Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVKLSZ és a kispályás foci bajnokságot nyert Debrecenben

| 2010. 12. 21. | 14:46:23
Debrecen – Idén 30 esztendős a Debreceni Városi és Körzeti Labdarúgó-szövetség, amely szinte forradalmasította a debreceni futballéletet. A szervezet csaknem egy évtizede regnáló elnökével, Kassai Zoltánnal beszélgettünk. Cívishír-interjú
A DVKLSZ és a kispályás foci bajnokságot nyert Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Cívishír: – Ön 2002 óta áll a DVKLSZ élén, így van rálátása a folyamatokra. Hol tart most a kispályás labdarúgás a cívisvárosban?
Kassai Zoltán: – Azt kell mondjam, „népszerűségünk” csúcsán vagyunk. A szabadtéri bajnokságba 8 osztályban 134, a téli pontvadászatba 6 osztályban 94 gárda nevezett, így a szövetség bajnokságaiban mintegy 3000 ember focizik hétről hétre.

Cívishír: – Minek köszönhető a siker?
Kassai Zoltán: – Annak, hogy hiányt pótoltunk és pótlunk. Rengeteg olyan korábban igazoltan futballozó vagy egyszerűen csak focizni szerető ember volt Debrecenben, akinek egyszerűen nem volt hol és kivel játszania. Ezt az űrt töltik be a DVKLSZ által szervezett bajnokságok. Szinte már generációról generációra száll a hagyomány: sok olyan csapat van, ahol apa és fia játszik együtt, s egyre több a fiatal is. Tavaly óta 15 év az alsó korhatár, a 17 évesek lassan szó szerint Old Boys-nak számítanak…

Cívishír: – Mi lehet a további fejlődés garanciája?
Kassai Zoltán: – Most úgy állunk, hogy közvetlenül a versenysport után, mögött megtaláltuk a helyünket. A további előrelépés gátja elsősorban a pályahiány, aminek mértékét nem kell részletezni egy focikedvelő debreceni lakosnak. Pályák kellenek tehát, ami rajtunk múlik, megtesszük. Megjegyzem, minden területen: miután a bajnoki rajt előtti időszakokban a sportorvosok már nem bírták a rohamot és a terhelést, a szabadtéri bajnokság esetében már elfogadunk háziorvosi, illetve üzemorvosi igazolást is. Egyébként is igyekszünk egyszerű, átlátható, és a fair play szellemének megfelelő szabályozást alkalmazni.

Cívishír: – Mindez szép és jó, de honnan van a pénz? Miből működik a szövetség?
Kassai Zoltán: – Elsősorban a nevezési díjakból tartjuk fel magunkat, ezen kívül hozzájutunk önkormányzati és pályázati forrásokhoz is. Fontos megemlíteni, hogy a nevezési díjak évek óta nem emelkedtek, és amíg kijövünk a pénzből, nem is fognak.

Cívishír: – Nemcsak a hagyományos bajnokságok szervezésében járnak az élen…
Kassai Zoltán: – Valóban nem, nagyon népszerű a Nyári Kupa, a Bajnokok Tornája, és szeretik az immár rendszeresen megtartott, egy-egy világversenyhez kapcsolódó eseményeket is: az idei mini-vb például homokon zajlott, és ígérem, 2012-ben lesz mini-EB is. Minden erőnkkel azon vagyunk, az év teljes időszakában rendezhessünk meccseket, ezt szolgája a folyamatos játékvezető képzés is, hiszen már a bíróknál is generációváltás zajlik.

Cívishír: – Ez nem lehet másképp a csapatok esetében sem.
Kassai Zoltán: – Azért vannak „örök értékek”, amely gárdák hosszú évek óta ugyanabban az összetételben aratják a sikereket, ilyen például az Ecuador. Vannak igazi sztárcsapataink (például a Royal Casino), és igazi sztárjátékosaink is: Sándor Tamást, Kerekes Zsombort vagy Madar Csabát aligha kell bárkinek is bemutatni. De számunkra fontosak azok a „civilek” is, akik munkájuk és családjuk mellett a sportra, a focira is szánnak időt, noha nem voltak soha igazolt játékosok. Igaz, a DVKLSZ nagy családjában mindenki igazolt, mindenkit számon tartunk: ez egy háromezer fős család, amelyben mindenki szeret játszani.
Tóth Csaba Zsolt

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.