Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecennek válogatott focistája van! Nő!

| 2014. 11. 04. | 14:57:47
Ágnes célja visszavezetni az egyetemi csapatot az NB I-be.
Debrecennek válogatott focistája van! Nő!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar női futsalválogatott kedden és szerdán délután Spanyolország ellen lép pályára Gyöngyösön. Sito Rivera szövetségi kapitány korábban elmondta, hogy a világbajnok spanyoloknak szeretné minél jobban megnehezíteni a dolgát Gyöngyösön. Azonban a spanyol szakember számára nem a győzelem a legfontosabb, hanem az, hogy a lányok méltón képviseljék a magyar futsalt.

A válogatott keretben egy ismerős név is feltűnik, hiszen a DEAC női csapatából Radics Ágnes ismét tagja a nemzeti csapatnak. A debreceni válogatott kispályás labdarúgó sokat tanul a nemzeti csapatnál, amelyet szeretne a DEAC-nál is alkalmazni. A klubjánál célja, hogy visszajussanak az NBI-be, és hogy az utánpótlást is kialakítsák.

Milyen számodra a válogatottal együtt készülni?
Számomra mindig nagy megtiszteltetés, hogy a címeres mezt viselhetem. Szeptemberben volt egy edzőtábor a soron következő spanyolok ellenei barátságos mérkőzésre. Nagyon sok új élménnyel gazdagodtam, sok új dolgot tanultam. Volt ismétlés is az újonnan beválogatott csapattársak miatt, de jó néhány új dolgot is elsajátítottam, amiket a DEAC felnőtt csapatában és utánpótlás bázisában is próbálok hasznosítani. November 3-5-ig van újra válogatott összetartás, aminek keretein belül 4-én és 5-én 1-1 barátságos mérkőzést játszunk a Spanyol válogatottal.

Gondolom, nehéz lehet felkészülni a spanyolokból.
Felkészülni leginkább mérkőzésvideókból tudunk. És mivel a szövetségi kapitányunk Sito spanyol, így nyilván tisztában van a hazai csapatának tudásával, erősségeivel, és esetleges gyenge pontjaival, úgyhogy ennek alapján készít fel minket.

Az összetartások alatt miket gyakoroltatok?
Az edzések alatt a labdakihozatal, letámadás, pontrúgás variációk, gyors gondolkodás, helyzetkihasználás és természetesen az összeszokás, hogy tudjuk mi a mozgásforma, és bízzunk egymásban. Edzéseken kívül sokat videózunk, kielemezzük a hibáinkat. És nagyon fontos az összeszokás és egymás megismerése, baráti viszony kialakítása a bajnoki mérkőzéseken való összecsapások ellenére is. Itt egy csapatként kell dolgoznunk, egy szívként kell dobognunk a címeres mez alatt, hogy sikereket tudjunk elérni.

A klubbal mi a célotok idén?
Az elsődleges célunk feljutni az NBI-be, ahol idén sajnos nem a mi hibánkból való technikai ok miatt nem indulhattunk. Szeretnénk jól összeszokni, sok győztes meccset játszani, néhány új játékost beilleszteni a csapatba, és jó hangulattal jövőre újra belevágni a Nemzeti Bajnokság első csoportjának. Nagyon fontos célunk még az utánpótlásbázis kialakítása, és amennyire lehet csak futsalos kislányok nevelése. Ugyanis nagy problémát jelent még válogatott szinten is, hogy a hölgy focisták többsége nagypályázik is, és ha választani kell a futsal és nagypálya között, sajnos nem a teremfoci jön ki győztesen.

Ezek szerint te az utánpótlással is foglalkozol?
Tavaly volt szerencsém a DEAC Futsal női U15-öt irányítani, és megismertetni a kislányokkal a teremfoci szépségeit. Idén a DEAC-nál azt a feladatot tűztük ki célul, hogy a még kisebb korosztályt felkutassunk, megismertessük ezt a csodálatos sportágat, és U7, U9, U11 és U13 éves kislányoknak is lehetőséget biztosítunk a játék elsajátítására. Minden korosztállyal külön edző foglalkozik, így az életkori sajátosságaiknak megfelelő edzést tudunk biztosítani számukra. Várjuk tehát a futsal iránt érkelődő kislányok jelentkezését 7 éves kortól, akiknek lehetőséget adunk későbbiekben a felnőtt csapatban való részvételben is, ahonnan akár a Magyar Válogatottba is be lehet kerülni.

Makranczi László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
Kósa Lajos tuskónak nevezte Magyar Pétert
A debreceni politikus szerint anyák napján nem illik politikai nagyrendezvényt tartani.
Hirdetés
Hirdetés
Felborult egy autó a szováti úton
Felborult egy autó a szováti úton
A debreceni tűzoltókat riasztották.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Varga Mihály: nem az adók miatt drága az üzemanyag
Táblázatot tett közzé a pénzügyminiszter.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.