Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Holland edző irányítja a debrecenieket!

| 2012. 08. 15. | 15:46:06
Négy új játékost, centert, hátvédet, irányítót és erőcsatárt is igazolt a klub.
Holland edző irányítja a debrecenieket!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Factum Sport  élvonalbeli kosárcsapata elkezdte a nyári felkészülést a 2012-2013-as bajnoki idényre. Az edzéseket vezető szakmai stábhoz két új tréner csatlakozott és a játékoskeretben is történt változás.

Ami az új kosarasokat illeti, Sean Carter (University of Massachusetts) amerikai center, Mladenovics Dejan (Körmend) szerb-magyar irányító, Cseh György (Körmend) erőcsatár és Helmeczi András (Jászberény) irányító-hátvéd erősíti a csapat sorait ebben a szezonban (zárójelben előző klubjuk). Amennyiben augusztusban a klub vezetése úgy dönt, esetleg még köszönthetünk mást is a keretben, ám jelenleg ez az ideérkezők listája, akik a régi játékosokkal kiegészülve készülnek a bajnoki és kupacsatákra.

Az edzői stáb két új tagja a vezetőedzői és segédedzői posztra érkezett. Az előző szezonban vezetőedző Raúl Jiménez munkáját, amely során 10. helyre jött fel a csapat az élvonalban, nagy becsben tartja a Factum Sport, és további sikereket kíván neki, hiszen ő
Spanyolországban folytatja edzői pályafutását. Mellette Berényi Sándor, aki egyes technikai jellegű előkészítésekkel segítette Raúl munkáját, a Vasasnál másodedző lesz.

Az új vezetőedző Hollandiából érkezik a Factumhoz. Michael Schuurs 35 éves, és fiatal kora ellenére végigjárta az edzői ranglétrát hazájában. Kezdte a neves Eiffel Towers utánpótlás edzőjeként, s hamar az ottani ifjúsági akadémia vezetője lett, sikereket elérve. Amikor aztán a klub elköltözött Nijmegenből Den Boschba, ő ott maradt Nijmegenben, ahol egy új profi klub alakult Matrixx Magixx
néven, s ennek Schuurs lett a vezetőedzője. Ezzel a gárdával legutóbb a holland élvonalban 4. helyen végeztek 17 győzelemmel és 11 vereséggel. A szakember saját magáról úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi, képes a játékosok fejlődését segíteni egy-egy csapatnál, és jelenleg megérett az idő számára az új kihívások felé. A Factum csapatához a tervek szerint augusztus 20-án érkezik meg a holland vezetőedző.

Schuurs egyik segítője az a Shirian Ali lesz, aki előzőleg is a Factumnál dolgozott, ám most az iráni labdarúgó-válogatott felkészülését segíti, s augusztus 26. után csatlakozik a Factumhoz újra.

A másik segédedző viszont szintén új arc. A 28 éves, amerikai Jason Okrzesik a Joy of The Game kosárlabda akadémia szakmai igazgatója volt legutóbb, előtte pedig a neves NBA egyesület, a Milwaukee Bucks szakmai stábjában dolgozott. Ő a Factumnál az utánpótlás vezetője is lesz, nem csak a vezetőedző segítője. A két tréner együtt állította össze a Factum augusztusi edzéseinek tervét, amiben az is benne van, hogy az első héten Okrzesik dolgozik a kosarasokkal, először ráhangolódva a komolyabb fizikális munkára, majd közösen a vezetőedzővel, amikor ő is megérkezik.

Koppányi Szabolcs (factumsport.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!