Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pacquiao Cottót is elsöpörte

| 2009. 11. 15. | 11:17:24
Manny Pacquiao hatalmas csatában verte meg Miguel Cottót, és a WBO váltósúlyú világbajnoka lett, valamint a WBC újonnan alapított gyémánt övét is elhódította.
Pacquiao Cottót is elsöpörte
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A légsúlyból induló filippínó szuperbunyós a szokásoknak megfelelően hatalmas iramban kezdett, de a kiválóan felkészült Cotto is tartotta vele a lépést, és már a meccs elején szikrázó ütésváltások alakultak ki. A 3. menetben egy remek balhorog után a világbajnok padlóra került, de sikerült felállnia, és lelassult ugyan egy kicsit, de továbbra is próbált közel maradni Pacquiaóhoz, valamint sokat dolgozni testre.

A következő menetben nagy verekedés alakult ki, ami után egy újabb Pac balkéz villant, és Cotto megint a padlóra került, de ezúttal már komolyan megrendült. Szerencséjére a gong megszólalt, és így a filippínó nem tudta befejezni a meccset. A szünetben sikerült összekapnia magát a Puerto Ricó-inak, és kevésbé magabiztosan ugyan, de próbálta tartani az eredeti mérkőzéstervét, azaz sok testütést bevinni, és közel maradni az ütőtávot állandóan változtató és lábon rengeteget mozgó Pacquiaóhoz.

A következő négy körben egyre magabiztosabbá vált a fantasztikus teljesítményt nyújtó Pacquiao, és Cotto egyre kilátástalanabb helyzetbe került. Padlózás ugyan nem volt, de rendkívül nagy verést kapott a világbajnok, akinek a próbálkozásaiban egyre kevesebb volt az átütőerő, és gyakorlatilag egy szerencsés nagyütésben bízhatott már csak. Ráadásul Cotto ekkor már képtelen volt nyomást gyakorolni az ellenfelére, és a közel kerülés helyett inkább a lábon való elmozgás lett a taktikája, hogy elkerülje a még ennél is nagyobb verést.

A 9. menetben az amúgy is félelmetes iramot diktáló Pacquiao még jobban rákapcsolt, és rengetegszer eltalálta Cottót, aki egyre nehezebben bírta az ütéseket, de nem adta fel a küzdelmet, pedig mindkét szeme alatt nagyon csúnyán felrepedt a bőr. A 10. egy picit könnyedebb menet volt, majd a 11. körben újra teljes „gázon száguldott a „Pacquiao-express".

A bátran küzdő Puerto Ricó-i vissza-vissza válaszolgatott, de többnyire csak nyelte a Pac bombákat. A 12. menetben még 2 perc volt hátra, amikor Kenny Bayless mérkőzésvezető megunta a teljesen egyenlőtlenné váló küzdelmet, és leállította a csatát.

Az év egyik legjobb meccsén Pacquiao ismét igazolta félelmetes hírét, és a teljesítménye alapján egyértelműen a világ legjobb bokszolójának nevezhető. A győzelemmel Pac a WBO váltósúlyú világbajnoka lett, és a WBC újonnan alapított gyémánt övének első tulajdonosa is. Cotto vereséget szenvedett ugyan, és elvesztette bajnoki címét, de egy korszakos zsenitől kapott ki hősies küzdelemben, így ő is minden dicséretet megérdemel.

www.profiboksz.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Miskolc az egyetlen nagyváros, ahol biztosan új polgármester lesz
Mégpedig az egyetlen százezer fősnél nagyobb város.
Gazdaság
Új típusú képzés üzletembereknek Debrecenben
A tervek szerint szeptemberben induló képzésre előreláthatólag augusztustól lehet majd jelentkezni.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Támogatott tartalom
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
AI-ok randiznak a Betone új podcastjában
A Betone kiderítette, elveheti-e az AI az kreatív szakemberek munkáját.