Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Vadkakasok útjára lépett a DEKE?

| 2010. 02. 15. | 17:59:55
Debrecen – Lelépő játékosok, kifizetetlen számlák, üres kassza, sztrájk és sereghajtó-pozíció: mi lesz veled, debreceni élvonalbeli férfi kosárlabda?
A Vadkakasok útjára lépett a DEKE?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Volt egyszer egy Vadkakasok nevű formáció, csapat, egyesület. A debreceni Kakasok a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában szerepeltek, nem is akárhogy: bajnoki és kupaezüstöt szereztek, szerepeltek a nemzetközi kupában, többször több mint 3000 nézőt vittek be a csarnokokba. Tele voltak sokezer dolláros külföldiekkel, állandóan anyagi nehézségekkel küszködtek, mindig az önkormányzat segítségére vártak: egy ideig megkapták, aztán már nem. A Vadkakasok csődbe ment, a debreceni férfi élvonalbeli kosárlabdázás megszűnt, csak tartozás maradt, őrült ellentétek, sértettség és káosz.

Aztán egyszer csak felbukkant a DEKE márkanév, az új debreceni kosárlabda-egyesület, amely alulról, a B csoportból kezdte, magyar játékosokra esküdözött és szerényebb vállalásokat tett, mint Kakasék.

Ám még ezek a szerényebb vállalások is túlmentek több bizonyos határon, vagy egyszerűen csak túlzottak voltak a jelenlegi körülményekhez: a DEKE A csoportos lett, feltűntek a drága, de fakezű amerikaiak, egyre csak jöttek és cserélődtek a légiósok. A most futó idényt már igencsak reszketeg (értsd: lyukas) költségvetéssel kezdte a gárda, ám sokan bíztak benne, hogy valahogy csak végig lehet csinálni a bajnokságot és bent lehet maradni az első osztályban.

Nos, mára kiderült, hogy nemigen. Egy-két játékos már az ősszel lelépett, néhány napja pedig távozott még egy légiós (Nuhanovic) és egy meghatározó magyar játékos (Cziczás) is. Azért mentek el, mert nem kaptak fizetést. Hiába a neves edző (Fodor Péter), a keret jelen pillanatban már pontosan (illetve a meccseken pontatlanul) annyira gyenge, ahogy az a hétvégén Szolnokon is látszott: -40 pont a végén. És talán pont a mondat, a történet végén.

Az a helyzet, hogy a DEKE nem tud fizetni a játékosoknak, nem tudja kifizetni még az áramszámlát sem, mindenhová tartozik. És halódik. A Vadkakasok rémtörténete után deja vu-érzésük lehet a debreceni kosárbarátoknak, akik mára már igen kevesen maradtak. Pedig ha azt vesszük, hogy az utánpótlás-válogatottak majd mindegyikében van debreceni srác, indokoltnak látszana egy első osztályú felnőtt csapat fenntartása Debrecenben. Hogy (itt) legyen jövő(jük). De valószínűleg nincs.

T. Cs. Zs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
Orbán: minden, a Fidesz-KDNP-re leadott szavazat kettőt ér
A miniszterelnök beszédet mondott a Békemeneten.
Hirdetés
Hirdetés
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Nemzetgazdasági Minisztérium: 2024-ben 5-6 százalékkal nőhet a reálbér
Tavaly a béremelkedés inkluzív módon valósult meg, hiszen az alacsonyabb keresetűek bére nagyobb ütemben növekedett.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Végre! Elkezdenék a Margit téri uszoda felújítását
Sok a munka. Kiírták a pályázatot.
Földutak kaphatnak aszfaltot Vámospércsen
Várják a kivitelezők jelentkezését.
Munkagépek a Tócóskertben; valamit muszáj lesz kezdeni a leromlott parkolóházzal
Június végére elkészül a szervizút részbeni megújítása.
Egyre több a külföldi vendég Debrecenben
Kijöttek az április adatok.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.
Támogatott tartalom
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
Felújítást kell végezni a vízműtelepen
A födém belső vízszigetelése tönkrement.