Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy álommal szegényebbek maradunk

| 2010. 01. 08. | 09:45:58
Minden idők legnagyobb pénzdíjú profiboksz-meccsét március 13-ra tűzték ki, a felek azonban összevesztek. Azt hittük, az egész csupán reklámfogás, hogy még feljebb korbácsolják a meccs iránti érdeklődést, de tévedtünk.
Egy álommal szegényebbek maradunk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyelőre biztosan nem rendezik meg a súlycsoportoktól függetlenül a világ legjobbjának tartott Manny Pacquiao és a korábbi egyeduralkodó, Floyd Mayweather bokszmérkőzését. A minden idők legnagyobb pénzdíjú profiboksz-meccsét március 13-ra tűzték ki, a felek azonban összevesztek azon, hogy Pacquiao nem volt hajlandó alávetni magát az úgynevezett olimpiai rendszerű, három vérvételt magába foglaló doppingvizsgálatnak. Ezt, a profi bokszra nem jellemző szigorú ellenőrzést Mayweatherék stábja kezdte szorgalmazni, nem hallgatva el azt a gyanúját, hogy Pacquiao nem tiszta módszerekkel érte el eddigi kiváló eredményeit.

A fülöp-szigeteki bokszoló ezen nem csak megsértődött, de rágalmazásért be is perelte Mayweathert, és megszakította az összecsapásról folytatott egyeztetéseket. A mérkőzés szervezői ezek után Daniel Weinstein visszavonult szövetségi bíró személyében profi közvetítőt szerződtettek annak érdekében, hogy mégse essen kútba a meccs, a két napig tartó tárgyalás azonban nem hozott megoldást.

Welstein képtelen volt meggyőzni Mayweatheréket, hogy fogadják el a Pacquiao-csapat kompromisszumos ajánlatát, ami arról szólt, hogy – az eddigi harminchoz képest – huszonnégy nappal a mérkőzés előttig lehessen elvégezni a véletlenszerű vérvizsgálatokat.

Úgy tűnik tehát, hogy az összecsapás egyelőre valóban meghiúsul, noha korábban több szaktekintély – például HBO kommentátora, Larry Merchant, vagy a magyar bokszszövetséget irányító Csötönyi Sándor – is biztosra vette, az egész doppingsztori csupán reklámfogás, hogy még feljebb korbácsolják a meccs iránti érdeklődést. Ezt a verziót gyengíti azonban, hogy már be is jelentették: Pacquiao március 20-án Yuri Foremannal, WBA nagyváltósúlyú világbajnokával bokszol, hogy egy újabb - immár a nyolcadik – kategóriában is felérjen a csúcsra.

„Nagyon csalódott vagyok, hogy nem tudtuk összehozni a rajongóknak ezt az összecsapást” – kommentálta a történteket honlapján Pacquiao.

„Tudtam, hogy ez lesz a vége, hogy Mayweather meg fogja hiúsítani. Nem miattunk alakult így, nem is az ő menedzsmentje miatt, hanem kizárólag miatta, mert nem akar veszíteni” – nyilatkozta Bob Arum, Pacquiao promótere.

A profik között eddig veretlen Mayweatherék részéről egyelőre senki nem nyilatkozott.

www. origo.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.