Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 205. Újpest-Fradi

| 2009. 10. 03. | 13:50:01
Debrecen - A budapesti zöldek és a lilák összecsapásánal több városi derbit csak Skóciában rendeztek, a Celtic és a Rangers jóvoltából. (tv: Sport1, szombat, 17.30)
A 205. Újpest-Fradi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint három évvel ezelőtt, 2006 tavaszán az Üllői úton csapott össze utoljára a két ősi rivális, noha a Fradi egészen a 92. percig vezetett, a három pont végül Rajczi Péter 96. percben lőtt győztes góljának köszönhetően az Újpesté lett.

2006, FTC-Újpest (az utolsó randevú):

A zöld-fehérek kizárása miatt 1265 napot kellett várni az újabb derbire, amely a két legnépszerűbb magyar klub 104 éves közös története során a 205. lesz a sorban. Az örökmérleget tekintve a zöld-fehérek állnak jobban, 93-szor diadalmaskodtak, míg 56 döntetlen mellett eddig 55 lila-fehér siker született. Ugyanakkor a felújított Szusza Ferenc Stadion 2001-es átadása óta hazai környezetben még nem kaptak ki az újpestiek a rangadón. Most is a lilák számítanak esélyesnek, miután a tabellán nyolc hellyel és hét ponttal megelőzik az ellenlábast, ráadásul, a Fradi a szezonban idegenben még nem tudott, s döntetlenből is csak kettőt számol. Persze egy ilyen rangadón bármi megtörténhet.

2005, Újpest-FTC (az utolsó Megyeri úti meccs):


„Mindenki tudja, hogy mit jelent ez a derbi a két csapatnak, úgyhogy azt mondom, ha nem is tudunk győzni szombaton a Megyeri úton, döntetlennél alább ne adjuk" - mondta Lipcsei Péter a sportandmedia.com-nak adott interjújában. A ferencvárosiak 37 éves csapatkapitánya ehhez még hozzátette: a meccsek meccse következik, amely az Újpest pályaválasztása mellett vélhetően számára az utolsó lesz. 

„A magyar fociban vannak kisebb-nagyobb derbik, de ez a nagybetűs rangadó. Mindenki erre várt már három éve" - ezek már Rajczi Péter, az Újpest csatárának szavai. Az FN.hu kérdésére válaszolva a válogatott csatár elmondta, nem becsüli le az utóbbi hetekben gyengébben futballozó riválist. „A Fradinak mostanában nem megy annyira játék, de biztos vagyok benne, hogy ferencvárosiak felszívják magukat erre a meccsre" - tette hozzá Rajczi, aki 2-0-ás győzelmet remél.

Nem csak a két csapat és a lelátókat várhatóan csordultig megtöltő szurkolók, hanem a rendőrség is gőzerővel készül a három év utáni „viszontlátására". „Pontos számot nem mondanék, de annyit elárulhatok, hogy több száz rendőr lesz szolgálatban a mérkőzésen. Minden technikai feltétel adott a biztosításhoz, lovas és kutyás rendőrök is dolgoznak majd" - Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Csehi István, az újpestiek ügyvezetője elmondta: stadionhoz érkezőket több lépcsőben ellenőrzik majd, továbbá több millió forintból egy olyan hálót szerelnek fel a vendégszektor köré, amely bármiféle dobálást megakadályoz. Csehi István ehhez hozzátette: a rendet annyi rendőr biztosítja majd, amennyire nem volt még példa a magyar labdarúgás történetében.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Völner-Schadl-ügy: megszólalt az ügyészség
Völner-Schadl-ügy: megszólalt az ügyészség
Hangsúlyozzák, nem lettek tények kihúzva a vádiratból.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés