Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szenzáció! Varga Miklós busás gázsiért Milánóba szerződött!

| 2011. 11. 02. | 13:48:48
Hajdúsámson – Az amatőr öklözők legjobbjai a félprofi világliga révén megkereshetik egy középszerű NB I-es labdarúgó pénzét. Varga Miklós szerdán Hajdúsámsonból Milánóba tette át a székhelyét.
Szenzáció! Varga Miklós busás gázsiért Milánóba szerződött!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szenzációs hírről Máté Attila, a sámsoni bokszcsapat edzője tájékoztatta a Cívishírt, miután feltette a tanítványát a milánói járatra.
– Nem akartuk elkiabálni, amíg zajlottak a tárgyalások, és nem állapodtunk meg semmiben, addig nem beszéltünk a nagy lehetőségről. Berlini és milánói ajánlat közül utóbbit választottuk, részben azért, mert a milánói csapatban Szellő Imre révén már van egy magyar, másrészt az anyagiak is az olaszok mellett szóltak – mondta Máté Attila a Cívishírnek, aki elárulta, hogy Miklós havi 2660 eurót keres Lombardia fővárosában, minden győztes meccs után pedig további 2000 amerikai dollár prémium üti a markát.

Szakmai kihívás

Anyagilag tehát jól jár a legmagasabb szinten jegyzett, a bakui világbajnokságon a közelmúltban olimpai kvótát szerzett Varga Miklós, de vajon szakmailag is megéri az itáliai légióskodás? – érdeklődtünk Máté Attilától.
– A WSB-ben 5X3 percet bokszolnak, de ez nem okoz majd problémát. A WSB májusi zárása és a londoni olimpiai rajtja közötti idő elég lesz a visszaállásra. Szakmailag abból szempontból mindenképpen hasznos lesz a milánói szereplés, hogy ott minőségi, a világ elitjéhez tartozó ellenfelekkel bokszolhat, ami az itthoni csapatbajnokságban nem adatik meg. Mikinek csapaton belül is komoly riválisai lesznek, ám mivel a szabályok szerint súlycsoportonként két embert váltogatni kell, remélhetőleg rendszeresen lehetőséget kap. A világbajnoki címvédő Fabiano Valentino természetesen alapember, Mikinek az argentin légióst kell kiszorítania a csapatból – fejtette ki Máté Attila.

Hazajön a Bocskaira is!

Jó hír, hogy bár a szerződés jövő májusig szól, a milánóiakkal abban állapodtak meg a sámsoniak, hogy a decemberi magyar bajnokságra, illetve a debreceni Bocskai-emlékversenyre mindenképpen elengedik Vargát – ehhez Máté Attila külön ragaszkodott –, tehát hazai szorítóban is láthatjuk az olimpia előtt.
– Kicsit fáj most a szívem, de ilyen lehetőséget vétek lett volna kihagyni – fogalmazott Máté Attila, akinek Varga Miklós nem csak a nevelőedzője, hanem annál sokkal több, örökbe fogadott fia is. – Hiába nyert Miki Európa-bajnoki bronzérmet, járta meg a pekingi olimpiát, nemrég pedig kvótát szerzett a londonira is, egyszerűen nem akad senki, aki támogatná a felkészülésünket. Anyagilag legalább rendbe szedi magát, de nagyon bízom benne, hogy a szakmai fejlődésére is jó hatással lesz a milánói vendégjáték.

Amit a WSB-ről tudni kell

A WSB-t (World Series of Boxing) tavaly hívta életre az amatőr világszövetség (AIBA). Félprofi világligának nevezik, mert az amatőr mérkőzésekkel ellentétben nem három, hanem öt menetet vívnak a bokszolók, mégpedig mez és fejvédő nélkül. A WSB-ben három földrészről 12 csapat indul. Az első idényben négyes csoportokban, földrészenkénti eloszlásban bonyolították le az alapszakaszt, a 2011-2012-es idényben azonban már két hatos csoportot alakítottak ki. Varga milánói gárdájával (Milano Thunders) egy csoportba került az amerikai Los Angeles Matadors, az orosz Dinamo Moszkva, a kazah Astana Arlans, az indiai Mumbai Fighters és a thaiföldi Bangkok együttese, míg a B csoportban a kínai Beijing Dragons, a török IstanBulls, a német Leipzig Leopards, a mexikói Mexico City Guerreros, a címvédő francia Paris United és a Baku Fires szerepel. A csapatok csoporton belül oda-vissza mérkőznek, majd a rájátszásba az első négy-négy helyezettje jut. A rájátszás már egyenes kieses alapon zajlik.

A WSB honlapján minden információ megtalálható!

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára megfosztási eljárást kezdeményez Sulyok Tamás ellen
Dobrev Klára megfosztási eljárást kezdeményez Sulyok Tamás ellen
Távoznia kell az államfői tisztségből – mondta a DK-s.
Hirdetés
Hirdetés
Súlyos baleset a Füredin; három autó ütközött
Súlyos baleset a Füredin; három autó ütközött
A debreceni kereszteződésben történt karambolhoz a mentőket is riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Két magyar bor is Trófea-díjat nyert a világ egyik legnagyobb versenyén
Több ezer bort neveztek a világ minden tájáról.
A debreceni cégcsoport tagja 3 milliárd forintot fektetett be
Elérte legmagasabb pontját az ipari csarnok épülete Szentgotthárdon.
Debrecen polgármestere a Lázár-féle Közlekedési Múzeumról
Papp László a Természettudományi Múzeumról is beszélt.
Pozitív pénzügyi mérleg a DVSC kézilabdázóinál
Az értékesítés tavalyi bevétele jóval meghaladta a 2022-es szintet.
Támogatott tartalom
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Comic Con őrület Budapesten: rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát
Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak.
Gyermeknap a Zsuzsival
Gyermeknap a Zsuzsival
Az idén 142 éves erdei kisvasútja nagyszabású gyermeknapi programokkal kedveskedik utasainak.
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A jogosítványszerzők legnagyobb félelme: kiderült, mitől tartanak leginkább
A szigorú vizsga azért fontos, mert később egy apró figyelmetlenség is okozhat balesetet.