Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dzsudzsák Prima Primissima-jelölt!

| 2009. 10. 29. | 11:45:55
Debrecen – Hatalmas megtiszteltetés és nagy büszkeség!" - így kommentálta a DVSC egykori, a PSV jelenlegi sztárja, Dzsudzsák Balázs a hírt, hogy Prima Primissima Díjra jelölték.
Dzsudzsák Prima Primissima-jelölt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Éppen eindhoveni lakásomban bambultam nem sokkal ébredés után, amikor megcsörrent a telefon. Mondanom sem kell, nagyot dobbant a szívem, amikor közölték, hogy a nívós díj jelöltjei között vagyok, hisz az eddigi díjazottak névsorát végignézve már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés – mesélte Balázs.

Az Eindhovenben is közönségkedvenc futballistát immár másodjára választották szinte közfelkiáltással az Electronic Arts népszerű játéksorozatának, a FIFA arcának. Balázs azonnal elújságolta a hírt szeretteinek:

– A családom rettenetesen büszke és persze már előre meg is szavazták nekem a díjat. A díjkiosztón is ők, és a menedzserem képviselnek, hisz én nem tudok ott lenni, mivel hétvégén meccsem lesz. Ha én leszek a príma, természetesen nagyon fogok örülni, de már az is boldoggá tett, hogy felmerült a nevem – árulta el Dzsuzsák, aki még hozzátette: – Úgy érzem, keményen megdolgozom az elismerésért, de a díjak mellett a közönség szeretete ugyanolyan fontos.

Prima Primissima

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban. Célja a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. Az alapítványi formában felajánlott és tíz évre szóló több mint két milliárd forintot évente osztják ki a kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között. Jelölteket a VOSZ megyei és szekcióelnökei, a társadalmi tanácsadó testület tagjai, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai, illetve érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek állíthatnak.

A közönség is szavaz

Jelölhető minden olyan magyar állampolgárságú, magyarországi székhelyű jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, társadalmi szervezet és alkotó közösség, amely Magyarországon végez kiemelkedő értékű tevékenységet. A Prima Primissima Alapítvány és a társadalmi tanácsadó testület a jelöltek listájáról titkos szavazással választ ki három-három Primát tíz kategóriából: magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet és végül, de nem utolsó sorban magyar sport. Kategóriánként 3-3 Primát választanak meg, akik egyúttal ismét jelöltek is: a Magyar Vállalkozók Napján ugyanis titkos szavazással derül ki a kategóriák Primissimáinak és a Közönség- Primissimájának névsora. A harminc nevet tartalmazó nyilvános listáról a nagyközönség telefonos és internetes szavazással választhatja ki a közönségdíjast.

Junior Príma díj

A szellem és tudomány jelesei mellett a sport legjobbjait is követendő példaként kívánja a Prima Primissima Díj a magyarság elé állítani. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó huszonöt év alatti fiatalok 2007-től a Junior Prima Díjat érdemelhetik ki. A hétezer eurós díjat évente egyelőre 3 kategóriában tíz-tíz tehetséges ifjú veheti át.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Debreceni ezüstérem a Mérnökök Ligájában
Debreceni ezüstérem a Mérnökök Ligájában
A versenyzők angol nyelven mérték össze a tudásukat.
Hirdetés
Hirdetés
Lopott debreceni biciklik keresik gazdájukat
Lopott debreceni biciklik keresik gazdájukat
A téglási tolvaj már megvan .
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!