Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nap híre és képe: Madár itthon búcsúzik

| 2014. 01. 15. | 16:18:16
<p>Debrecenben kezdte, Kecskeméten fejezi be. A kormány is pénzt ad a bulira!</p>
A nap híre és képe: Madár itthon búcsúzik
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok még legalább egy mérkőzés erejére visszatér a ringbe. Az már biztos, hogy március 8-án, Kecskeméten a Boksz Világszervezet (WBO) Európa-bajnoki címéért küzdhet meg. A 39 éves bokszoló szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden bizonnyal ez lesz az utolsó meccse, ám ha a találkozó jól sikerül a számára, jó állapotban lesz utána is, akkor nem zárja ki a folytatás lehetőségét.

Erdei hozzátette, hogy mindenképpen szeretett volna 2007 után újra hazai ringben öklözni és elbúcsúzni a magyar rajongóktól, ehhez pedig Rácz Félix promóter segítette hozzá, akivel karácsonykor kötött megállapodást.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a legeredményesebb magyar profi bokszoló kivel csap majd össze a nőnapi gálán, amelynek két főmérkőzését, Erdeiét és Bedák Zsoltét élőben közvetíti a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).

Kovács István olimpiai bajnok, egykori profi és amatőr világbajnok bokszoló, a WBO európai elnöke azt emelte ki, hogy Erdei meccse lesz az eddigi legfontosabb Európa-bajnoki összecsapás a WBO történetében, ezért eljön majd rá a WBO első embere, a Puerto Rico-i Francisco Varcarcel is.

A címmeccs másik résztvevőjéről konkrétumot még nem tudott mondani, annyit azonban elárult, hogy egy bizonyos nívó alá nem mehet és nem is akar menni a szövetség, mint ahogy Erdei sem, így biztosan pozitív mérlegű, jó bokszolóval kell majd Madárnak megküzdenie. Azt ugyanakkor kiemelte, hogy Erdei személye a legfontosabb, így a rivális kiléte nem igazán fontos.

Szabó László Zsolt, az MTVA megbízott vezérigazgatója elmondta, hogy örömmel tűzik műsorra az eseményt, amely egyben próbája is lesz a sportágnak a közszolgálati televízióban. Hozzátette: amennyiben sikeresnek bizonyul a gála, elképzelhető, hogy a jövőben is láthatnak majd ökölvívást a sportág rajongói közszolgálati csatornán.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára Erdei Zsoltot olyan sportolónak nevezte, akit tisztelnek és szeretnek a magyar emberek. Mint mondta, az államtitkárság feladatánál fogva is támogatja az eseményt, amelynek megrendezését anyagilag is segíti.

Erdei Zsolt amatőrként világ- és Európa-bajnok volt, illetve olimpiai bronzérmet szerzett. A profik között egészen tavaly márciusig nem kapott ki, 33 mérkőzést nyert meg sorozatban. 2004 és 2009 között volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, 2009 novemberében pedig a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú címét hódította el. Egyetlen vereségét az orosz Gyenyisz Gracsovtól szenvedte el tavaly márciusban, méghozzá erősen vitatható, megosztott pontozással.

Érdekesség, hogy Erdei Zolt első címét a profik között Debrecenben, a Főnix Csarnok avatóján szerezte! 2002 októberében a WBO interkontinentális övét szerezte meg, miután technikai KO-val legyőzte a dél-afrikai Jim Murray-t.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
Marozsán kikapott, de 185 ezer dollárral gazdagodott
A szoboszlói teniszező a negyeddöntőben búcsúzott.
Hirdetés
Hirdetés
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hajdú-Biharban még mindig sok influenzás van
Hazánkban akut légúti fertőzés tüneteivel 207 900 ember keresett fel orvost.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés