Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egervári a kapitány, de Mezey állítja össze a csapatot?

| 2010. 09. 22. | 09:45:35
Debrecen – Czvitkovicsot Mezey tette a kezdőbe? Juhász megkérdezte, emberfogással vagy területvédekezéssel semlegesítik-e a svédeket, de Egervári erre nem tudott válaszolni.
Egervári a kapitány, de Mezey állítja össze a csapatot?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában leszögezte: a Huszti-ügy nyomán a felkészülést a San Marinóiak elleni, október 8-i hazai, majd a négy nappal később esedékes finnországi Eb-selejtezőre "kibeszélőshow-val" kezdi a válogatott. Kérdéses ugyanakkor: elegendő lesz-e a beszélgetés, vagy tényleges változásokra lesz szükség?

Mint ismert, Huszti Szabolcs a moldovaiak ellen 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés után jelezte Egervári Sándor szövetségi kapitánynak, hogy mivel jelenleg nincs állandó helye klubcsapatában, a szentpétervári Zenitben, egy ideig nem kíván a nemzeti együttesben szerepelni. Eddig semmi rendkívüli nincs a történetben, bár Egervári – számunkra érthetetlen módon – titokban akarta tartani kettejük beszélgetését. Ami mégis kitudódott: a botrány másnap robbant ki, amikor Huszti a médiumok részére elküldött hosszú nyilatkozatában számolt be a válogatott körüli helyzetről. A játékos többek között azt írta, csak azért nem szerződik a Videotonba, hogy stabil helye legyen a válogatottban; állította, Czvitkovics Péternek, a debreceniek futballistájának Mezey György, a fehérváriak vezetőedzője már napokkal a Moldova elleni találkozó előtt megpedzette: a kezdőcsapatban kap helyet. A terjedelmes levél egyéb „érdekességeket" is tartalmaz.

Egervári a sportnapilap tegnapi számában megjelent interjújában kijelentette, hogy az esetet nem lehet a szőnyeg alá söpörni, s a következő Eb-selejtezőkre készülvén első és legfontosabb feladata az lesz, hogy a keret tagjaival átbeszéljék a történteket.
A lap az elmúlt héten több játékost is megkérdezett. Az elhangzottak rezüméje: az edzések Erwin Koeman idején jobbak voltak, Egervári gyakorlásait langyosnak jellemezték, úgy vélekedtek, a csapat a holland idejében valóban egységes volt.
Ám ennél is fontosabb, hogy igazán akkor voltak hajlandóak megnyílni, ha név nélkül nyilatkozhattak...

A megkérdezett játékosok egyetértettek abban, hogy a kezdő tizenegy összeállítása, a válogatási elvek értetlenségre adnak okot, feszültséget szülnek a csapaton belül, a külföldön szereplők nehezen értik, miért kerül be mind több hazai futballista az NB I-es klubokból, és úgy érzik, olyanok is tagjai a kezdőcsapatnak, akiknél jobb játékosok ülnek a kispadon.

Többen állították: a svédek elleni selejtező előtt a rivális játékának elemzése során Juhász Roland megkérdezte, emberfogással vagy területvédekezéssel semlegesítik-e a skandinávok a támadókat, de Egervári erre nem tudott válaszolni.

Egyikük bátorkodott kijelenteni: mostanság folyamatosan a jó hangulat látszatát kell fenntartani, de nyoma sincs annak a felszabadult hangulatnak, ami Koeman idején jellemezte a gárdát; klikkek alakultak ki, ami egyértelműen kihat a gyakorlásokra. Az egymás közötti kétkapus játék során Koman Vladimirt, a Sampdoria légiósát megrúgták, Lázár Pált, a Videoton fiatal futballistáját könyökkel megütötték, szemtanúk szerint mindkét esetben szándékos szabálytalanság történt, ami a nemzeti csapat körüli rossz hangulat következménye.

Valamelyikük fölvetette, hogy nehezen tudta követni a kapitány elképzeléseit a svédországi találkozó cseréi során - s ezzel nem volt egyedül... A honi sportsajtó lelkesedését sem értették egyesek a svédországi 2-0-s vereség után, úgy érzik, ezen a mérkőzésen sokkal kevesebb esély volt a pontszerzésre, mint a korábbi, skandinávok elleni meccseken.

A Czvitkovics-féle történetet egyikük sem tudta megerősíteni, de a futballisták nem is tartották kizártnak, hogy ez megtörténhetett. Azt mindenesetre nagyon furcsállották, hogy a fehérvári szakvezető pont Egervári kinevezése óta elemzi a Videoton honlapján a nemzeti együttes mérkőzéseit...

A játékosok némelyike értetlenül áll Gera Zoltán viselkedése kapcsán: többen megharagudtak rá, amikor Dániában otthagyta a csapatot, és visszatérte után - pláne a visszacsábításának körülményei miatt - már nem képesek úgy nézni rá, mint korábban, azt pedig egyáltalán nem értik, hogyan kaphatta meg a csapatkapitányi karszalagot.

A problémák súlyosak. A kapitánynak futball helyett a közeljövőben ezekkel a gondokkal kell megbirkóznia. Lesz hozzá ereje?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.