Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legnagyobb tehetség

| 2009. 10. 19. | 13:49:59
Debrecen - Ha hiszik, ha nem, a Fiorentina-szurkolók legnagyobb kedvence nem a román betyár Mutu vagy az olasz válogatott Gilardino.
A legnagyobb tehetség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ha hiszik, ha nem, a Fiorentina-szurkolók legnagyobb kedvence nem a román betyár Mutu vagy az olasz válogatott Gilardino. Nem bizony. A lila ultrák számára az első számú amore egy 20 éves montenegrói fiatalember, egy bizonyos Sztevan Jovetics. A szélsőként és csatárként is bevethető játékos per pillanat a világfutball talán legnagyobb tehetségének számít, sorban állnak érte a legnagyobb klubok, a Chelsea, a Liverpool, a Manchester United, a Milan és a Real Madrid is őt akarja.
A Jo-Jo becenévre hallgató, lassan Istenként tisztelt Joveticset boglyas frizurája miatt a Queen legendás (de élő) gitárosához, Brian Mayhez is hasonlítják, ám ő nem a koncerteken, hanem a focipályákon játszik zseniálisan. 

Lássuk csak, mit érdemes tudni „Istenáldotta Istvánról”. Sztevan a Partizan Belgrád utánpótlás iskolájában nevelkedett, s csak 16 éves volt, amikor már debütált a fővárosi fekete-fehér együttesben. 17 évesen már UEFA-kupa meccsen lőtt mesterhármast (Partizan-Zrinjski 5-0), és bár hihetetlen, de tény: 18 évesen a Partizan csapatkapitánya lett! A belgrádiak mezében 61 mérkőzésen 23 gólt szerzett, alapító tagja lett a montenegrói válogatottnak, s minden focihoz értő számára nyilvánvalóvá vált, hogy rendkívüli képességekkel megáldott fiatalemberről van szó. 

Le is csapott rá a Fiorentina, tavaly májusban 8 millió euróért került Firenzébe, ahol azóta már hősnek számít, hogy mást ne mondjunk, az előző Bajnokok Ligája-fordulóban az ő duplájával verte a Fio 2-0-ra a Liverpoolt. A montenegrói válogatottban is gyakran beköszön, tavaly augusztus 20-án például ünnepélyes keretek közt két gólt lőtt a magyaroknak (Magyarország-Montenegro 3-3).

Érdekesség, hogy Jovetics korábban a jelenlegi kecskeméti edzővel, Tomiszlav Sziviccsel is együtt dolgozott, aki a nyáron 20 millió euróra taksálta a játékos értékét. Nos, most ott tartunk, hogy a Lokival kedden BL-meccset vívó Fiorentina 25 millió alatt még véletlenül sem engedné el az ő Jo-Jóját, akinek példaképe is van, mégpedig honfitársa, az AS Roma gólzsákja, Mirko Vucsinics. Vucsinics remek spíler, ám könnyen lehet, hogy Sztevan hamarosan túltesz rajta: borítékolható, hogy az ebben az idényben már 7 gólnál tartó, „mikrofonfejű” zseni nem sokáig marad Firenzében. Sajnos azonban kedden, a Loki ellen még a Fiorentinát szolgálja…

T. Cs. Zs.

Névjegy.
Neve:
Sztevan Jovetics.
Született: 1989. november 2., Titograd.
Nemzetisége: montenegrói.
Magassága: 183 cm.
Posztja: csatár.
Mezszáma: 8-as.
Klubjai: Maldost (2000-2003), Partizan (2003-2008), Fiorentina (2008-).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.