Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

DVSC-aranyak Szoboszlóról

| 2009. 11. 09. | 13:15:05
Debrecen – Török János és Nagy Péter állhatott fel a dobogó legfelső fokára a debreceniek közül a Hajdúszoboszlón megrendezett ifjúsági ökölvívó országos bajnokságon.
DVSC-aranyak Szoboszlóról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC-sek négy döntőssel képviseltették magukat a vasárnapi finálék során, egyikük, Szabó Bea a gyengébb nem képviselői között meccselt a bajnoki címért. Bea nem ifi, hanem felnőtt, de azért bokszolhatott, mert a női magyar bajnokságot a sok induló miatt nem tudták lebonyolítani egy hétvége alatt, és néhány súlycsoportban Szoboszlóra halasztották a döntőt.

Beáta, aki korábban töször is nyert magyar bajnokságot, ezúttal nem mutatott aranyra érdemes produkciót, miután a bírók egyhangúlag a salgótarjáni Tóth Zsófiát látták jobbnak.

– Bea nagyot küzdött a döntőben, de formájára kihatott, hogy hosszú ideig kellett tartani a súlyát. Ezen a napon jobb volt Tóth Zsófi, de Bea is minden dicséretet megérdemel, munka mellett is magas szinten űzi az ökölvívást, sorozatban hatodik magyar bajnoki döntőjét vívta. Öklözőm jól bunyózott, ám az ellenfél képességeit is dicsérnem kell, aki nagyon felkészült a döntőre. Igaz, arany nélkül zártuk a nők országos bajnokságát, ám a csapatversenyben így is mi végeztünk az első helyen – értékelt Zöld Ferenc edző.

És akkor a legényekről! A hajdúszoboszlói ifjúsági országos bajnokság záró versenynapján három debreceni bunyós, Török János (60 kg), Nagy Péter (69 kg) és Móna Imre (75 kg) lépett szorítóba. Töröknek és Nagynak sikerült a bravúr, Mónának nem.

Török az MTK-s Sós Henriket verte meggyőző fölénnyel. A harmadik menetre a fővárosi idegileg teljesen elfáradt, sorozatos szabálytalanságai miatt pedig a bíró leléptette. Nagy Peti évek óta bizonyítja tehetségét, a nyíregyházi Tóth László elleni kategóriadöntőjét is magabiztosan hozta. A második menetben kétszer is számoltatott Tóthra, akinek sarkában feladták a mérkőzést.

A kadet Európa-bajnok Móna Imrének most is meggyűlt a baja az igen tehetséges Harcsa Zoltánnal. El kell ismerni, hogy Harcsa megérdemelten szerezte meg az aranyat. Móna gyengébb teljesítményére mentségül szolgál, hogy a felkészülését könyöksérülés hátráltatta,

– Volt egy-két 3:2-re elvesztett meccsünk, ezeket nem szeretném kommentálni, ha bejönnek, szerepelhettünk volna jobban is. Szégyenkezésre azért nincs okunk, mindössze fél ponttal maradtunk el a KSC-től az összesített pontversenyben – értékelt klubja honlapján Deél István vezetőedző.

A DVSC bokszolóinak eredményei:
60 kg: I. Török János
69 kg: I. Nagy Péter
75 kg: II. Móna Imre
64 kg: III. Kiss Szixtusz
81 kg: III. Széll Tamás
51 kg: VI. Törő László

Csapatverseny: 2. DVSC 27 pont

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.