Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiesési rangadót játszanak a kosarasok

| 2012. 03. 05. | 10:00:33
Debrecen – Újabb amerikaival a soraiban a Factum hazai pályán fogadja a Jászberényt a a kiesés szempontjából sorsdöntő mérkőzésen. Mindenképp győzni kell!
Kiesési rangadót játszanak a kosarasok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A várakozás mindkét részről nagy, s mindkét fél tudja, itt bizony nagy a tét. A keleti régió együttesei többek között azért is csapnak össze, hogy egymás kárára próbálják elkerülni a 13. helyet, amely azt jelentené, hogy a nagy valószínűséggel utolsó, tehát 14. helyen végző ZTE-vel kiesési párharcot vív az adott együttes.

Spencer Perrin súlyosnak tűnő térdsérülése után, az igazolási határidő lejárta előtt a Factum gyorsan reagált és leigazolta a szezon végéig Darren Maurice Moore-t. Darren Moore, aki California államban, Inglewoodban született 1989-ben, az egyetemi évek alatt az UC Irvine csapatát erősítette. A 2010-2011-es szezonban 32 meccsen 17 pontot és 6 lepattanót ért el átlagban.  Első profi szezonja rövidre sikeredett, a 2011-2012-es idényt ugyanis ősszel a szerb élvonalbeli, Adria Ligában is szereplő Radnicki Kragujevacnál kezdte, ám mindössze 4 mérkőzésen lépett pályára, mieután többedmagával elküldték. Ebben a csapatban a négy találkozója alatt átlagban 13 percet volt pályán, s szerzett 1 pontot.

Raúl Jiménez Martin, a Factum edzője: Mondanom sem kell, hogy ez a meccs mennyire fontos mind a két együttesnek, mi elszántan és a végsőkig fogunk harcolni, azonban nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis a Jászberény sokat erősödött, mióta legutóbb találkozott a Factummal. A múlt héten mi is erősítettünk, Moore már kezdi ismerni a csapatot, a játékunkat, így azt hiszem, már ezen a meccsen is hasznunkra tud lenni. Nem szabad hibáznunk, meg kell próbálnunk ráerőltetni a másik csapatra az akaratunkat és ismételten legyőzni a Jászberényt.
Horváth Balázs, a Jászberény edzője: Amikor eleinte szólt a Factum, hogy áttennék ezt a mérkőzést hétfőre, nem igazán örültünk neki. Egyrészt nagyon sok szurkolónk el akart minket kísérni, másrészt pedig nem szerettünk volna kiesni a ritmusból. Végül így is sok szimpatizánsunk jelezte, hogy el fognak minket kísérni. Most viszont hálát kell adnom a sorsnak, mert Hodges a plusz két napnak köszönhetően felépült. Csütörtökön edzett először, ez a pár nap így neki nagyon jól jött. De nem csak neki, Austinnak is, akinek a bölcsesség foga begyulladt, ki kellett húzni pénteken. Szombaton ő sem tudott volna játszani. Mi arra készülünk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, de mindenképpen szeretnénk győzni, nem is akár hogyan. Egy hét pontos győzelemmel ugyanis szinte már biztos lesz a bent maradásunk. Nagy megnyugvás volna, ha megnyernék ezt a mérkőzést.

Factum Sport Derbecen – Jászberényi KSE
Debrecen, Oláh Gábor utcai sportcsarnok
Hétfő, 18:30
V.: Földházi T. Király L. Fodor A. (Bernáth)
Várható kezdőötösök:
Factum: Ingram - Papp - Boros – Schachtner - Szabó M.
Jászberény: Szögi - Austin - Medve - Horti – Dramjicsanin.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.