Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erre a vereségre büszkék vagyunk!

| 2009. 10. 20. | 22:20:52
Budapest - Három gólt lőtt a Loki a Fiorentinának, de ez sem volt elég a pontszerzéshez  A DVSC parádésan futballozott, és játék képe alapján rászolgált volna az egy pontra. Szép volt, fiúk! + Képgaléria!
Erre a vereségre büszkék vagyunk!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC az olasz sztárgárdát, a Fiorentinát látja vendégül "idegenben", a budapesti nemzeti arénában, a Puskás Ferenc-stadionban. A debreceni népvándorlás ezúttal is fergeteges hangulattal párosult, az úton végig zúgott a Hajrá, Debrecen!, és aki nem csatlakozott be, az vélhetően eltévedt az M3-ason.

A Loki elméletileg a leggyengébb ellenfelével találkozik a csoportjánból, és ez mindenképpen bizakodásra ad okot, mindössze az elfogyasztott alkohol függvénye, hogy döntetlenre vagy esetleg győzelemre is jó lehet a debreceni alakulat. - a szurkolók többsége szerint. Természetesen azért minden Loki-drukker tisztában van azzal, hogy a papírforma ezúttal sem mellettünk szól, de láttunk már olyat, hogy kis csapat borsot tört a góliátok orra alá. Mert a remény hal meg utoljára...

Bajnokok Ligája, E csoport, 3. forduló:
DVSC–Fiorentina 3–4 (2–4)
Puskás Ferenc Stadion, 42 ezer néző, vezette.: Thomson (skót)
Debrecen: Polekszics – Bodnár, Komlósi, Mészáros N. (Szélesi (30.), Leandro – Czvitkovics, Kiss Z. (Laczkó, 87.), Varga J., Szakály P. (Dombi 57.) – Coulibaly, Rudolf. Klubmenedzser: Herczeg András
Fiorentina: Frey – Comotto, Gamberini, Dainelli (Natale 56.), Pasqual – C. Zanetti (Montolivo 52.), Donadel – Santana (Jörgensen 68.) , Mutu, Vargas – Gilardino. Vezetőedző: Cesare Prandelli.
Gól: Czvitkovics (2.), Rudolf (28.), Coulibaly (88.), illetve Mutu (6., 20.), Gilardino (10.), Santana (37.)
Sárga lap: Donadel (16.), Bodnár (81.)

A Puskás-stadionból jelentjük!

A hangulat fergeteges, méltó a Bajnokok Ligája nagyságához! - így indította útjára a labdát a skót bíró.

2. perc: parádés kezdés! Már az első akciójából gólt ért el a Loki: Varga József balról adott be, a hosszó oldalon érkezett Czvitkovics, aki kapásból, öt méterről a kapuba vágta a labdát. (1-0)

6. perc: sajnios nem sokáig tartott az örömünk, mert Adrian Mutu, akitől egyébként is nagyon féltünk, kiegyenlített. (1-1)

10. perc: Czvitkovics góljával meghúztunk az oroszlán bajszát, és ez sokba került. Előbb Vargas lőtt bődületes kapufát, majd egy "kispályás" akció végén Gilardino talált be. Nem sokkal később egyelíthetett volna a Loki, de Coulibaly ígéretes helyzetből jobb kapufa mellé lőtt. (1-2)

20. perc: igazán élvezetes a meccs, köszönhetően annak, hogy a DVSC abszolút támadólag lép fel. Le a kalappal a fiúk előtt! Amikor ezt leírtuk, jött Gilardino és Mutu, és máris lelombozódtunk. Az olasz csatár remekül játszott vissza Mutuhoz, aki futtábüól 18 méterről bombázott Polekszics kapujába. (1-3)

30. perc: az első 30 percet summázva: a nagy rohanásból egyértelműen a Fiorentina jött ki jobban. Eddig csak a tévében láttuk, hogy Mutu és Gilardino világklasszis futballista, most pedig a bőrünkön is megtapasztaltuk. A DVSC-t éppen ezért dicséret illeti, mert őszinte futballal próbál méltó ellenfele lenni az olasz sztárcsapatnak. Sőt! Rudolf Gergely akkora gólt rúgott szépítés gyanánt, hogy azt még Firenzében is sokáig megemlegetik. A Loki-csatár a tizenhatos bal oldaláról, éles szögből lőtte ki a hosszú felsőt, káprázatos gól volt!!!(2-3)

37. perc: amikor már kezdtünk vérszemet kapni, jött Santana, és kihasználva egy védelmi megingást, 16 méterről jobb alsóba helyezett. (2-4).

45. perc: két gólt lőttünk a Fiorentinának egy félidő alatt, mégis keserű a szánk íze. A Loki igazán jól játszik, csak éppen egy világklasszis játékosokat felvonultató csapat az ellenfele, mely minden védelmi megingást kíméletlenül büntet. Szünet.

50. perc: a Loki ugyanabban a harcmodorban folytatja, ahogy az első játékrészben abbahagyta, azaz bátran vállalja a támadások lehetőségét. Ez elismersét vált ki a közönség soraiban.

60. perc: az elmúlt 10 perc alatt nem forogtak veszélyben a kapuk, és ez azért említésre méltó, mert ilyen hosszú időszak nem telt el izgalmas esemény nélkül. Most a középpályán birkóznak a felek, keresik egymáson a fogást a fiúk.

70. perc: többet  van a labda a Lokinál, védekezésre kényszerül a Fiorentina! Helyzetbe ugyan nem kerülnek a debreceniek, de nagyon jó látni, hogy helyenként mezőnyben igazán szép megoldásokra is képesek.

80. perc: továbbra is a Loki próbálkozik, a firenzeiek pedig meglehetősen passzívak, úgy tűnik, mintha már a meccs végét várnák. A 76. percben egy Coulibaly-lövés nyomán hördült fel több mint negyvenezer magyar a stadionban, de a labda csak az oldalhálót érintette.

82. perc: Coulibaly lábában volt a harmadik Loki-gól, de 10 méterről gyengén lőtt, miután senkitől sem zavartatva vezethette kapura a labdát, a kifutó Frey pedig védeni tudott.

88. perc: Coulibaly jóvá tette a hibáját: Bodnár jobb oldali beadására remek ütemben robbant be, és védhetetlenül fejelt 6 méterről Frey kapujába. Tombol a közönség! (3-4)

90. perc: a végén hatalmasat küzdött a Loki az egyenlítésért, abszolút beszorította az olasz együttest, de próbálkozásait nem kísérte szerencse.

A DVSC előtt le a kalappal! A csapat végig egyenrangú partnere volt az olasz sztárgárdának! Erre a vereségre büszke lehet mindenki, akiben piros-fehér szív dobog! Köszönjük, lokisták!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés