Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MLSZ a magyar foci fekélye, oszt jó napot, Debrecen!

| 2013. 11. 15. | 08:59:35
Az ultrák fórumán megoldás nem született, de legalább beszélgettünk, polgármesteri szinten!
Az MLSZ a magyar foci fekélye, oszt jó napot, Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zsúfolásig megtelt a Lovarda kávézója csütörtökön este, amikor a DVSC szurkolói csoportja szervezett fórumot a magyar labdarúgás égető kérdéseiről. A keménymag állt, a "puhák" ültek, velünk szemben illusztris vendégek vártak bevetésre. Kósa, Szima, Róka, Bács, Krecz, Pethe – egy kispályás csapatnyi potentát feszült neki a mintegy kétszáz ultrának, és az elején még izgalmakra is számítottunk. Naivan.

Pethe Tamás drukker – civilben DEHUSZ-főnök – egyszemélyben moderátor, rétor és provokátor olvasta fel a Loki-szurkolók kommünikéjét. Összefoglalva: az MLSZ a kerékkötője a magyar futball fejlődésének, autoriter félidióták gyülekezete, fölöslegesen és bután büntet, a regisztráció nem oldotta meg a problémákat, sőt! Amióta nem jár meccsre a B-közép, azóta csak csökken a nézőszám, tehát nem az ultrák mindennek megrontói, a magyar futball folyamatosan leépül, a színvonal kritikán aluli, a kupacsapataink – köztük a DVSC – idejekorán kizúgtak a nemzetközi porondról, a válogatottunkat pedig agyonverték Bukarestben és Amszterdamban! Csányi Sándor, mi a f@sz van?

Csányi elnök minderre nem válaszolt, mert el sem jött, de még egy vízhordót sem küldött maga helyett, méghozzá az idő rövidségére hivatkozva. Pethe Tamás vitaindító-szurkoló hangsúlyozta, hogy egy hete postázták a meghívót, mindenki döntse el, hogy az idő mire nem elég. Nekünk elég volt, elmentünk, de Budapest messze van Vadkelettől. Kósa Lajos szerint eleve fölösleges volt őket meghívni, "oszt ennyi".

Az MLSZ-vezérkart - néha névvel, néha név nélkül - két órán át alázták. Előbb az derült ki – mert Pethe Tamás felolvasta -, hogy az MLSZ a magyar futball fekélye, majd Kósa Lajos a szervezet maffiaszerű működését sejtette, amikor a TAO-pénzek elosztása és a bíróküldés kapcsán intette óva a hallgatóságot attól, hogy mi, debreceniek nekimenjünk az „OTP által pénzelt hatalmas Csányinak”. Ha Kósának igaza van, akkor a fórumon elhangzottak miatt a következő Loki-bajnokit Kassai vezeti, és már az első percben kiállítja Szakályt és Sidibét. Nem sokkal később Kósa már azzal állt elő, hogy akit a regisztrációs szabály miatt sérelem ér, az keresse meg, ő intézi az ügyvédet, és bíróság elé viszik az MLSZ-t. Pedig nem is az MLSZ hozta a jogszabályt, hanem a parlament, az MLSZ csak rosszul alkalmazza.

Bár konkrétan nem tartozott egyik témához sem, Kósa Lajos kifejtette továbbá, hogy túl sok a légiós az NB I-ben, "oszt ez nem jó", ellenben túl kevés a saját nevelésű játékos, meg Dombit sokkal jobban szeretjük, mint Coulibalyt, mert Tibikének Debrecen és a Loki az élete, Adamo pedig csak egy zsoldos, „oszt jó napot”! Össznépi morgolódás után Kósa Lajos optimizmusán csodálkoztunk el, a polgármester minden, az új stadionnal kapcsolatos, általa felhozott témára – sörcsapolás, virslifőzés, okostelefon-alkalmazás - 20 ezer nézővel példálózott, mert szerény számítása szerint a 20 ezer csak az öt százaléka a Hajdúnánás és Derecske határolta észak-déli stratégiai vonalnak, a Loki-szurkolókkal benépesített területnek.

Képgalériáért kattintson a képre

Erre jött válaszul az egyik ultra meglátása, hogy ma Magyarországon több Barcelona-szurkoló gyerek van, mint Loki-, Diósgyőr-, Fradi-, Újpest-drukker összesen, tehát tenni kéne valamit a magyar futball színvonaláért is, de túl kellemetlen problémát vetett fel, gyorsan túlléptünk rajta. . .

Ha eddig hiányolták volna, Szima Gábor többségi tulajdonos és Róka Géza klubigazgató is ott volt, türelmesen végighallgatták Kósát és az ultrákat, időnként elmondták, hogy a DVSC-t kötik a szabályok, az MLSZ-nek a versenykiírás miatt meg kell felelni, a Loki pedig nem csinál palotaforradalmat, ha tetszik, ha nem. Szima elnök urat egyszer kapta el a hév, amikor Pethe Tamás felhevülten leszarozta a magyar focit, kikérte azt a Loki nevében, és az elmúlt tíz év eredményeit kezdte sorolni, mire a főszurkoló közbevágott, korrektül elnézést kért, majd a szart gyengére finomította. Rókától azt tudtuk meg, hogy mindenkinek szorongatják a tökeit, a klubokét az MLSZ, Csányiékét pedig az UEFA.

A nap kérdését Bács Zoltán lokista – mellékállásban a Debreceni Egyetem gazdasági igazgatója - tette fel: mikor térnek vissza az ultrák a stadionba? Szép volt, direktor úr, nélkülük a Loki-meccs olyan, mint a bika f@sz nélkül (by Garamvölgyi Lajos), tehát a kérdés már a legelejétől kínálta magát. Kivártuk, megkaptuk, de érdemi válasz nélkül maradtunk. Az ultrák szerint az új stadion avatóján talán ott lesznek, ha addig érdemi változást észlelnek, a téli szünet mindenesetre jól jön...

A fényt az alagút végén egyedül Krecz Tibor látja, vagy csak ő ért a szurkolók nyelvén is. Mint leendő stadionmegtöltő városi tanácsnok, jelenleg még stadiontúra-idegenvezető, megnyugtatott mindenkit, Debrecenben 2014 áprilisától új időszámítás kezdődik, az új stadion új perspektívákat kínál, az MLSZ pedig le van ejtve, mert annak a dolgába nem pofázhat bele, akinek UEFA 4-es stadionja van!

A fórumnak egyetlen eredménye az volt, hogy a végén Szima Gábor és az ultrák megállapodtak, a következő összejövetelt belátható időn belül a DVSC rendezi, mert ezzel több éve adós, a fiúk pedig a meccsekkel ellentétben azt nem fogják bojkottálni. Oszt szépen hazamentek a legények...

Cs. Bereczki Attila

További fotók a fórumról itt!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is súlyos állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Gazdaság
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.