Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecentől Kielig

| 2009. 11. 20. | 11:39:40
Debrecenben, 2002-ben szerezte első címét Erdei Zsolt, aki azóta sem talált legyőzőre, és makulátlan mérlegét ezúttal egy kategóriával feljebb teszi kockára.
Debrecentől Kielig
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A  Magyarországon kiemelt érdeklődéssel kísért eseményt a németországi Kielben rendezik meg. Eddig még egyetlen honi öklöző sem tudott két súlycsoportban is világbajnoki címet szerezni, tehát amennyiben Madár sikerrel veszi az akadályt, akkor sporttörténelmet ír. Érdekesség, hogy nem csak mi várjuk epekedve a ringcsatát, Németországban is óriási érdeklődés övezi a találkozót, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a német közszolgálati adó a ZDF is élőben közvetíti a meccset. Magyarországon az RTL Klub közvetít, ahogy azt már megszokhattuk az elmúlt években.

Erdei Zsolt első címét Debrecenben szerezte, amikor a WBO szervezet félnehézsúlyú interkontinentális csatáján, a Főnix avatóján legyőzte a brit Murray-t. Kisvártatva a világbajnoki övet is begyűjtötte, és azóta ezt tizenegy alkalommal védte meg. A magyar klasszis 30. profi meccsel a háta mögött számtalan nagy csatán van már túl, de talán a legkeményebb ütközet szombaton este vár rá.

A félnehézsúlyt mellőzve ezúttal a cirkálósúlyban „kirándul” egyet a magyar legény, és a az olasz Giacobbe Fragomenitől próbálja elvenni a világbajnoki címet. Fragomeni ugyan tartozik a nagy virtuózok közé, de igencsak jó bunyós hírében áll, és csakúgy, mint Erdei, tekintélyes amatőr múlttal is büszkélkedhet. Fragomeni tizenegy évvel ezelőtt volt ült a nehézsúly európai trónján  amatőrként, akkor három kategóriával lentebb, középsúlyban Erdei Zsolt volt a végső győztes.

Mostanra összenőttek a fiúk, és szombaton este Kielben kiderül, ki a többre érdemes ringharcos. A profiboksz.hu-n olvasható Graham Houston elemző esélylatolgatásából, amiből az derül ki, hogy Erdei hosszú éjszakára készüljön.

– Erdei okos bokszoló, tökéletes balegyenessel, de a többlet súly befolyásolhatja az eddig megszokott fürgeségét. Minden bizonnyal képes lehet kibokszolni Fragomenit, de ha lelassul, és nem tudja feltartóztatni az olaszt, akkor egy kemény adok-kapokban fogja találni magát, ami nem neki fog kedvezni. Egy igen szoros összecsapás rajzolódik ki előttem, ahol Erdei kívülről lehet eredményes, ha képes lesz elmozogni Fragomeni elől és utat talál balegyenesének, míg Fragomeni pillanatai akkor jöhetnek el, ha képes lesz elaltatni az ellenfelét és akkor sorozza meg keményen. Összességében Erdeit látom a befutónak, mivel egyértelműen ő a tehetségesebb és sokoldalúbb kettejük közül, de Fragomeni mentális és fizikai ereje, kitartása miatt ez egy hosszú és nehéz éjszaka lesz a kitűnő magyar bunyós számára – írja Hosuton.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A nagypénteket sem úsztuk meg súlyos karambol nélkül Debrecenben
A Füredi úton a tűzoltók végzik a mentést.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Hirdetés