Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A németek 20 euró miatt lázadnak

| 2010. 09. 20. | 22:41:14
Németország – A német futballszurkolók pofátlanságnak tartják, hogy egy Bundesliga-meccsen 20 eurót kérnek a legolcsóbb helyekért.
A németek 20 euró miatt lázadnak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szokatlan látvány tárult a tv-nézők elé a labdarúgó Bundesligában vasárnap lejátszott Schalke-Dortmund meccsen: a vendégdrukkerek számára fenntartott tribünrész meglehetősen foghíjas maradt, holott máskor két-háromszor annyi BVB-szurkoló igényel belépőt a Ruhr-vidéki rangadóra, mint amennyi jegyet a rendezők biztosítani tudnak.

A rejtély nyitja már az előző bajnoki fordulóban derenghetett a BVB vezetőségének. Akkor a fekete-sárgába öltözött szurkolók hatalmas transzparenst feszítettek ki a lelátón ezzel a szöveggel: Kein Zwanni für 'nen Steher - vagyis egy állóhelyre szóló belépőjegy nem kerülhet 20 euróba, ez már mindennek a teteje.

A tiltakozás folytatásaként a törzsszurkolók közül nem kevesebb, mint 1600 fő adta vissza a Schalke elleni derbire a klubvezetőség által kiküldött jegyét. Mint szószólójuk, a 24 éves Daniel Löscher, a szurkolói kórus "előénekese" nyilatkozta: pofátlanságnak tartják, hogy egy Bundesliga-meccsen 20 eurót kérnek a legolcsóbb helyekért. Ha pedig valaki elővételben vásárolja meg a beugrót, akkor a közvetítő cég jutalékával együtt már 22 eurót kell leszurkolnia a jegyért.

A dortmundi klub 6400 belépőt kapott a Schalkétól a vasárnapi rangadóra. A Lörcher vezette kemény magnak sikerült elérnie, hogy kisorsolt 6400 szerencsés vásárló közül ezerhatszázan visszaadták a máskor oly nagy becsben tartott jegyeket. "Nem a Schalkéval van bajunk, hanem jelezni akartuk: tenni kell valamit a szerintünk helytelen árpolitika ellen" - fogalmazott Lörcher.

Hasonló cipőben járnak a Werder Bremen szurkolói is. A múlt kedden a Tottenham Hotspurs ellen játszott Bajnokok Ligája összecsapáson inkább csak a vendég angol szurkolók kórusa volt hallható a Weser Stadionban. Hiányoztak a lelátóról azok az ultrák, akik egyébként minden meccsen kórusban harsogott és egymásnak felelgető "Werder!" - "Bremen!" csatakiáltással tüzelik a zöld-fehéreket a győzelemre. A távollétével tüntető brémai kemény mag, az Infamous Youth ugyanazt kifogásolja, mint dortmundi kollégáik: a megemelt árú belépőjegyeket. A Werder elnöksége ugyanis az idei évadban nem kevesebb, mint 22 eurót kér a hazai BL-mérkőzéseken a legolcsóbb helyekért.

Európai összehasonlításban a zúgolódóknak nincs igazuk: a Bundesliga belépői szinte „akciós árúnak" számítanak az angol, francia, olasz vagy spanyol bajnokságban megszokott belépőjegyekhez képest. Ezért (is) van mindig telt ház szinte minden összecsapáson, amit a fenti bajnokságokról nem lehet elmondani.

Éppen a telt házakért, a meccseken uralkodó fantasztikus hangulatért aggódnak az ultrák; szerintük az emelkedő jegyárak elapaszthatják a szurkolói utánpótlást, a diákkorú nézők számát. "Mit érnek az iskolákban rendezett népszerűsítő előadások és toborzók, ha a Werder Bremen mérkőzéseinek belépőjegyeit a tanulók nem képesek megfizetni?" – tette föl a kérdést a klub vezetőségéhez intézett levelében a kemény mag.

A dortmundiak hangadója pedig riasztó példával szolgál. Angliában, ahol első- és másodosztályú meccsekre már nem létezik átszámítva 40 eurónál olcsóbb jegy, az áremelések a közönség „elöregedéséhez” vezettek. Mi nem akarunk angol viszonyokat látni Németország stadionjaiban – figyelmeztetett Lörcher.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
Háború és béke: telefonon tárgyalt Orbán és Zelenszkij
A kétoldalú konzultációkat folytatni fogják.
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Ingyenes lesz a múzeum a berettyóújfaluiaknak
Több helyi látogató, erősebb kötödés a városhoz.
Gazdaság
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.