Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az a baja, hogy magyar

| 2011. 11. 04. | 13:41:53
Marosvásárhely – Déri Csaba, a marosvásárhelyi klub magyarországi edzője folyamatos támadásoknak van kitéve. Csapata legyőzte a bajnokot, de ez sem elég.
Az a baja, hogy magyar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kronika.ro írása szerint bajnok Kolozsvár  fölött aratott hétpontos győzelemmel válaszolt Déri Csaba, a Maros KK edzője a klub alelnökének, Cornel Lungunak, aki a Nagyvárad ellen elveszített hazai mérkőzés (79:86) után heves kirohanást intézett ellene. „Megnéztem egy pár edzést, és láttam, hogy nem dolgoznak semmit. Ennek az embernek fogalma sincs a kosárlabdáról” – nyilatkozta a hét elején Lungu a Zi de zi napilapnak. Az igazgatótanács tagja szerint ugyanez a véleményük a játékosoknak is, csak nem merik nyilvánosan is felvállalni. A kerettagok viszont rácáfoltak a Déri személye ellen már a magyarországi tréner leszerződtetése előtt is kifogásokat emelő Lungura. „Az edzőnkért játszottunk” – mondták el a szerdán 75:68-ra megnyert mérkőzés után többen is.

Nem tetszik, hogy magyar

„Tizenöt évet kosárlabdáztam, huszonkét éve vagyok edző, nem akármilyen csapatoknál, de még senki nem mondta nekem, hogy nem értek a kosárlabdához. Ha ez így volna, Magyarországon nem lettek volna bajnokcsapataim, itt meg nem tudtam volna az ötödik helyen végezni a Vásárhellyel. Nem lettünk volna a negyedikek a Román Kupában, nem hajtottunk volna a bajnokságra a Sepsiszentgyörgy női csapatával. Nagy terhet rótt ránk a vezetőség a jelenlegi dobogós célkitűzésével, aminek ugyan igyekszünk megfelelni, de ilyen a sport, a vereségek is hozzátartoznak, elvégre nem lehet mindig győzni” – fakadt ki Déri Csaba vezetőedző. Arra a kérdésre, hogy miért vehették célkeresztbe egyesek, Déri Csaba nem takargatta: bizonyos személyeknek nem tetszik, hogy a csapat élére egy magyar ember került.

Becsmérli Dérit

A kronika.ro szerint a klubalapító Cornel Lungu szinte minden egyes vezetőségi gyűlésen becsmérlő szavakkal illeti Dérit. Lungu volt az egyedüli vezetőségi tag, aki a nyáron az ötödik helyezést elérő Déri Csaba menesztését szorgalmazta. Szintén ő volt az, aki a magyarországi szakember 2010-ben történt szerződtetését is kifogásolta. A Krónika azon kérdésére, hogy a bajnokverés után is fenntartja nyilatkozatát, miszerint a magyar edzőnek fogalma sincs a kosárlabdához, Cornel Lungu visszakozott.

„A nyilatkozatomnak és a Kolozsvár elleni meccsnek semmi köze egymáshoz. Azt a mérkőzést a játékosok nyerték meg, mert csodálatosan küzdöttek. Nem akarok Déri Csabával polemizálni, de most is fenntartom, hogy taktikailag nem készíti fel megfelelőképpen a csapatot” – jelentette ki az építőmérnöki oklevéllel rendelkező, valamikor amatőr kosárlabdázó Lungu.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Pert nyert a Forbes a Hell cég ellen, azaz le lehet írni a milliárdos tulajdonosok nevét
2019-ben a személyiségi jogok megsértése miatt nyújtottak be keresetet a bíróságra.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés