Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az ember, aki négynapos ünnepet varázsol Debrecenbe

| 2013. 12. 26. | 10:41:42
<p>Ha minden tehetős annyit áldozna a közért, mint a Real Team-kupa főszervezője, akkor egy virágzó, pezsgő városban élnénk! <em><strong>Cívishír-interjú!</strong></em></p>
Az ember, aki négynapos ünnepet varázsol Debrecenbe
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cívishír: Babonás vagy?
Debreceni Péter: Igen, de a 13-as kivételesen nem jelent semmit, tehát nincs bennem különösebb drukk, csak a szokásos. Azzal már együtt élek 13 éve, megszoktam.

Cívishír: A 13. Real Team-kupára is ráment a karácsonyod?
Debreceni Péter: Félig-meddig igen, de azt is megszoktam már, hogy ez az időszak az én életemben totális káosz. Reggel éppen a technikusokkal tárgyaltam, mert még nincs bevonuló- és gólzene, illetve egyéb apróságokat kell még elintézni holnapra, közben ott van még a munkám, amiből élünk, a fülemen lóg a telefonon, közben viszem a gyereket korcsolyázni, hogy apaként is nyújtsak valamit. Szóval zajlik az élet.

Cívishír: Le a kalappal az asszonyod előtt!
Debreceni Péter: Várj, a Real Team-kupa csak egyik hobbim, ott van még a ralizás és a tenisz is!

Cívishír: Avass be a részletekbe!
Debreceni Péter: Két éve a barátok unszolására próbáltam ki magam a volán mögött, megtetszett, belevágtam. Büszkén mondhatom, hogy egyre jobban megy a versenyzés, a legutóbbi Mecsek-ralin a másodosztályban a második helyen végeztünk! Egy éve Szöllősi Roland a navigátorom, és milyen érdekes, ahogy összeérnek a szálak: az autóban derült ki, hogy ő hatalmas Real Team-kupa fanatikus, minden évben négy napra kiköltözik a Hódosba, így lesz most is.

Cívishír: Mi a kapocs a rali és a tenisz között?
Debreceni Péter: Számomra csak annyi, hogy a tenisz is nagy szerelmem, és nem csak hobbi szinten űzöm, hanem versenyszerűen is, a csapatunkkal feljutottunk az OB II-be, illetve játszom még a megyei bajnokságban is. A tenisszel kapcsolatban komoly terveket is szövögetek, szeretnék majd gyerekekkel foglalkozni, tanítani vagy felkarolni őket, majd ha letisztul a kép, belevágunk.

Cívishír: Ennyi hobbit csak egy jó feleség mellett lehet űzni!
Debreceni Péter: A kedvesem nem csak jó asszony, hanem jó anya is, bár kifejezetten nem szereti az év ezen időszakát, amikor a Real Team-kupa szervezése köti le szinte minden energiámat. Főleg most, amikor újabb gyerekkel bővült a család!

Cívishír: Meg tudom érteni! Más tehetős család ilyenkor egzotikus helyeken telel.
Debreceni Péter: Mi mindig 31-én kelünk útra, miután vége a tornának, és kellően megünnepeltük a szervezést, azaz kieresztettük a gőzt.

Cívishír: Csodállak, hogy nem unod még! No nem a döntők utáni bulit, hanem a szervezést!
Debreceni Péter: Azt nem lehet megunni, évről évre újabb kihívásokkal kell szembenézni. Hiába csináljuk már tizenhárom éve, minden évben az utolsó percre is marad munka!

Cívishír: Akkor mi ad még mindig erőt?
Debreceni Péter: Leginkább az, hogy bármerre járok az év során, mindenütt bátorító, lelkesítő, támogató arcokra bukkanok. Ha beülök egy taxiba, a sofőr rögtön elkezdi méltatni a Real Team-kupát, de a boltokban, az okmányirodában is azt kérdik már júliusban, hogy ugye idén is lesz Real team-kupa.

Cívishír: Most már felelősségetek is óriási, hiszen ha nem töltenétek meg tartalommal ezt a négy napot, akkor sokak lelkében kínzó üresség támadna!
Debreceni Péter:  Ezt mi is érezzük, hogy futballszerető debreceniekhez a Real Team-kupa úgy hozzátartozik, mint maga a karácsony vagy a Szilveszter. Sőt! Látom a Google Analitikában, hogy szerte Európából, de még az Egyesült Államokból is szép számmal akad a honlapunknak látogatója, tehát a határainkon túl is van híre a tornának. Ezen felbuzdulva határoztuk el, hogy jövőre is lesz Real Team-kupa, sőt, a döntőket bevisszük a Főnixbe! Egyelőre csak annyit árulok el, hogy nagy focishow-val készülünk.

Cívishír: Ezek után feltételezem, hogy özönlenek a támogatók. . .
Debreceni Péter: Most hangosan nevessek egyet?

Cívishír: Naiv lennék? Még az „ősidőkben”, az első vagy a második torna alakalmával panaszkodtad el, hogy az egyik multi még egy zsugor ásványvizet sem méltóztatott adni. Azóta nem változott a helyzet?
Debreceni Péter: Annyiban változott, hogy vannak állandó partnereink, akik előtt le a kalappal, de szó sincs róla, hogy tolonganának a támogatók.

Cívishír: Telt ház, fiatal lányok és fiúk, potenciális fogyasztók tobzódnak a lelátón, mi kell még egy szponzornak?
Debreceni Péter: Személyes ismeretség, kapcsolat. Berettyán Peti barátommal – a társszervező - a szerk – ott kilincselünk, ahol ismernek bennünket.

Cívishír: A Real Team-kupa üzlet?
Debreceni Péter: Jaj, dehogyis! Kiszámoljuk a mínuszunkat, és azt próbáljuk lefaragni, amennyire csak lehet. Hagyományosan nem szedünk belépőt, hat vagy hét éve pedig a nevezési díjon sem emeltünk. A csapatokról sem akarjuk lehúzni a bőrt.

Cívishír: Lelki szemeid előtt milyennek látod a 13. M3 Outlet Real Team-kupát?
Debreceni Péter: Megjósolni se tudnám, hogy melyik csapat ér fel a csúcsra hétfőn este, a nevezések alapján 10-12 gárdának is reális esélye van a végső győzelemre. Egy biztos: kőkemény csatákat láthat majd a közönség! Kíváncsi vagyok, mire megy a fiatalos lendület a rutinnal szemben, hiszen örömünkre az MTK és a Győr U19-es csapata is nevezett, illetve a házigazda Real Team FC gerincét az U19-es lokisták adják.

Cívishír: Apropó, DVSC! Az első csapatból kit láthatunk?
Debreceni Péter: A teljesség igénye nélkül néhány név: Korhut, Lázár, Ferenczi, Szécsi, Ludánszki és Kulcsár. Utóbbi kivételesen nem a Füredi Sörözőt erősíti, hanem egy másik csapatot, de ugyanabból a csoportból, tehát lokista küzd majd lokista ellen! Már a pénteki nyitány is brutális lesz, hiszen a sorsolás folytán a DVSC-re épülő Füredi Söröző mellett a szintén bivalyerős Koroknai Autósiskola, a Dream Team, a régi Ecuador, a Sunland Szolárium néven induló társaság, illetve a Tisza Tibor nevével fémjelzett Joma Shop is ezen a napon vívja a csoportmérkőzéseit. Mivel egy kvartettből csak két együttes mehet tovább, ádáz küzdelmek várhatók.

Mi a vágyad hétfő estére?
Az, hogy mindenki sérülésmentesen tudja le a tornát, másrészt a gyerekek, a fiatalok, az anyukák, a debreceni focibarátok jól érezzék magukat a lelátón, elvégre az egész elsősorban értük van!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés