Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egymilliárd eurót adnának a Real Madridért

| 2009. 12. 28. | 11:23:58
Madrid – Az AS nevű spanyol sportnapilap szerint a Manchester City multimilliomos arab tulajdonosa, Mansour bin Zayed Al Nahyan egymilliárd euróért cserébe szeretné megvásárolni Spanyolország nemzeti szimbólumát, a Real Madridot.
Egymilliárd eurót adnának a Real Madridért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az AS értesülései szerint az Abu Dhabi királyi család tagja hamarosan egyeztetni fog ezzel kapcsolatban Florentino Pérezzel. Mielőtt kitörne az aggodalom, egy dolgot nem árt leszögezni: ha igazak is az információk, Mansour sejknek elenyésző esélye van terve megvalósítására, lévén a próbálkozás két oldalról is akadályba ütközik. Egyfelől a Real Madrid alapszabályzatában világosan le van írva, hogy a klub felett csakis a pártoló tagok rendelkezhetnek, másik oldalról pedig, ha ez nem lenne elég, az UEFA normái is kizárják, hogy egy személy két egyesületnél is tulajdonosi szerepkört töltsön be. Mansour bin Zayed tehát aligha fogja majd megvásárolni a Real Madridot, maga a kísérlet lehetősége viszont érdekes, emiatt megéri részletesebben is körüljárni.

Az AS úgy tudja, Mansour bin Zayed már tudatta szándékait Florentino Pérezzel, és ha minden a terv szerint halad, 2010 első napjaiban létre is jöhet egy csúcstalálkozó a felek között, ahol jelen lesz még a Real Madrid vezérigazgatója, a pénzügyi kérdésekben illetékes José Ángel Sánchez is. Az arab sejk 1 milliárd eurós ajánlata ha úgy vesszük lehet sok, lehet kevés, ám mindenképp felveti a kérdést, miszerint valójában mennyit is érhet a Real Madrid? Nehéz kérdés, főleg azért, mert a Madrid esetében nem csak egy labdarúgó egyesületről, hanem egy nagy hagyományú intézményről is szó van, amelyet anno a FIFA a XX. Század legjobb klubjaként ismert el. Értéke tehát felbecsülhetetlen, emiatt pedig minden bizonnyal eladhatatlan.

Mansour bin Zayed elgondolása mindezek miatt nem is feltétlenül a klub megvásárlása, hanem az, hogy valamilyen szinten részese legyen a klub működésének. A Real Madrid konzervatív nézőpontját ismerve már ez is igen nehezen kivitelezhetőnek tűnik, ugyanakkor a sejk szándékait jelzi, hogy a klub adósságának egészét (327 millió euró) hajlandó lenne törleszteni a bankok és egyéb szervezetek felé. Fentebb már említettük, hogy az alapszabály szerint a Real Madridot sem eladni, sem megvásárolni nem lehet, de kicsit jobban tanulmányozva a Szociális Szabályzatot, létezik egy fejezet, amely vitára adhat okot, és valószínűleg kisebb lavinát is indíthat el, amennyiben Mansour bin Zayed ténylegesen elhatározza magát.

A Szocális Szabályzat V. fejezete szerint a klub nyitott mindenféle "átalakításra és fúzióra" összességében tehát mindarra, amely modell szinten egyfajta átalakítást rejt magában. Ugyanezen dokumentum 58-as cikkelye tovább is részletezi ezt a lehetőséget, és világosan megfogalmazza, hogy "átalakításra és fúzióra is csak abban az esetben van lehetőség, ha azt referendum keretében a pártoló tagok abszolút többséggel hagyják jóvá, egy beidézett, rendkívüli közgyűlés hatására."

A 39 éves Mansour bin Zayed egyébként Zayed Al Nahyan, az Egyesült Arab Emirátusok jelenlegi elnökének egyik fia, továbbá az Abu Dhabi királyi család tagja, akinek a FourFourTwo magazin 2009. januári publikációja szerint 16.000 millió euróra rúg a személyes vagyona. 2008 nyarán már sikerrel megvásárolta a Manchester Cityt, ahol Robinho szerződtetésével rögtön figyelmet is kölcsönzött magának, nem régiben pedig letaszította a trónról Roman Abramovicsot, így immáron az angol futball leggazdagabb magánszemélyének vallhatja magát. Most a Real Madridnál is próbálkozik, még ha lehetőségei ebben az esetben jóval behatároltabbak, mint sikeres angliai próbálkozása esetén.

www.madridista.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés