Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egervári a kapitány, de Mezey állítja össze a csapatot?

| 2010. 09. 22. | 09:45:35
Debrecen – Czvitkovicsot Mezey tette a kezdőbe? Juhász megkérdezte, emberfogással vagy területvédekezéssel semlegesítik-e a svédeket, de Egervári erre nem tudott válaszolni.
Egervári a kapitány, de Mezey állítja össze a csapatot?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában leszögezte: a Huszti-ügy nyomán a felkészülést a San Marinóiak elleni, október 8-i hazai, majd a négy nappal később esedékes finnországi Eb-selejtezőre "kibeszélőshow-val" kezdi a válogatott. Kérdéses ugyanakkor: elegendő lesz-e a beszélgetés, vagy tényleges változásokra lesz szükség?

Mint ismert, Huszti Szabolcs a moldovaiak ellen 2-1-re megnyert Európa-bajnoki selejtező-mérkőzés után jelezte Egervári Sándor szövetségi kapitánynak, hogy mivel jelenleg nincs állandó helye klubcsapatában, a szentpétervári Zenitben, egy ideig nem kíván a nemzeti együttesben szerepelni. Eddig semmi rendkívüli nincs a történetben, bár Egervári – számunkra érthetetlen módon – titokban akarta tartani kettejük beszélgetését. Ami mégis kitudódott: a botrány másnap robbant ki, amikor Huszti a médiumok részére elküldött hosszú nyilatkozatában számolt be a válogatott körüli helyzetről. A játékos többek között azt írta, csak azért nem szerződik a Videotonba, hogy stabil helye legyen a válogatottban; állította, Czvitkovics Péternek, a debreceniek futballistájának Mezey György, a fehérváriak vezetőedzője már napokkal a Moldova elleni találkozó előtt megpedzette: a kezdőcsapatban kap helyet. A terjedelmes levél egyéb „érdekességeket" is tartalmaz.

Egervári a sportnapilap tegnapi számában megjelent interjújában kijelentette, hogy az esetet nem lehet a szőnyeg alá söpörni, s a következő Eb-selejtezőkre készülvén első és legfontosabb feladata az lesz, hogy a keret tagjaival átbeszéljék a történteket.
A lap az elmúlt héten több játékost is megkérdezett. Az elhangzottak rezüméje: az edzések Erwin Koeman idején jobbak voltak, Egervári gyakorlásait langyosnak jellemezték, úgy vélekedtek, a csapat a holland idejében valóban egységes volt.
Ám ennél is fontosabb, hogy igazán akkor voltak hajlandóak megnyílni, ha név nélkül nyilatkozhattak...

A megkérdezett játékosok egyetértettek abban, hogy a kezdő tizenegy összeállítása, a válogatási elvek értetlenségre adnak okot, feszültséget szülnek a csapaton belül, a külföldön szereplők nehezen értik, miért kerül be mind több hazai futballista az NB I-es klubokból, és úgy érzik, olyanok is tagjai a kezdőcsapatnak, akiknél jobb játékosok ülnek a kispadon.

Többen állították: a svédek elleni selejtező előtt a rivális játékának elemzése során Juhász Roland megkérdezte, emberfogással vagy területvédekezéssel semlegesítik-e a skandinávok a támadókat, de Egervári erre nem tudott válaszolni.

Egyikük bátorkodott kijelenteni: mostanság folyamatosan a jó hangulat látszatát kell fenntartani, de nyoma sincs annak a felszabadult hangulatnak, ami Koeman idején jellemezte a gárdát; klikkek alakultak ki, ami egyértelműen kihat a gyakorlásokra. Az egymás közötti kétkapus játék során Koman Vladimirt, a Sampdoria légiósát megrúgták, Lázár Pált, a Videoton fiatal futballistáját könyökkel megütötték, szemtanúk szerint mindkét esetben szándékos szabálytalanság történt, ami a nemzeti csapat körüli rossz hangulat következménye.

Valamelyikük fölvetette, hogy nehezen tudta követni a kapitány elképzeléseit a svédországi találkozó cseréi során - s ezzel nem volt egyedül... A honi sportsajtó lelkesedését sem értették egyesek a svédországi 2-0-s vereség után, úgy érzik, ezen a mérkőzésen sokkal kevesebb esély volt a pontszerzésre, mint a korábbi, skandinávok elleni meccseken.

A Czvitkovics-féle történetet egyikük sem tudta megerősíteni, de a futballisták nem is tartották kizártnak, hogy ez megtörténhetett. Azt mindenesetre nagyon furcsállották, hogy a fehérvári szakvezető pont Egervári kinevezése óta elemzi a Videoton honlapján a nemzeti együttes mérkőzéseit...

A játékosok némelyike értetlenül áll Gera Zoltán viselkedése kapcsán: többen megharagudtak rá, amikor Dániában otthagyta a csapatot, és visszatérte után - pláne a visszacsábításának körülményei miatt - már nem képesek úgy nézni rá, mint korábban, azt pedig egyáltalán nem értik, hogyan kaphatta meg a csapatkapitányi karszalagot.

A problémák súlyosak. A kapitánynak futball helyett a közeljövőben ezekkel a gondokkal kell megbirkóznia. Lesz hozzá ereje?

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Beszakadt az úttest a debreceni utcában
Beszakadt az úttest a debreceni utcában
Lezárták az érintett szakaszt.
Elverheti a ballagásokat az eső május 3-án
Elverheti a ballagásokat az eső május 3-án
Keleten a legkisebb a csapadék esélye
Gazdaság
Tervezhetik a debreceni óriás kamionparkolót
Az egyik cég négyszer annyit kért volna a munkáért, mint a nyertes.
A kormány is örül az üzemanyagár-csökkenésnek
Újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.
Babaváró: az első igénylők negyedénél még nem született meg a gyermek
A kormányhivatal méltányosságból részletfizetést és halasztást is engedélyezhet.
Gépeket vásárolna a Debreceni Vízmű Zrt.
A selejt eszközöket szeretnék pótolni. Pályázat.
Támogatott tartalom
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Nappal 400 tonnás présgépet javít, este táncol a debreceni karbantartó
Örkényi Bátor Zétény hamar a saját lábára állt.