-mester, mintha csak az utolsó puskaporát készítette volna elő. A szenegáli sem váltotta meg a világot. Bódi lábában volt a gól, de benne is maradt, Mvogo kapus a kapufát "hívta segítségül" a debreceni szabadrúgása után. A hajrában a DVSC minden egy lapra feltéve támadott, fejvesztve ment előre, Seydit ki is állították, de gólképtelen maradt, így búcsúzott az európai porondtól.

A DVSC ezzel nem csak egy halom pénztől esett el, hanem a megtépázott renoméval tér vissza a hazai vizekre. A lehető legrosszabbkor, a stadionavatás esztendejében. Ezek után lasszóval kell majd összeszedni a néhány ezres közönséget. Bárcsak ne lenne igazunk!

Európa Liga, playoff, visszavágó:
DVSC-Young Boys Bern 0-0
Nagyerdei Stadion, 7000 néző. Vezette: Fernandez Borbalan (Cabanero Martinez, Canelo Prieto – spanyolok)
DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté, Mészáros (Morozov 46.), Korhut – Bódi, Zsidai, Varga J., Vadnai (Ferenczi 79.) – Kulcsár (Seydi 65.), Sidibe
Young Boys: Mvogo - Hadergjonaj, Von Bergen, Rochat, Lecjaks – Steffen, Bertone, Sanogo Junior – Nuzzulo (Sutter 91.), Frey (Yuya 81.), Costanzo (Wüthrich 67.)
Sárga lap: Lecjaks (29.), Zsidai (30.), Rochat (32.), Korhut (34.), Sidibe (58.), Vadnai (72.), Máté (76.), Varga J. (84.), Ferenczi (85.)
Kiállítva: Seydi (90.)
Továbbjutott: a Young Boys, 3-1-es összesítéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.