Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új csillagai születtek Debrecennek

| 2015. 02. 06. | 20:39:49
A vérüket adták érte! A sportbarátoknak szombaton délután nem a tévé előtt a helyük, hanem a lelátón. Hajrá, Debrecen!
Új csillagai születtek Debrecennek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Már csak a legjobb négy maradt péntekre minden súlycsoportban, leszűkűlt a mezőny, ugyanakkor izmosodott is a Debrecenben zajló Bocskai-emlékversenyen. Az elődöntők során igazán remek bokszolókat láttunk a kötelek között, és hallatlan örömünkre egy debreceni fiatalember is belépőt váltott a nemzetközi mezőny élmezőnyébe.

Kezdjük is vele! Nagy Bence (91 kg) négy közé jutása már önmagában hatalmas bravúrnak számított ebben a kemény mezőnyben, tekintettel arra, hogy először bokszol nehézsúlyban, korábban ugyanis a bátyjához, Péterhez hasonlóan a félnehézsúlyt erősítette a DVSC-nél. Ráadásul nem csak a magasabb súlycsoportban, hanem még a felnőtt mezőnyben is zöldfülű. Nos, a szorítóban ez nem látszott. Az egyiptomi Ibrahim Samy Abdala férfiasabb egyén benyomását keltette fizikailag, de Bencében volt a nagyobb szív! Naná, hogy űzte-hajtotta a közönség! Sziporkázó meccset vívtak a fiúk a ringben, a debreceni tapadt az egyiptomira, aki kizökkent a ritmusból és szabálytalanságokkal próbálta megtörni a mi fiúnk lendületét. Nem sikerült. Bence ment előre, hajtott, ütött, és nyert!

– Rendkívül boldog vagyok, álmomban sem gondoltam volna, hogy életem második Bocskai-emlékversenyén eljutok a döntőig. Ha már itt vagyok, akkor mindent megteszek a végső sikerért. Tudom, hogy a döntőbeli ellenfelem egy kemény, nagyot ütő horvát srác, de odaállok, aztán lesz, ami lesz! – mondta a meccs után a Cívishírnek Nagy Bence.

A rendkívül szerény és szimpatikus debreceni bunyós nem tudott felengedni és önfeledten ünnepelni a parádés győzelme után, mert a bátyja, Nagy Péter (81 kg) órákkal később, az elődöntők hajrájában lépett csak szorítóba. Ráadásul úgy, hogy a csütörtöki meccse után a kórházban kötött ki, mert egy fejelést követően csúnyán felrepedt a szemöldöke, és több öltéssel varrták össze. A bokszolókat azonban keményfából faragták, a korábbi kétszeres magyar bajnok Nagy Péter friss sebbel is vállalta a bunyót a döntőbe jutásért. A hazai pálya kötelez! Mi az hogy!

Péter még nagyobb szívvel küzdött, mint az öccse, úgy ütötte a lengyel Lukasz Staniochot, hogy a második menet derekán már sajnálni kezdtük a vendég legényt. A végén kétség nem férhetett a debreceni sikerhez! Üröm az örömben, hogy az egy nappal ezelőtt összevarrt szemöldöke felnyílt.

- Az első menetben nagy fájdalmakat éreztem, amikor a lengyel eltalálta a sérült szemem, utána azonban már nem érdekelt, csak mentem előre a győzelemért. Bevallom: a végére nagyon elfáradtam. Nagyon örülök, hogy sikerült nyernem, az orvosok döntik el, hogy kiállhatok-e a döntőre - fogalmazott a meccs után turbánnal a fején a debreceni bunyós.

Nagy Péter a szemöldökét adta a győzelemért! 

Ugyan nem debreceni színekben, de testben és lélekben debreceniként vívta ki a döntőbe jutást a szupernehézsúlyú Bernáth István, aki az egyiptomi Ahmed Madin Eissa Kassemet múlta felül imponáló magabiztossággal, és az aranyért a török Ali Eren Demirezzzel bokszol.

A hazai közönség kegyét ugyanúgy élvező hajdúsámsoni ász, Varga Miklós is a végső sikerét küzdhet, miután pénteken egy kőkemény, a végsőkig kiélezett csatában múlta felül a török Volcan Gölceket, és a döntőben az egyiptomi Mahmud Abdelaallal néz farkaszemet.

A szombati finálék a Sport TV élő közvetítése miatt pontban 14.45-kor kezdődnek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A hithű debreceni sportbarátoknak azonban nem a tévé előtt a helyük, hanem a lelátón. Zúgjon a Hajrá, Debrecen! Zúgjon a Hajrá, Sámson! Zúgjon a Hajrá, magyarok!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Lett diadal a salakmotor Európai-bajnoki döntő debreceni fordulójában
Magosi Norbert az erős mezőnyben nem tudott pontot szerezni.
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.