Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dárdai hite még a Lokit is pörgeti!

| 2014. 12. 15. | 16:03:57
Jó lenne tudni, milyen varázsigékkel tette helyre az aranylábúakat.
Dárdai hite még a Lokit is pörgeti!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szalai Ádám hétvégi feltámadása után egyre feltűnőbbé válik, hogy a szövetségi kapitány valamit nagyon átprogramozott a válogatottak fejében. Szebbnél szebb gólok, amiket érdemes továbbgondolni!

Az vélhetően mindenkinek megvan, hogy Dzsudzsák Balázs a bukaresti bombája után az orosz ligában is beindult, és végre kezdi utolérni az évek óta visszasírt eindhoveni formáját. Bő egy hete két gólpasszal és ezzel a tökéletes szabadrúgásgóllal vette ki a részét a Perm elveréséből (5-0), múlt csütörtökön pedig épp a PSV otthonában adott zseniális gólpasszt az Európa Ligában (1-0). Az őszi bajnoki idényt öt találattal és hat gólpasszal zárta a Dinamo Moszkvában.

Debreceni szemmel legalább ilyen szembetűnő Varga József őszi tündöklése, ennek két legemlékezetesebb pillanatát két rangadón éltük meg: a Fradinak fejelt pattintós fejesgólra és az MTK elleni káprázatra évek múlva is emlékezni fogunk. Bár a mi Józsinkra soha nem lehetett komolyabb panaszunk, öröm látni, hogy azt a formáját közelíti, amelyikkel a BL-csoportkör elérésében vagy épp az Ibrahimovicék elleni bravúrban is oroszlánrészt vállalt.

Sokkal több támadás érte mostanában Szalai Ádámot, ám az eltiltása utáni, hétvégi visszatérése kifogástalanra sikeredett a Bundesligában: a középmezőny elején vitézkedő Hoffenheimben csereként beállva sarkazós gólpasszt adott, és gólt is szerzett.

Ha valakinek kezd összeállni a kép, akkor rábólintunk: a három fiatalemberben valóban az a közös, hogy szeptember vége óta új edzőjük van a válogatottnál. Egy olyan ember, aki megdöbbentően őszinte és pozitív üzeneteivel pár nap alatt felrázta és eredményre vezette a csapatot, beőrjítette a szurkolókat, és a feje tetejére állította a magyar fociközeget.

És a sort lehet folytatni Elek Ákos (DVTK) Újpest elleni felsősarkos találatával, Tőzsér Dániel (Watford) Milwall elleni gyilkos szabadrúgásával, vagy a Dárdai előtt is jól tempózó Nikolics Nemanja (Videoton) 16 őszi bajnoki góljával.

Miután Dárdai Pált legkisebb fia, Bence („Apa maradnod kell, mert ezek nélküled nem tudnak nyerni!”) és az MLSZ első embere, Csányi Sándor rábeszélte a folytatásra, érdemes elgondolkodni ezeken a gólokon. Egervári Sándor debütálása idején, 2010-ben ugyanis volt egy olyan válogatottunk, mely tele volt 20-25 év körüli, ígéretesnél ígéretesebb focistákkal, pont egy csapatra való európai szinthez közelítő fiatallal. A 2008-as U19-es Eb-n és a 2009-es U20-as vb-n egyaránt bronzérmes mag pár rutinosabb légióssal kiegészülve ugrásra készen állt, hogy végre felnőtt szinten is kijusson egy világversenyre. Legalábbis mi azt hittük. Mert négy évvel később egész mást látunk. Egervárival, bár kétszer is közelebb volt, mint szokott, nem lett meg a továbbjutás. Az ígéretek nagy része pedig azóta hazajött a nézők nélküli NB I-be, vagy valahol máshol játszik, az akkori reményeinktől és a tehetsége által előrevetített szinttől is elmaradva.

A fenti gólokat elnézve jó lenne tudni, hogy Dárdai Pál milyen varázsigékkel tette helyre az aranylábúakat, de nem ez a lényeg. Inkább az, hogy a 86-os focikatasztrófánk óta a legígéretesebbnek tűnő generáció talán még elkerülheti a süllyesztőt! Az ő feltámasztásuk legalább akkora csoda lenne Dárdai Palitól, mint az Eb-re jutás.

HeGergAnd

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok a DEAC családi napján
Ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatok a DEAC családi napján
Számos program várja az érdeklődőket Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
A közgyűlésen sem derült ki, lesznek-e kínai rendőrök Debrecenben
A közgyűlésen sem derült ki, lesznek-e kínai rendőrök Debrecenben
Van egy kis aggodalom a lopások emelkedése miatt.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.