Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt éve ment el Kulcsár Anita

| 2010. 01. 20. | 19:12:19
Debrecen - Egy világklasszist veszített el öt évvel ezelőtt a magyar sport. Kulcsár Anita többnyire ellenfélként lépett pályára Debrecenben, de akkor is nagyon hiányzik. + Videó!
Öt éve ment el Kulcsár Anita
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt évvel ezelőtt, január 19-én nem érkezett meg csapata szerdai edzésére Kulcsár Anita, a Dunaferr női kézilabda-csapatának játékosa, ezért telefonján keresték, ami azonban ki volt kapcsolva. Elérték azonban férjét, aki zokogva közölte a hírt: felesége a Velence és Pusztaszabolcs közötti úton halálos autóbalesetet szenvedett.

A 28 éves játékos által hajtott  Volkswagen Golf  letért az útról, majd kigyulladt. Az égő autót egy később odaérkező jármű vezetője vette észre, aki kihúzta a roncsból a bent ülő nőt, az életét azonban már nem tudta megmenteni. A tűzoltóság kiérkezéséig a kigyulladt jármű teljesen kiégett.

Kulcsár Anita tízévesen, a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumban lett kézilabdázó, csapatával a megyei első osztályból egészen a második vonalig küzdötte fel magát. Érettségije után, 1995-ben az ország másik felébe, Győrbe tette át székhelyét. Az ETO-nál hat évet töltött el, kétszer második, kétszer harmadik lett együttesével a bajnokságban, a legnagyobb sikerét az 1999-es EHF-kupa döntő jelentette, ahol csapata alulmaradt a dán Viborggal szemben, de ő maradandót alkotott.

A Győrt 2001-ben hagyta ott, a székesfehérvári Cornexi kedvéért. Nagy reményekkel érkezett az évek óta a kitörésre készülő együtteshez, de egy évvel ezelőtt csalódottan távozott. Kulcsár elmaradt járandóságát követelte a fehérváriaktól, akik végül elengedték és így került szezon közben a Dunaferr csapatához. Itt hamarosan megszerezte első bajnoki címét, és egy kupasiker is beért első újvárosi szezonjába.

A világklasszis beállós alapembernek számított a válogatottban. A 2000-es olimpia után, Pádár Ildikó visszavonulását követően lett a nemzeti együttes első számú beállósa. Már az azévi, romániai Eb-n nagyon jól szerepelt, de a legemlékezetesebb alakítását a 2003-as horvátországi világbajnokság hozta, ahol szinte képtelen volt hibázni, ha gólhelyzetbe került. Több mint kilencven százalékkal értékesítette lehetőségeit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés