Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szurkolók, akiknek a foci vállaltan csak ürügy

| 2011. 02. 05. | 19:10:59
Debrecen – Ha a buzdított csapat sikerei nem is verdesik a mennybolt magasságait, a Zsiványok hangja az égig ér. Ahonnan és amitől a csillagok lassan már maguktól is lejönnének.
Szurkolók, akiknek a foci vállaltan csak ürügy
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Loki-meccsre indult, és végül Létavértesen kötött ki a Cívishír stábja. Nem bántuk meg! A Nagyerdő felé sétálva botlottunk bele egy nagyobb szurkolói csoportba, mely legnagyobb megrökönyödésünkre nem az ősi ellenfél, a Nyíregyháza elleni edzőmérkőzésre igyekezett szombat délelőtt. Oda nem is mehettek tekintettel arra, hogy zárt kapuk mögött rendezték a Loki-Szpari edzőmérkőzést. (Furcsa, nekünk néha sajnos bajnokikon is úgy tűnik, hogy zárt kapuk vannak… )

 A teljes harci díszben, népi motívumokkal díszített ruházatban pompázó Zsiványok a buszvégre igyekeztek. Létavértesen várta őket az igazi csata. A többségében Hajdú-táncosok alkotta Zsiványok Ultrász Debrecen amolyan drukker turista – vagy turista drukker - alakulat, akik szabadidejükben a létavértesi kispályás terembajnokság harmadosztályában menetelő, jobbára Hajdú-táncosok alkotta Zsiványok csapatának erejét fokozzák a pálya széléről. Bár néha nagyon úgy tűnik, a focisták és a szurkolók legkimunkáltabb közös izomcsoportja  a hangszálakban rejlik, azért felemelő tudni, hogy van még rá élő példa, amikor a nagy megy a kicsihez. Mármint földrajzi kiterjedés alapján tekintve a méreteket.

Már a mérkőzés előtt óriási volt a hangulat (a meccs után ez még jobb lett, köszönhetően a helyi Korona presszó áldozatkész pultosána): Jó napot kívánunk, megjöttek a debreceni Zsiványok – szólt a szurkolói rigmus, amikor csapatuk kivonult a pályára. Majd a lányoknak üzentek az ultrák:

Kis angyalom, jól tudod, imádlak,
Jó a segged és nagyon kívánlak,
De hogyha a Zsiványok ma ikszel,
Éjszakára, Kedvesem, felejts el.

Két félidőn keresztül zúgott a Hajrá, Zsiványok! és a különböző, folklór alapú kínrímek,  a helyiek és a csapatok legnagyobb meglepetésére. Az eredmény másodlagos volt, a hangulat felemelő.

A tényszerűség kedvéért hozzátartozik, hogy a Zsiványok csapata 8 mérkőzés után a 7. helyen áll a bajnoki tabellán, éppen csak megelőzve a Bagaméri Brazilokat. Elnézve ezt a szurkolótábort, könnyen megállapítható, hogy ezek a fiúk és lányok sikeresebb csapatot érdemelnének.

S hogy miért Létavértes?  Talán maguk az ultrák sem tudják…

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Autók ütköztek a Külső Diószegi úton
Autók ütköztek a Külső Diószegi úton
Baleset Debrecen és Bánk között.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.